De 21 beste tips om van dermatitis perioralis af te komen

Ben je ten einde raad?

Gefrustreerd, onzeker?

Van alles geprobeerd en niks werkt?

Pak het clownseczeem bij de oorzaak aan!

Schrijf je nu in en ontvang 21 dagen lang mijn gratis tips en adviezen.

Dermatitis perioralis, clownseczeem

Rode pukkeltjes en bultjes rondom je mond.

Pak dit ontsierende huidprobleem bij de oorzaak aan.

Met mijn succesvolle aanpak heb ik inmiddels al vele dames van dit huidprobleem afgeholpen (zie voor en na foto’s en lees de reviews hieronder).

Wat maakt mijn aanpak succesvol? Ik pak huidproblemen bij de oorzaak aan.

Hoe ik je kan helpen?

Ik maak je bewust hoe je lichaam en je huid werken. Welke huidverzorging, voeding en simpele aanpassingen in je lifestyle belangrijk zijn voor herstel. Ik maak je ook bewust van wat niet bijdraagt aan herstel en juist het lichaam kan triggeren (lees pesten). 9 van de 10 x is er stress aan vooraf gegaan en is jouw lichaam en jouw huid uit balans geraakt.

Jouw lichaam heeft een waanzinnig mooi zelfherstellende vermogen. Jouw lichaam weet namelijk heel goed hoe het zichzelf (dus ook jouw huid) kan helen. Je moet het alleen wel op de juiste manier ondersteunen. En hier help ik je bij.

Wat is dermatitis perioralis?

Het betekent letterlijk ‘ontsteking van de huid rond de mond’ (dermatitis = ontsteking van de huid, perioralis = rond de mond).

Het ontstaat meestal vrij plotseling op de bovenlip, naast de neus en/of op de kin. Vaak is het gehele gebied rondom de mond aangedaan, maar langs de lippen is een smalle zone van normale huid zichtbaar. Op de aangedane huid zijn veel kleine rode pukkeltjes en puistjes te zien, meestal op een rode en schilferige ondergrond. Je krijgt een clownsmond, vandaar dat het ook wel clownseczeem wordt genoemd. De aangedane huid kan branderig en gevoelig zijn en soms wat jeuken. Contact met zeep en soms zelfs met water kan irriteren en de zon doet dit huidprobleem meer kwaad dan goed. Een soortgelijke huiduitslag komt soms ook voor rondom de ogen: dermatitis periocularis (periocularis = rond de ogen). 

Heb je mijn advies en hulp nodig?

Ik help jou heel graag jouw huid weer in balans te krijgen. Blijf hier niet onnodig mee doorlopen, er is echt iets aan te doen!

Bel mij voor een afspraak, T: 06-18947255 of vul onderaan deze pagina het contactformulier in, dan bel ik jou.

Benieuwd naar mijn werkwijze en plan van aanpak?

Klik hier voor uitgebreide info.

Facetime consult i.v.m. de afstand is ook mogelijk

Indien de afstand naar mijn praktijk een probleem is, kan ik je op afstand uitstekend advies geven en helpen. Maak dan een afspraak voor een telefonisch, facetime consult.

Wil je een telefonische afspraak bij mij maken voor een Orthomoleculair huidconsult? Wil je weten wat ik van jou verwacht, wat mijn werkwijze is en wat de kosten zijn voor dit ontzettend waardevolle consult? Klik hier voor de uitgebreide info.


Voor en na foto’s van cliënten die ik (op afstand) heb geholpen:

Dermatitis Perioralis voor en na foto

Dermatitis Perioralis, clownseczeem voor en na foto door gebruik van juiste natuurlijke producten

Dermatitis perioralis, clownseczeem natuurlijke behandeling

Dermatitis perioralis voor en na foto

Clownseczeem kind voor en na foto

Dermatitis perioralis, clownseczeem natuurlijke behandeling

Clownseczeem, dermatitis perioralis natuurlijke behandeling

Wat is de oorzaak van clownseczeem?

