Dermatitis perioralis, clownseczeem

Rode pukkeltjes en bultjes rondom je mond.

Wat is het en hoe kom je er vanaf?

Dermatitis Perioralis, Clownseczeem of Periorale Dermatitis betekent letterlijk ‘ontsteking van de huid rond de mond’ (dermatitis = ontsteking van de huid, perioralis = rond de mond).

Dermatitis perioralis of clownseczeem ontstaat meestal vrij plotseling op de bovenlip, naast de neus of op de kin. Vaak is het gehele gebied rondom de mond aangedaan, maar langs de lippen is een smalle zone van normale huid zichtbaar. Op de aangedane huid zijn veel kleine rode pukkeltjes en puistjes te zien, meestal op een rode en schilferige ondergrond. Vandaar dat het ook wel clownseczeem wordt genoemd.
Een soortgelijke huiduitslag komt soms ook voor rondom de ogen: dermatitis periocularis (periocularis = rond de ogen).

Dermatitis perioralis, clownseczeem is geen acne of rosacea!

In het algemeen jeukt de aandoening licht, maar vaker nog voelt de huid branderig en gevoelig aan. Contact met zeep en soms zelfs met water kan irriteren en hetzelfde geldt voor blootstelling aan zonlicht.

Dermatitis Perioralis, clownseczeem advies en hulp nodig?
Voor en na foto’s van cliënten die ik (op afstand) heb geholpen:

Dermatitis Perioralis, clownseczeem voor en na foto door gebruik van juiste natuurlijke producten

Dermatitis perioralis, clownseczeem voor en na foto

Dermatitis perioralis, clownseczeem wat is de oorzaak?

 • Iedereen kan het krijgen, maar het komt het meeste voor bij vrouwen in de leeftijd van 20 tot 45 jaar en soms bij kinderen.
 • Een duidelijke oorzaak is vaak lastig.
 • De klachten zijn vaak dat de huid erg gevoelig is, soms is eczeem de achterliggende oorzaak, samen met veelvuldig gebruik van corticosteroïde crème.
 • Verkeerde huidcrèmes en verkeerde make-up, foundation kan de oorzaak zijn.
 • Gefluorideerde topicale corticosteroïden.
 • Fluoride tandpasta, fluor bevattende bleekmiddelen voor gebit.
 • Systemische glucocorticosteroïden en inhalatiecorticosteroïden bij astma; bv inhaler fluticason/ salmetrol in een dosering van 250/50 microgram. Voor meer info hierover klik hier.
 • Gebruik je of heb je een Vitamine A-zuur creme gebruikt om rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan? Klik hier voor meer info.
Dermatitis perioralis, clownseczeem kan worden veroorzaakt door tretinoine creme, vitamine A-zuur creme

Dermatitis perioralis, clownseczeem kan worden veroorzaakt door tretinoine creme, vitamine A-zuur creme

Dermatitis perioralis kan onder andere lijken op:

 • rosacea,
 • acne,
 • seborrhoïsch eczeem,
 • contactdermatitis,
 • granulomateuze periorale dermatitis en
 • lip-licking cheilitis, dit ontstaat door het constant likken aan de lippen en komt meestal voor bij kinderen van 7 t/m 15 jaar.

Dermatitis perioralis, clownseczeem TIPS:

Dermatitis perioralis, clownseczeem wat te vermijden:

Dermatitis perioralis, clownseczeem voeding die je beter kan vermijden:

 • Geen citrus vruchten, aardbeien en tomaat.
 • Je spijsvertering begint in je mond! Door bespoten groente en fruit te eten kan je clownseczeem ook erger worden. Eet dus biologisch en spoel je groente en fruit goed af voordat je het eet.
 • TIP! Waar iedereen tegenwoordig aan voorbij gaat. Luister naar je lichaam en je huid; heb je iets gegeten waarbij je bv. last van je maag, darmen of je huid krijgt? Vermijd het dan, je lichaam reageert hier niet voor niets op!

Dermatitis Perioralis, Clownseczeem en de juiste camouflage, foundation, poeder, make-up:

Logisch als je huid rood en allemaal ontsierende plekjes vertoont, dat je het dan wil camoufleren! Gebruik dan wel de juiste camouflage zodat je je huidprobleem niet nog erger maakt!

De juiste foundation bij Clownseczeem:

Deze ademende camouflage producten bevatten een SPF 26 en 30, beschermen je huid dus tegen de zon, hebben een ontstekingsremmende werking en herstellen de huid.

Gebruik bij huidproblemen; clownseczeem, eczeem, rosacea en acne gerelateerde huidaandoeningen de geadviseerde producten verkrijgbaar bij PRAKTIJK VOOR HUIDVERBETERING.

Wil je producten bestellen of advies?

Vul hieronder het contactformulier in.

Dermatitis perioralis, clownseczeem hoe te behandelen?

De huisarts geeft je meestal een antibiotica (metronidinazol crème of minocycline oraal), dit kan de ontsteking tijdelijke doven, daarnaast maakt het jouw huid dun en kan het je huid droog maken. Mocht je corticosteroïden (hormoon crème) gebruiken, kan het voor je huid geen kwaad om het gebruik tijdelijk te stoppen of het gebruik af te bouwen. Ga je huid op een natuurlijke manier verlossen van dit huidprobleem.

