Wat ga je hier vinden?

  • 1

    Wat is dermatitis perioralis of clownseczeem en hoe kom je er vanaf?

  • 2

    Hoe pak je dermatitis perioralis bij de oorzaak aan?

  • 3

    Welke stressoren kunnen van invloed zijn op clownseczeem?

  • 4

    Waarom zou je voedingssupplementen nemen?

  • 5

    Waarom is het onzin, dat je bij periorale dermatitis niks op je huid mag smeren?

  • 6

    Waarom oppassen voor de verkeerde diagnose?

  • 7

    Wanneer een ontlastingsonderzoek bij clownseczeem?

  • 8

    Wil je de oorzaak aanpakken? Dan spreekt mijn aanpak jou aan.

  • 9

    Herken jij jezelf hierin? Ben je het worstelen zat?

  • 10

    Meer lezen over dit huidprobleem?

Wat is dermatitis perioralis of clownseczeem en hoe kom je er vanaf?

Dermatitis perioralis, periorale dermatitis en clownseczeem zijn verschillende benamingen voor hetzelfde huidprobleem. Het is een ontsteking van de huid rondom de mond. Het gaat meestal gepaard met kleine met vocht gevulde puistjes/blaasjes, huid is erg rood, gevoelig, trekkerig en het kan jeuken. Het is net een rode clownsmond, vandaar dat het ook wel clownseczeem wordt genoemd.

Uiteraard wil je weten hoe je er weer vanaf komt! Lees snel verder.

Dermatitis Perioralis, clownseczeem voor en na foto door gebruik van juiste natuurlijke producten

Hoe pak je dermatitis perioralis bij de oorzaak aan?

Onwijs rot voor je dat je last hebt van dit ontsierende huidprobleem. Maar wat wil jouw huid je hiermee vertellen? Zie het als een alarmsignaal, je huid ziet rood en gestrest, het jeukt, voelt trekkerig en branderig. Kortom het vraagt om jouw aandacht. Een gestreste huid is het gevolg van een stresserende factor. Ter verduidelijking ga ik je in dit artikel meer informatie hierover geven, want het is belangrijk om erachter te komen wat voor jouw de stresserende factor is. Dan pak je namelijk de oorzaak aan.

Welke stressoren kunnen van invloed zijn op clownseczeem?

Stress is een ruim en rekbaar begrip en kan zowel intern als extern plaats vinden. Je staat er wellicht ‘nog’ niet bij stil welke factoren stress voor jouw lichaam en zo ook van invloed op jouw huid kunnen zijn. Zowel leuke als minder leuke dingen kunnen stressvol zijn. Sommige mensen zijn heel gevoelig voor nieuwe gebeurtenissen in het leven, zoals een nieuwe baan, moeder worden, verhuizing, trouwdag. Jouw gevoeligheid voor stress kan al ontstaan zijn in de baarmoeder bij je moeder. Ik licht het hieronder toe.

Wanneer je stress ervaart, in welke vorm dan ook, produceert je lichaam de stresshormonen: noradrenaline en adrenaline. Vervolgens krijg je cortisol, cortisol doet de stress-handling en zorgt ervoor dat je de stress kunt hanteren en zorgt tevens voor de afloop. De afloop kan kort maar ook lang duren, dit is uiteraard afhankelijk van jouw stress.

Stress kan van buitenaf komen, maar ook binnen in je lichaam plaats vinden. Achterhaal dus de stressor die het clownseczeem veroorzaakt. Ik geef je hier de handvatten voor. Het kan ingewikkeld zijn, dus mocht je er zelf niet uitkomen dan kan ik je hier uiteraard bij helpen.

Psychische, emotionele stress:

Trauma kan heftig en minder heftig zijn. Bij ‘trauma’ denk je wellicht al snel aan hele heftige gebeurtenissen, maar een trauma kan ook iets minder heftig zijn, zoals gepest zijn als kind of gepest op je werk, spreekbeurt in je jeugd waarbij je niet uit je woorden kon komen, schaamte voor iets.

Het kan dus van kortgeleden of van al veel langer geleden zijn. Het kan zelfs al van voor je geboorte zijn, wanneer je moeder stress tijdens de zwangerschap had dan heb jij dit ook ervaren. Zo werd je al voorbereid op een stressvolle omgeving en kun je in je leven gevoeliger zijn voor stress. Handig voor jezelf om te weten, want dan kun je er alsnog iets aan doen.