 • Iedereen kan het krijgen, maar het komt het meeste voor bij vrouwen in de leeftijd van 20 tot 45 jaar en soms bij kinderen.
 • Er is vaak een onderliggende oorzaak. Ik zie regelmatig spijsverteringsklachten (maag- en/of darmklachten) en stress als onderliggende oorzaak.
 • De klachten zorgen ervoor dat de huid erg gevoelig is. Soms is eczeem de onderliggende oorzaak (eczeem ook vaak oorzaak van maag- en/of darmklachten), samen met veelvuldig gebruik van corticosteroïden crème. Deze hormoonzalf kan het clownseczeem getriggert hebben.
 • Verkeerde huidcrèmes en verkeerde make-up, foundation kan de oorzaak zijn.
 • Gefluorideerde topicale corticosteroïden.
 • Fluoride tandpasta of fluor bevattende bleekmiddelen voor gebit, dus ook mondwater en producten voor bleken van je tanden. Ook de SLS ingrediënten in tandpasta en shampoo e.d. zijn belangrijk om te vermijden.
 • Systemische glucocorticosteroïden en inhalatiecorticosteroïden bij astma; bv inhaler fluticason/ salmetrol in een dosering van 250/50 microgram.
  Voor meer info hierover klik hier.
 • Het overstimuleren/overprikkelen van de huid met peelings en peelende/exfoliërende huidverzorgingsproducten.
 • Gebruik je of heb je een Vitamine A-zuur crème gebruikt om rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan? Dan kan dit ook een trigger/stressor voor jouw huid zijn geweest.  Klik hier voor meer info.
Dermatitis perioralis, clownseczeem kan worden veroorzaakt door tretinoine creme, vitamine A-zuur creme

Dermatitis perioralis, clownseczeem kan worden veroorzaakt door tretinoine creme, vitamine A-zuur creme

Fluoride echt nodig of niet?

Lees dit artikel op de website van tandarts Fred Neelissen. Klik hier voor artikel.

Clownseczeem en mijn jarenlange praktijkervaring bij dit huidprobleem

Ik heb al vele dames en heren van dit huidprobleem af kunnen helpen. Door mijn jarenlange ervaring met behandelen van huidproblemen, zie ik vrijwel altijd een onderliggende oorzaak bij dermatitis perioralis.

Dermatitis perioralis en onderliggende klachten:

 • Stress, dit kan variëren van stress in afgelopen weken, maanden, jaren. Of verder terug gaan, zoals stress van gebeurtenissen uit het verleden, jeugd.
 • Burn-out
 • Spijsverteringsklachten; prikkelbare darm, wisselend ontlastingspatroon, maagzuurproblemen, reflux, verteringsklachten. 
 • Hormonale veranderingen, zoals bij zwangerschap, overgang.
 • (Gezonde) Voeding die je lichaam aan binnenzijde triggeren en zo van invloed zijn op jouw huid.
 • Verkeerde eet- en leefgewoonten.

Dermatitis perioralis kan onder andere lijken op:

 • rosacea,
 • acne,
 • seborrhoïsch eczeem,
 • contactdermatitis,
 • granulomateuze periorale dermatitis en
 • lip-licking cheilitis, dit ontstaat door het constant likken aan de lippen en komt meestal voor bij kinderen van 7 t/m 15 jaar.

Deze producten kun je beter vermijden bij dermatitis perioralis: 

 • Vermijd tandpasta met fluoride, klik hier voor FLUORIDE VRIJE TANDPASTA *
 • Vermijd dus ook bleekmiddel voor tanden, mondwater en tandenstokers met Fluoride!
 • Vermijd producten (shampoo, reinigingsproducten) met SLS: Sodium Lauryl Sulfate & Sodium Laureth Sulfaat.
 • Vermijd vette zonnebrand producten en zonnebrand producten met parfum en andere irriterende bestanddelen.
 • Vermijd Chemische UV-filters in zonnebrand producten.
 • Vermijd olie of vette crème, vaseline etc.
 • Vermijd producten met het huid afsluitende ingrediënt: MINERALE OLIE. Klik hier voor meer info en de benamingen op verpakking die ze ervoor gebruiken.
 • Vermijd lipbalm met beeswax, dit zit vaak in natuurlijk lipbalm.
 • Vermijd acne producten.
 • Vermijd producten met Retinol erin (retinol = Vitamine A).