Pak je huidprobleem bij de oorzaak aan!

LET OP! Mijn advies is om mij te raadplegen voor advies. Je kan verkeerde producten bestellen, zonde van je geld als je niet weet of dit wel het juiste is voor jouw huid(probleem). info@bb-huidverbetering.nl

Natuurlijke behandeling van dermatitis perioralis, clownseczeem

Pak dit huidprobleem met een natuurlijke behandeling van binnenuit aan!

Clownseczeem is hardnekkig en kan iedere keer terugkomen. Pak deze huidontsteking van binnenuit aan! Hoe? daar help ik je bij.
Ik adviseer je graag welke therapeutische producten en behandelingen (eventueel milde peeling) die jouw huid weer weerbaarder maken en een positief effect hebben op dermatitis perioralis, clownseczeem.

Voor meer info over deze huidaandoening, klik hier.

Behandeling bij dermatitis perioralis, clownseczeem

CONCLUSIE:

 • Pak de ontsteking bij de oorzaak aan
 • Verzorg jouw huid met de juiste huidverzorging
 • Therapeutische behandeling bij Praktijk voor huidverbetering
 • Hierdoor krijgt de huid meer weerstand
 • Minder kans op ontstekingsreacties
 • Sneller herstel van jouw huid

Clownseczeem ervaringen van klanten

Ik heb Bianca via internet gevonden nadat ik zocht op oplossingen voor mijn huidprobleem (Clownseczeem). Vanaf het eerste contact, via mail en telefoon, heeft Bianca mij op ‘afstand ‘ geholpen! Ze is betrokken en onwijs kundig in wat ze doet!! ik ben heel erg blij dat ik met haar in contact ben gekomen en raad haar aan iedereen aan! Fantastisch!

Ackemee Dinkla

Bianca is een echte vakvrouw. Professioneel, open, iemand met veel kennis en (eigen) ervaring. Begin dit jaar kampte ik met ontstekingen (clownseczeem/Dermatitis Perioralis) in mijn huid rond de neus en mond. Na een slechte ervaring bij de dermatoloog (met advies antibiotica / verergering van het probleem) kwam ik via Internet bij Bianca terecht. In ons eerste telefoongesprek hield zij mij al meteen een spiegel voor. Bianca is eerlijk, reëel en zij kijkt niet alleen naar het probleem dat zich op dat moment aandient maar zij neemt je als mens volledig onder de loep. Bianca vraagt naar je voedingspatroon, eventuele darmproblemen, stresssituaties e.d. en adviseert je in de breedte. Na mijn eerste behandeling voor mijn clownseczeem weet ik nog hoe blij ik was dat ik mijn huid met make-up (op basis van mineralen) kon camoufleren. In mijn omgeving is het weinig mensen echt opgevallen. Het heeft bij mij zeker vier maanden geduurd voordat ik zelf tevreden was over mijn huid. Ik heb mijn voedingsschema omgegooid en de huid ondersteunt met producten van LaViesage. Nu, een half jaar later, is mijn huid weer stralend en ontstekingsvrij. Mijn vaste merk was Chanel maar nu blijf ik mij vasthouden aan de producten van LaViesage en de huidverzorging die Bianca heeft geadviseerd. Bianca is oprecht geïnteresseerd, makkelijk bereikbaar, persoonlijk in haar benadering. Ze weet exact wat ze doet. Ik ben haar erg dankbaar voor haar benadering, goede tips en adviezen. Ik blijf graag onder haar hoede. Dank je wel Bianca!

Mariëlle Bakker - Dermatitis Perioralis

Al jarenlang heb ik het last van clownseczeem.
Overal geweest, van dermatoloog, tot huisarts tot schoonheidsspecialist.
Nooit is het helemaal weg geweest. Vaak was het een tijdje weg, maar na een periode kwam het weer terug. Echt om moedeloos van te worden!
Het was weer zo’n dag dat ik zelf op zoek ging naar een oplossing voor dit probleem, want uiteindelijk hielpen de doktersadviezen bij mij niet.
Na wat googlen kwam ik op de site terecht van de Praktijk voor huidverbetering.
In eerste instantie was ik bevooroordeeld, maar ik dacht wat heb ik te verliezen…
Na een telefoongesprek en wat e-mails verder besloot ik om wat crèmes etc te bestellen. Doordat ik me erg druk maakte en te snel resultaat wilde zien begon ik het geloof in verbetering weer te verliezen.
Na op en neer bellen en mailen met Bianca toch volgehouden en bijbehorende supplementen besteld.
Nu enkele weken later is alles verdwenen, mijn huid ziet er heel rustig uit.
Wat ik erg bijzonder vind is dat Bianca tijd en energie in je stopt op afstand. Ze doet zoveel moeite en daar moet je in geloven ook al zie je niet direct resultaat!
Ik zou iedereen aanraden die dit huidprobleem heeft om te geloven in de producten en adviezen van Bianca.

Dankjewel voor je hulp!

Mieke

Mieke Bax - Dermatitis Perioralis
Lees hier meer reviews van klanten

Met huidverbeterende groet,

Bianca Buijs
Huidspecialist &
Orthomoleculair therapeut

Schoonheidsspecialiste Haarlem

Voor de code in (anti spam maatregel)
captcha