Voorbeelden van trauma: Overlijden, ontslag, nieuwe baan, pesten, werk, verhuizing, ruzie, geestelijke mishandeling, hypotheek, als baby in couveuse gelegen, adoptie e.d.

Fysieke, lichamelijke stress:

Wanneer er emotionele stress is kan dit lichamelijke klachten geven, zoals migraine, verkrampte spieren, spijsverteringsklachten, angsten, paniek, beven, zweten, uitputting, burn-out, vermoeidheid, hormonale disbalans e.d.. Dit zorgt ook weer voor stress, zeker als de klachten vaak of voortdurend aanwezig zijn.

Lichamelijke (interne) stress door belastende voeding
Je lichaam kan ook stress ervaren van bewerkte voeding (voeding uit de fabriek), groenten en fruit bespoten met pesticiden en herbiciden, suikers, zoetstoffen, transvetten, linolzuur (chips, koek etc), E-nummers. Exorfinen in melkproducten, soja en granen en lectinen in granen, peulvruchten en nachtschade groenten. Kortom, dit zijn belastende voedingsmiddelen voor je lichaam.

Jij bent je er wellicht niet van bewust, maar vooral de lectinen uit graan, soja en pinda’s hebben een negatief effect op het hormoon cortisol. En zoals ik hierboven al aangaf, heb je cortisol nodig voor het hanteren van de stress. Wanneer je al (veel) stress ervaart en je deze stress niet goed kunt hanteren, omdat je dagelijks veel lectinen eet, dan zal dit ook een negatief effect op clownseczeem hebben.

In dit BLOG licht ik dit uitgebreid toe.

Lichamelijke stress door dehydratatie
Te weinig water drinken, waardoor je lichaam dehydrateert raakt, is heel stressvol voor je lichaam. Drink minimaal 30 – 35 ml per kg lichaamsgewicht. Bij 60kg X 30 ml = 1,8 tot 2 liter water en bij warm weer mag je wel meer drinken. Koffie en thee mag je daarnaast drinken, maar tellen niet mee!

Lichamelijke stress door teveel insuline vragende voeding
Tevens is teveel en de hele dag door insuline vragende voeding eten, erg stressvol voor de alvleesklier. De alvleesklier moet continu de bloedsuikerspiegel reguleren met het hormoon insuline.

Insuline heeft nog meer taken in je lichaam, zoals het regenereren van de alvleesklier en het samenwerken met tal van andere hormonen (o.a. serotonine, dopamine). Het regelen van de bloedsuikerspiegel is voor het lichaam erg belangrijk en gaat altijd voor. Wanneer jij dus continu insuline vragende voeding eet (= voeding hoog in de koolhydraten: brood, pasta, koek, snoep e.d.) is je alvleesklier continu bezig met het regelen van de bloedsuikerspiegel. Zo wordt dit de hoofdtaak van insuline, waardoor zijn andere functies in het gedrang komen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de hormonale huishouding, de spijsvertering, maar ook voor de alvleesklier zelf. Zeker wanneer dit dag in dag uit, jaar in jaar uit het geval is.

Wat kun je zelf doen?

Hou het bij 3 hoofdmaaltijden en vermijd de tussendoortjes.

Doe aan intermittent fasten; 16 uur niet eten en in de overige 8 uur eet je 2 of 3 maaltijden. Makkelijkste vind ik om na 18 uur tot de volgende ochtend 10 uur niet te eten. Probeer dit eens 1x per week en voer het dan op naar meerdere keren per week. Dit is heel goed voor je gezondheid, maar blijf altijd luisteren naar je lichaam. Voelt het niet goed, dan eet je eerder.

Besef dat je bloedsuikerspiegel omhoog gaat van: een koekje bij de koffie, koffie met suiker en/of melk, dropjes, cup a soup, appel, frisdranken of andere dranken (melk, bier, wijn appelsap etc.). Kortom alles wat calorieën bevat. Vermijdt ook cola light en het kauwen op kauwgom.

Uiteraard kun je wel water, thee en koffie zonder suiker en melk drinken.