Tips bij dermatitis perioralis:

 • Geen citrusvruchten, aardbeien (niet biologische aardbeien bevatten veel pesticiden en herbiciden).
 • Geen nachtschade groenten.
 • Geen granen.
 • Geen peulvruchten.
 • Geen dierlijke melkproducten; kaas, melk etc.
 • Je spijsvertering begint in je mond! Door bespoten groenten en fruit te eten kan je clownseczeem ook erger worden. Eet biologisch en spoel je groente en fruit goed af voordat je het eet. Eet je niet biologische schil je groenten en fruit dan, en spoel het heel goed af.
 • TIP! Waar iedereen tegenwoordig bijna aan voorbij gaat. Luister naar je lichaam en je huid; heb je iets gegeten waarbij je bv. last van je maag, darmen of je huid krijgt? Vermijd het dan, je lichaam reageert hier niet voor niets op!
 • Wanneer je naast dit huidprobleem ook lichamelijke klachten ervaart (stress, burn-out, maag – darmklachten).
  Als Orthomoleculair therapeut kan ik je hierbij ook helpen. Wil je weten hoe stress werkt in jouw lichaam: klik hier.

Dermatitis perioralis en de juiste foundation

Logisch dat je jouw huid wil camoufleren wanneer het rood is en allemaal ontsierende plekjes heeft. Gebruik dan wel de juiste foundation zodat je je huidprobleem niet nog erger maakt! Ik heb naast de juiste huidverzorging ook de juiste foundation voor jou. Zo kun je jouw huid camoufleren tot het weer rustig is. Deze producten bevallen de klanten zo goed, dat ze daarna niks anders meer willen.

Wie kan jouw het beste advies geven bij dermatitis perioralis?
Huisarts of dermatoloog? Of Bianca van Praktijk voor huidverbetering?

De huisarts of dermatoloog geeft je meestal een antibiotica crème of orale antibiotica kuur (metronidinazol, hormoonzalf of soolantra crème of orale antibioticakuur zoals minocycline, doxycycline), dit kan de ontsteking tijdelijk doven. Het kan jouw huid uitdrogen en zelfs dunner maken, tevens wordt je huid gevoeliger voor zonlicht.

Heb je corticosteroïden (hormoon crème) van je huisarts gekregen om je huid mee te behandelen? Dan kun je hier het beste direct mee stoppen. Hormoonzalf kan het huidprobleem nog erger maken. Wanneer je al aantal weken of nog langer de hormoonzalf gebruikt is het vaak beter om het af te bouwen, anders kun je een heftig rebound effect krijgen met veel roodheid en irritatie.  Probeer het in 2 weken af te bouwen. Start met om de dag, en laat er steeds een dag extra tussen zitten.

Bianca, orthomoleculair therapeut en huidspecialist pakt jouw clownseczeem bij de oorzaak aan.

Maak gebruik van mijn expertise, ik heb al veel mensen geholpen. Je krijgt bij mij adviezen voor zowel de binnenzijde als de buitenzijde van je lichaam en huid. Alles draait om balans…disbalans geeft problemen! Door mijn specialisatie in huidproblemen en als Orthomoleculair therapeut kan ik je helpen om lichaam en huid weer in balans te brengen.

Afspraak maken? Bellen is sneller….

Vul onderaan deze pagina het contactformulier in…bellen is sneller: T: 06-18947255.
Beste kun je mij bereiken op dinsdag en donderdag tussen 12 – 13 uur.

Clownseczeem ervaringen van klanten

Dermatitis perioralis, clownseczeem voor en na foto

Ik heb Bianca via internet gevonden nadat ik zocht op oplossingen voor mijn huidprobleem (Clownseczeem). Vanaf het eerste contact, via mail en telefoon, heeft Bianca mij op ‘afstand ‘ geholpen! Ze is betrokken en onwijs kundig in wat ze doet!! ik ben heel erg blij dat ik met haar in contact ben gekomen en raad haar aan iedereen aan! Fantastisch!

