Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden

Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden, deze aandoening is goed te behandelen. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en word je er moedeloos van omdat niks lijkt te werken of tijdelijk een verbetering geeft en daarna niet meer werkt. Laat mij je helpen om dit vervelende probleem onder controle te krijgen. Ik heb veel ervaring in het behandelen van acne en of je het nu op je gezicht of elders op je lichaam hebt, je moet het op de juiste manier aanpakken anders krijg je die puistjes op je billen en benen niet onder controle!

Waarom krijg je op bepaalde delen van je lichaam puistjes? Daar waar talgklieren zitten kan acne ontstaan. 

Zoals je acne in je gezicht krijgt als gevolg van verstopping van haarfollikel door talg en dode huidcellen, kun je ook puistjes op je borst, decolleté, rug, nek, schouders, billen, armen en benen krijgen. Daar waar talgklieren zitten kun je acne krijgen.

Heb je last van acne op je lichaam, dan moet je dit net als acne in je gezicht behandelen.

Wat heb je hiervoor nodig?

 1. DISCIPLINE
 2. DE JUISTE PRODUCTEN
 3. INZET & GEDULD
 4. BEGELEIDING & ADVIES

Woon je niet in de omgeving van Haarlem?

Geen probleem! Ik begeleid veel van mij acne cliënten ‘op afstand’. Stuur mij via het onderstaande contactformulier een mail, dan neem ik asap contact met je op.

Ook ik ben een erg tevreden klant.
Ik ben erg goed geholpen met producten die Bianca voor mij heeft samengesteld.
Ik had pukkels (acne) op de benen en billen.
Nu 3 maanden verder heb ik ze zo nog eens sporadisch maar zeker niet hoe het was!

Geholpen met de huid te behandelen van binnen uit en langs buiten.

Ook vraagt Bianca regelmatig hoe het gaat en of ze me kan helpen!
Dit laat merken dat ze echt begaan is met de klant.

Ik ben super blij met mijn ervaring en blijf zeker klant!

Robert - Begeleiding op afstand

Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden, pak je als volgt aan:

 1. Consequent 2x per dag met de juiste producten je aangedane huid verzorgen.
 2. Nuchter bewegen, dus eerst bewegen dan pas eten! Laat tussen eten en sport minimaal 2-3 uur zitten
 3. 3x per dag eten, dus ook niks tussendoor, tenzij om medische redenen dit niet mogelijk is.
  Waarom? Na elke maaltijd treedt er een zogenaamde ‘postprandiale ontstekingsreactie‘ op: alles wat we eten is lichaamsvreemd en wordt in ons lichaam omgezet in lichaamseigen waarbij een immunologische reactie optreedt. Minder vaak eten heeft dus een voordeel, ook wat betreft de aanmaak van vrije radicalen.
  Acne verergert/kan veroorzaakt worden door (klik op de link voor meer info):  insulineresistentie en een tekort aan vitamine, mineralen en vetzuren (Omega-3).
 4. Bepaalde voeding vermijden;  o.a. melkproducten, suikers, soja producten, pinda’s, pindakaas, pas op met noten, verkeerde koolhydraten, verkeerde vetten; chips etc.
 5. Probeer je stress te verminderen. Meer info over stress en acne: klik hier.

Advies en hulp nodig? 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden; Waarom moet je je benen en billen 2x per dag verzorgen met de juiste producten?

  Je talgproductie gaat 24 uur per dag 7 dagen in de week 365 dagen per jaar door!
  Dit houdt in dat je het consequent 2x per dag moet behandelen en je huid een handje moet gaan helpen. Het kost tijd en veel discipline…en geduld (minimaal 3 tot 6 maanden)! Verwacht niet dat je in een paar weken verlost bent van die pukkeltjes op je benen en billen. Alles wat nu aan pukkeltjes onderweg is, kun je niet veel meer aan doen, maar je kan er wel voor zorgen dat je vanaf vandaag je talgproductie gaat tegen werken. Je inzet van vandaag is dus die mooie huid zonder acne in de toekomst!

  – Je talgproductie gaat NOOIT OP VAKANTIE!!!!-

  Je inzet wordt beloont! Maar geef dit wel 3 tot 6 maanden de tijd en sla NOOIT 1 dag over!

  Eenmaal je acne op je benen en billen onder controle?

  Blijf het dan nog steeds goed verzorgen! Ik kan er wel, in samenwerking met jou, voor zorgen dat je acne huid onder controle komt. Maar ik kan je er helaas niet van genezen, dus zolang jij gevoelig bent voor die puistjes op je benen en billen moet je het op de juiste manier blijven verzorgen!!!

  WORK-OUT VOOR JE HUID

  Ik vergelijk het verzorgen van je huid altijd met trainen in de sportschool. Een mooi gevormd en gespierd lichaam krijg je ook niet van af en toe een keer naar de sportschool gaan. Maar onder begeleiding van een Personal Trainer die je de juiste adviezen geeft en een trainingsprogramma voor je maakt, kun je jouw doel bereiken. Wanneer je de adviezen opvolgt en je aan je trainingsschema houdt, dan ga je na zo’n 6 maanden verschil aan je lichaam merken.