Stress door een tekort aan belangrijke nutriënten

Je lichaam heeft dagelijks belangrijke voedingsstoffen nodig, zoals gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten. Dit zijn de macronutriënten en hierin zitten de micronutriënten, zoals vitamines, mineralen en sporenelementen, zo kan je lichaam alle taken uitvoeren…en dat zijn er nog al wat.
Wanneer je lichaam tekorten ervaart (omdat jij het niet eet), dan kan het niet alles doen wat het moet doen, dit ervaart je lijf als stress. Je hebt hier niet altijd iets van door, maar je lichaam moet wel alles in het werk stellen om jou zo goed mogelijk in de ‘race van alle dag te houden’. Wanneer je jong bent is je lichaam nog heel flexibel en veerkrachtig en kom je er (vaak) nog mee weg, maar vroeg of laat gaat je lichaam jouw signalen geven. Bij tekorten kan het nou eenmaal niet alles doen en bij de een geeft dit eerder klachten dan bij de ander. Wanneer je moeder tijdens de zwangerschap tekorten had, kan ze dit jou ook niet voldoende hebben gegeven.

Er zijn momenteel 10,3 miljoen Nederlanders chronisch ziek. Een schrikbarend getal op een bevolkingsaantal van bijna 18 miljoen. Daarom is voorkomen beter dan genezen, behandel je lichaam zo goed mogelijk. Je moet er een leven lang mee doen.

Eet dagelijks:

  • 30 – 32% KOOLHYDRATEN:
    Wanneer je weinig beweegt kun je ook met 20% koolhydraten af. De koolhydraten kunnen het beste afkomstig zijn uit groenten en fruit en de verkeerde koolhydraten (brood, rijst, pasta, koek, suikers, vruchtensappen en frisdranken etc.) kun je dus beter vermijden. Koolhydraten ziet je lichaam als suikers en worden opgenomen als glucose.
  • 35% VETTEN:
    Vetten heb je nodig voor: duur energie, antistress hormonen en steroïdhormonen, celmembranen, hersenen, communicatie bruggetjes in je hersenen en geslachtshormonen.
  • 35% EIWITTEN:
    Nodig voor alle weefselopbouw, neurotransmitters en hormonen. Het zijn bouwstoffen voor alle organen in ons lichaam, ze zijn heel belangrijk voor gezonde darmen, goede darmbacteriën willen vooral eiwitten eten, het zijn bouwstoffen voor ons immuunsysteem, het zijn herstelstoffen bij schade in ons lichaam. En bij een actief immuunsysteem zijn vaak 3x zo veel eiwitten nodig.

Er is geen vast gegeven qua verhouding vetten/eiwitten/koolhydraten! Het ligt er aan wat je doet qua werk, veel beweegt of sport. Bij de sprintje trekken heb je veel koolhydraten nodig. Bij de marathon veel vetzuren en bij een beroep waar veel spierkracht voor nodig is veel eiwitten.

Een goed voedingspatroon bestaat dagelijks uit:

• Biologische voeding.
• Een gevarieerd voedingspatroon.
• Minimaal 500 tot 1000 gram groenten en 2 – 3 stuks fruit, eet zoveel mogelijk alle kleuren.
• Voeg dagelijks kruiden aan je maaltijden toe.
• Goede vetten, zoals olijfolie, roomboter, kokosolie, avocado e.d.
• Dierlijke eiwitten, zoals vis, gevogelte, wild, ei en af en toe rundvlees. Houdt 1 gram eiwit per kg lichaamsgewicht aan, bij 60kg heeft je lichaam dus 60 gram eiwitten dagelijks nodig. Doe je veel aan beweging of aan sport of ben je ziek geweest dan heeft je lichaam meer eiwitten nodig voor herstel.

80 – 20 regel…..

Houdt de 80 – 20 regel aan. 80% van de tijd eet je de bovenstaande voedingsmiddelen en in de overige 20% ga je lekker los en eet je waar je zin in hebt.

Externe stressoren:

Externe stressoren, zoals conserveermiddelen, bacteriën, virussen, schimmels, zepen, en irriterende stoffen. Vooral vrouwen gebruiken dagelijks heel veel verschillende huid- en haarverzorgingsproducten, nagellak, make-up e.d.. De meeste producten bevatten parfum, conserveermiddelen, schuimende ingrediënten om huid en haar mee te wassen. Je huid wordt als het ware meerdere malen per dag hierdoor aangevallen. Denk hierbij ook aan geparfumeerd wasmiddel en wasverzachter.