Ackemee Dinkla

Bianca is een echte vakvrouw. Professioneel, open, iemand met veel kennis en (eigen) ervaring. Begin dit jaar kampte ik met ontstekingen (clownseczeem/Dermatitis Perioralis) in mijn huid rond de neus en mond. Na een slechte ervaring bij de dermatoloog (met advies antibiotica / verergering van het probleem) kwam ik via Internet bij Bianca terecht. In ons eerste telefoongesprek hield zij mij al meteen een spiegel voor. Bianca is eerlijk, reëel en zij kijkt niet alleen naar het probleem dat zich op dat moment aandient maar zij neemt je als mens volledig onder de loep. Bianca vraagt naar je voedingspatroon, eventuele darmproblemen, stresssituaties e.d. en adviseert je in de breedte. Na mijn eerste behandeling voor mijn clownseczeem weet ik nog hoe blij ik was dat ik mijn huid met make-up (op basis van mineralen) kon camoufleren. In mijn omgeving is het weinig mensen echt opgevallen. Het heeft bij mij zeker vier maanden geduurd voordat ik zelf tevreden was over mijn huid. Ik heb mijn voedingsschema omgegooid en de huid ondersteunt met producten van LaViesage. Nu, een half jaar later, is mijn huid weer stralend en ontstekingsvrij. Mijn vaste merk was Chanel maar nu blijf ik mij vasthouden aan de producten van LaViesage en de huidverzorging die Bianca heeft geadviseerd. Bianca is oprecht geïnteresseerd, makkelijk bereikbaar, persoonlijk in haar benadering. Ze weet exact wat ze doet. Ik ben haar erg dankbaar voor haar benadering, goede tips en adviezen. Ik blijf graag onder haar hoede. Dank je wel Bianca!

Mariëlle Bakker - Dermatitis Perioralis

Al jarenlang heb ik het last van clownseczeem.
Overal geweest, van dermatoloog, tot huisarts tot schoonheidsspecialist.
Nooit is het helemaal weg geweest. Vaak was het een tijdje weg, maar na een periode kwam het weer terug. Echt om moedeloos van te worden!
Het was weer zo’n dag dat ik zelf op zoek ging naar een oplossing voor dit probleem, want uiteindelijk hielpen de doktersadviezen bij mij niet.
Na wat googlen kwam ik op de site terecht van de Praktijk voor huidverbetering.
In eerste instantie was ik bevooroordeeld, maar ik dacht wat heb ik te verliezen…
Na een telefoongesprek en wat e-mails verder besloot ik om wat crèmes etc te bestellen. Doordat ik me erg druk maakte en te snel resultaat wilde zien begon ik het geloof in verbetering weer te verliezen.
Na op en neer bellen en mailen met Bianca toch volgehouden en bijbehorende supplementen besteld.
Nu enkele weken later is alles verdwenen, mijn huid ziet er heel rustig uit.
Wat ik erg bijzonder vind is dat Bianca tijd en energie in je stopt op afstand. Ze doet zoveel moeite en daar moet je in geloven ook al zie je niet direct resultaat!
Ik zou iedereen aanraden die dit huidprobleem heeft om te geloven in de producten en adviezen van Bianca.

Dankjewel voor je hulp!

Mieke

Mieke Bax - Dermatitis Perioralis
Lees hier meer reviews van klanten

Dermatitis Perioralis, clownseczeem voor en na foto door gebruik van juiste natuurlijke producten

Dermatitis perioralis voor en na foto

Dermatitis perioralis voor en na foto

Clownseczeem dermatitis perioralis voor en na foto

Dermatitis perioralis voor en na foto kind

De 21 beste tips om van dermatitis perioralis af te komen

Heb je de link weleens gelegd met je darmen?
Stress…Gestreste darmen…gestreste huid.
Krijg de inzichten waar je naar verlangt.

Meld je nu aan en ontvang 21 dagen lang mijn gratis tips en adviezen.