  Zo werkt het ook met je huid om je acne onder controle te krijgen. Zie mij als je Personal Trainer (Huidcoach) voor je huid. Wanneer je die samenwerking met mij aangaat, dan ga je een goed huidresultaat krijgen. Let wel! Het grootste gedeelte ligt in je eigen handen. Jij zal de discipline moeten opbrengen om je aan mijn adviezen te houden. Ik red het niet zonder jouw inzet, maar jij gaat het niet redden zonder mijn tips, adviezen en begeleiding.

  Hieronder kun je alvast een aantal tips lezen waar je rekening mee kunt houden om die puistjes op je billen en bovenbenen te bestrijden.

  Puistjes op billen en bovenbenenn bestrijden door wrijving en strakke kleding te vermijden

  Een van de oorzaken van acne op je benen, billen, rug en borst komt door herhaaldelijke en langdurige druk en wrijving op de huid, door strakke broeken, skinny jeans, panty’s, strakke boorden van overhemden, strakke truitjes en rugzakken etc. Deze vorm van acne heet: Acne mechanica.

  Puistjes door slechte hygiëne

  Puistjes op je lichaam kan ook het gevolg zijn van zweet. Zweet kan zich mengen met je talg en andere giftige stoffen in de huid, waardoor de poriën verstopt en geïrriteerd raken. Douche dus direct na het sporten!

  Puistjes op je billen en benen bestrijden met de juiste producten

  Je kan je huid dan wassen met een speciale reiniging op basis van Benzoylperoxide, Glycolzuur of Salicylzuur. Daarbij nog een crème gebruiken die je acne te lijf gaat en zorgt voor vermindering en verbetering van je huid. Afhankelijk van de ernst van je acne en van je huidtypen worden de producten hiervoor geadviseerd. Deze producten zijn te koop bij Praktijk voor huidverbetering.

  Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden door geen synthetische kleding te dragen

  Draag geen synthetische materialen zoals lycra en polyester. Je huid kan dan niet goed ademen, gevolg is dat je gaat zweten. Je huidvet vermengt zich met het zweet, dit creëert een filmpje over de huid waardoor de poriën verstopt raken en hierdoor kun je last krijgen van whiteheads en mee-eters.
  Snel last van puistjes op je rug of op je decolleté? Draag katoenen kleding waardoor je huid kan ademen. En help je huid een handje door de dode huidcellen te verwijderen met een goede reiniger op basis van Salicylzuur en een crème die je acne-bacterie te lijf gaat. Hoe je deze producten moet gebruiken en wat je het beste kan gebruiken is per persoon verschillend, niet iedere huid is hetzelfde. Wil je huidadvies op maat? Neem dan contact met mij op, zodat ik je een goed huidadvies kan geven. Gebruik hiervoor het contactformulier onderaan deze pagina.

  Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden doe je door geen knellende strakke kleding te dragen! Vermijdt de strakke jeans!

  Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden door een goede hygiëne

  Hygiëne is zeer belangrijk om acne op je lichaam tegen te gaan. Dus wanneer je hebt gesport, ga direct douchen en reinig je huid met de juiste producten. Doe je kleding na het sporten in de was.

  Was je lakens, dekbedovertrek en kussensloop regelmatig bij gevoeligheid voor puistjes en acne. Gebruik ongeparfumeerd wasmiddel en GEEN WASVERZACHTER!

  Beddengoed dat niet regelmatig wordt gewassen kan ook acne verergeren. Je brengt gemiddeld zo’n 8 uur per nacht door in je bed. Tijdens je slaap transpireer je en schuurt je huid over de lakens en het dekbedovertrek. Je huidvet/talg en het vuil dat uit je huid komt wordt door het beddengoed geabsorbeerd, dit geldt ook voor je nachtkleding. Deze vuile lakens en nachtkleding kunnen vuil en bacteriën in je haarzakjes afgeven, waardoor deze verstoppen en worden besmet en puistjes worden veroorzaakt. Gebruik je wasverzachter om zacht beddengoed te krijgen? Dan kun je helemaal je poriën verstoppen!

  Puistjes op je billen, benen en rug door wasmiddel en wasverzachters

  Gebruik alleen parfum vrije wasmiddelen voor de gevoelige huid. Gebruik absoluut geen wasverzachters, deze leggen een laagje op de stof en kan je poriën verstoppen en hierdoor acne in de hand werken of verergeren.

  Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden doe je niet met grove body scrub

  Gebruik geen body producten met gemalen pitten van abrikozen etc. als je puistjes op je rug, billen en of bovenbenen hebt. Deze kunnen je huid namelijk irriteren en de acne erger maken. Er zijn producten die je kunt gebruiken, maar je moet wel weten welke! Wil je hierin geadviseerd worden? Ik help je graag. Vul hieronder het contactformulier in en ik neem contact met je op.

  Lees het artikel over acne en insulineresistentie van Jesse van der Velde, klik op de onderstaande link:

  ACNE: HET EXPLOSIEVE GEVOLG VAN HORMONALE DISBALANS

  Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden bij Praktijk voor huidverbetering in Velserbroek, vlakbij Haarlem, Santpoort, Driehuis, Zandvoort, Overveen, Bloemendaal, Heemskerk, IJmuiden.

  Met huidverbeterende groet,

  Bianca Buijs
  Huidspecialist & Huidcoach
  Schoonheidsspecialiste Haarlem gespecialiseerd in behandeling van acne

  Puistjes op billen en bovenbenen bestrijden. Hoe? Vraag mij om advies:

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google
   Privacy Policy and Terms of Service apply.