In dit BLOG ga ik hier verder op in.

Waarom zou je voedingssupplementen nemen?

 

Eventuele tekorten aanvullen met vitamines en mineralen kan belangrijk voor het lichaam zijn om de taken goed uit te kunnen voeren. Besef goed, dat je lichaam alles moet verwerken en verteren wat je inneemt. Bij een slechte vertering of het onjuist gebruik van bepaalde voedingssupplementen kan het ook een belastende en/ of negatieve werking hebben.

Waarom is het onzin, dat je bij periorale dermatitis niks op je huid mag smeren?

Rond de mond, neus en kin is jouw huid vreselijk gevoelig, droog, het jeukt en de huidbarrière is stuk. Jij en jouw huid verlangen naar zachte huidverzorging die niet prikt, irriteert en brandt op de huid. Niks smeren is inderdaad beter, dan met de verkeerde producten smeren. Daarentegen zijn de juiste huidverzorgingsproducten absoluut aan te raden.

Naast het inwendige werk (aanpak voeding, darmen, stress e.d.), kun je met de juiste huidverzorging zonder conserveermiddelen en andere belastende ingrediënten jouw huid op een zachte huidvriendelijke manier verzorgen en herstellen. Tevens is er ook foundation die je op het clownseczeem kunt gebruiken. Al het onderzoek heb ik al voor je gedaan, je hoeft alleen te vertrouwen op mijn jarenlange expertise en ervaring. Al vele dames heb ik van dit huidprobleem mogen verlossen.

Zou je deze huidverzorgingsproducten graag gaan gebruiken?
Dan kun je ze via mij bestellen. Het enige wat je hoeft te doen is mij een e-mail sturen via het contactformulier onderaan deze pagina.

 

dermatitis perioralis pak het bij de oorzaak aan

Waarom oppassen voor de verkeerde diagnose?

Periorale dermatitis wordt weleens verward met de onderstaande huidaandoeningen. Pas hier wel voor op, want bij een verkeerde diagnose worden ook de verkeerde medicinale crèmes of huidverzorgingsproducten geadviseerd. Dit kan een negatief effect op het clownseczeem hebben en het erger maken.

• Rosacea

• Acne

• Seborrhoïsch eczeem

• Contactdermatitis

• Granulomateuze periorale dermatitis

• Lip-licking cheilitis, dit ontstaat door het constant likken aan de lippen en komt meestal voor bij kinderen van 7 t/m 15 jaar.

Wanneer een ontlastingsonderzoek bij clownseczeem?

Wanneer er na een aantal weken geen verbetering is of je valt iedere keer weer terug, dan ligt het probleem dieper. Besef heel goed, dat je geen clownseczeem hoort te hebben. Je vraagt je wellicht af waarom je dit dan hebt. Daar kan ik kort over zijn: Je lichaam wil je iets duidelijk maken, zodat je in actie gaat komen. Blijf je doen wat je doet, dan lost het dus niet op. Een antibiotica is geen oplossing.

Met een fecesonderzoek (ontlastingsonderzoek) kun je meer duidelijkheid krijgen, want door een disbalans in de darmen (parasieten, schimmels, gisten, bacteriën) en/of gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen kan het huidprobleem blijven opspelen. Een ontlastingsonderzoek raad ik meestal niet meteen aan, want met de juiste voeding en de juiste huidverzorging is er vaak al heel veel winst te behalen en kun je jouw huid en lichaam weer in balans krijgen. Wanneer er heel duidelijk een darmprobleem is, dan raad ik je aan om te starten met een fecesonderzoek.

Fecesonderzoek via MGLab

Ik werk samen met het MGLab, dit is een laboratorium dat is gespecialiseerd in het uitvoeren van ontlastingsonderzoeken voor mensen met (chronische) darmklachten. Met de uitslag van een fecesonderzoek kunnen we beter de oorzaak van jouw darmklachten en huidprobleem achterhalen.

Uit ervaring weet ik dat het zonder extra ondersteuning van de juiste supplementen heel lastig of zelfs onmogelijk is om het lichaam en de darmflora te herstellen. Weet dus dat ik vrijwel altijd gebruik maak van suppletie.

Wil je de oorzaak aanpakken? Dan spreekt mijn aanpak jou aan.

Mijn aanpak: de inzet van de triggervrije voeding en herstellende huidverzorging.

Jouw lichaam heeft een waanzinnig zelfherstellend vermogen en weet heel goed hoe het zichzelf (dus ook jouw huid) kan helen. Je moet het alleen wel op de juiste manier ondersteunen en hier ga ik je bij helpen. Met de inzet van de triggervrije voeding en de juiste herstellende huidverzorgingsproducten.

Even voor de duidelijkheid. Ik bied je geen quick fix, dus je zal in jezelf moeten investeren wanneer je de oorzaak wilt aanpakken.

Mijn aanpak past bij jou wanneer:

• Je bereid bent om tijd, energie en geld in jezelf te investeren om een gezonde huid van binnenuit te krijgen.

• Je hebt het idee, dat jouw huidprobleem te maken heeft met je darmen of met je hormonen. Je wil graag werken aan de oorzaak.

• Je al vaker bij de huisarts of dermatoloog bent geweest die een antibioticakuur en/of crème heeft voorgeschreven. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gegeven.

• Je bent gefrustreerd van het zoeken naar een oplossing. Je struint het internet af, maar er is zoveel informatie waarin ze elkaar ook nog eens tegen spreken. Je ziet door de bomen het bos niet meer…..

• Je jouw huid en lichaam beter wil begrijpen.

• Je wilt weten welke voedingspatroon je het beste kunt aanhouden om je lichaam optimaal te herstellen. Alleen op deze manier kan ook jouw huid van binnenuit herstellen.

Mijn aanpak past NIET bij jou wanneer:

• Je een Quick fix wil.

• Je hebt geen zin om tijd te steken in een nieuwe gezonde lifestyle waarbij je jouw voedingspatroon aan gaat passen en meer bewustwording krijgt over je huid en lichaam.

• Je wil niet investeren in je huid en gezondheid.

• Je hebt meer vertrouwen in de huisarts of dermatoloog en de inzet van antibiotica en/of medicinale crèmes.

 

De 21 beste tips bij clownseczeem

Dé 21 beste tips bij DP

21 dagen ontvang je de beste tips en adviezen.

Juiste huidverzorging bij clownseczeem, dermatitis perioralis

 

Beste huidverzorging bij DP

Wordt fan van deze natuurlijke huidverzorging!

Herken jij jezelf hierin? Ben je het worstelen zat?

  • Je bent radeloos en je raakt gefrustreerd, omdat je al van alles hebt geprobeerd en je huidprobleem is nog steeds niet onder controle of opgelost.
  • Je denkt dat jouw huidprobleem te maken kan hebben met je voeding. Je hebt alleen geen idee welke voedingsmiddelen jouw huidprobleem erger maken.
  • Je hebt al honderden euro’s geïnvesteerd in allerlei producten en niks lijkt te werken. Zelfs de natuurlijke producten bieden geen oplossing.
  • Je denkt dat je hormonen een invloed hebben op jouw huidprobleem, maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken.
  • Je bent de symptoombestrijding met de pillen en crème van de huisarts of dermatoloog zat.
  • Je struint het internet af op zoek naar dé oplossing, maar er is zoveel informatie waarin ze elkaar ook nog eens tegen spreken. Je ziet door de bomen het bos niet meer…..
  • Je voelt je onzeker, je schaamt je voor jouw huid en je vermijdt het liefst dingen buiten de deur.

Je wil graag mijn 1 op 1 begeleiding.

Plan dan een afspraak voor een intake: info@bb-huidverbetering.nl of bel: 06-18947255

1 op 1 begeleiding nog niet voor jou?

Meld je dan aan voor de 21 Tips en adviezen. 21 dagen ontvang je nog meer tips en adviezen, die je bewuster maken.

Meer lezen over dit huidprobleem?

Op deze website vind je hier nog meer verdiepende informatie over dit huidprobleem.

Dermatitis Perioralis, clownseczeem voor en na foto door gebruik van juiste natuurlijke producten

Dermatitis Perioralis voor en na foto

Clownseczeem kind voor en na foto

Dermatitis perioralis, clownseczeem natuurlijke behandeling

Clownseczeem, dermatitis perioralis natuurlijke behandeling

Dermatitis perioralis, clownseczeem natuurlijke behandeling

Dermatitis perioralis voor en na foto

Bianca Buijs, Praktijk voor huidverbetering

Wil je liever een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in:

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Clownseczeem ervaringen van klanten

    Dermatitis perioralis, clownseczeem voor en na foto
    Ik heb Bianca via internet gevonden nadat ik zocht op oplossingen voor mijn huidprobleem (Clownseczeem). Vanaf het eerste contact, via mail en telefoon, heeft Bianca mij op ‘afstand ‘ geholpen! Ze is betrokken en onwijs kundig in wat ze doet!! ik ben heel erg blij dat ik met haar in contact ben gekomen en raad haar aan iedereen aan! Fantastisch!
    Ackemee Dinkla
    Bianca is een echte vakvrouw. Professioneel, open, iemand met veel kennis en (eigen) ervaring. Begin dit jaar kampte ik met ontstekingen (clownseczeem/Dermatitis Perioralis) in mijn huid rond de neus en mond. Na een slechte ervaring bij de dermatoloog (met advies antibiotica / verergering van het probleem) kwam ik via Internet bij Bianca terecht. In ons eerste telefoongesprek hield zij mij al meteen een spiegel voor. Bianca is eerlijk, reëel en zij kijkt niet alleen naar het probleem dat zich op dat moment aandient maar zij neemt je als mens volledig onder de loep. Bianca vraagt naar je voedingspatroon, eventuele darmproblemen, stresssituaties e.d. en adviseert je in de breedte. Na mijn eerste behandeling voor mijn clownseczeem weet ik nog hoe blij ik was dat ik mijn huid met make-up (op basis van mineralen) kon camoufleren. In mijn omgeving is het weinig mensen echt opgevallen. Het heeft bij mij zeker vier maanden geduurd voordat ik zelf tevreden was over mijn huid. Ik heb mijn voedingsschema omgegooid en de huid ondersteunt met producten van LaViesage. Nu, een half jaar later, is mijn huid weer stralend en ontstekingsvrij. Mijn vaste merk was Chanel maar nu blijf ik mij vasthouden aan de producten van LaViesage en de huidverzorging die Bianca heeft geadviseerd. Bianca is oprecht geïnteresseerd, makkelijk bereikbaar, persoonlijk in haar benadering. Ze weet exact wat ze doet. Ik ben haar erg dankbaar voor haar benadering, goede tips en adviezen. Ik blijf graag onder haar hoede. Dank je wel Bianca!
    Mariëlle Bakker - Dermatitis Perioralis
    Al jarenlang heb ik het last van clownseczeem.
    Overal geweest, van dermatoloog, tot huisarts tot schoonheidsspecialist.
    Nooit is het helemaal weg geweest. Vaak was het een tijdje weg, maar na een periode kwam het weer terug. Echt om moedeloos van te worden!
    Het was weer zo’n dag dat ik zelf op zoek ging naar een oplossing voor dit probleem, want uiteindelijk hielpen de doktersadviezen bij mij niet.
    Na wat googlen kwam ik op de site terecht van de Praktijk voor huidverbetering.
    In eerste instantie was ik bevooroordeeld, maar ik dacht wat heb ik te verliezen…
    Na een telefoongesprek en wat e-mails verder besloot ik om wat crèmes etc te bestellen. Doordat ik me erg druk maakte en te snel resultaat wilde zien begon ik het geloof in verbetering weer te verliezen.
    Na op en neer bellen en mailen met Bianca toch volgehouden en bijbehorende supplementen besteld.
    Nu enkele weken later is alles verdwenen, mijn huid ziet er heel rustig uit.
    Wat ik erg bijzonder vind is dat Bianca tijd en energie in je stopt op afstand. Ze doet zoveel moeite en daar moet je in geloven ook al zie je niet direct resultaat!
    Ik zou iedereen aanraden die dit huidprobleem heeft om te geloven in de producten en adviezen van Bianca.
    Dankjewel voor je hulp!
    Mieke
    Mieke Bax - Dermatitis Perioralis