Benzoylperoxide is een goed middel om acne mee aan te pakken. Wees je ervan bewust dat je je acne door alleen maar benzoylperoxide te gebruiken niet onder controle kan krijgen. Daar is echt wel iets meer voor nodig.

Ik geef hieronder mijn ervaring met dit middel en tips om het te gebruiken. Wanneer je mijn advies opvolgt dan zorg je ervoor dat je huid niet te veel uit gaat drogen.

Drie voordelen van benzoylperoxide:

 1. Exfoliant; het exfolieert je huid, het haalt de dode huidcellen weg. Zo wordt de opperhuid wat dunner en kan de talg er uiteindelijk beter uit en krijg je minder last van verstoppingen.
 2. Antibacterieel: pakt de acne bacterie aan, propionibacterium acnes
 3. Anti-ontsteking: gaat de ontstekingen tegen van de acne

Nadelen van benzoylperoxide:

 • Droge schilferige huid
 • Huidirritatie
 • Gevoelige huid
 • Branderige rode huid
 • Bleekt katoen, dus pas op met donkere handdoeken, beddengoed en kleding
 • Allergische reactie; sommige mensen kunnen benzoylperoxide niet verdragen en krijgen een allergische reactie. Dit uit zich vaak in rode opgezwollen huid, jeuk en irritatie. Om er zeker van te zijn dat je een allergische reactie hebt, pas deze test toe. Smeer 3 avonden de benzoylperoxide op de binnenzijde van je ellenboog en kijk hoe je huid reageert. Er is namelijk wel een verschil in allergische reactie en roodheid doordat je huid eerst moet wennen aan de benzoylperoxide.

Benzoylperoxide tips om irritatie van acne huid te voorkomen

Het is een uitstekend middel om bij acne te gebruiken. Waar ik het vaak fout zie gaan is dat de meeste mensen het niet op de juiste manier gebruiken. Ze gaan de benzoylperoxide direct 2x per dag gebruiken. Hierdoor wordt de huid droog, gevoelig, schilferig, geïrriteerd, rood en branderig. Dit wordt als zeer hinderlijk ervaren en zo wordt het gebruik weer gestopt.

Tip! Benzoylperoxide is een sterk middel, dus het is belangrijk om je huid eraan te laten wennen!

Zo zorg je ervoor dat je huid niet teveel gaat irriteren en kun je het na 2 weken de hele nacht op je gezicht laten zitten.

Pas het op deze manier toe:

·         Goede verzorging van je acne start met een goede hygiëne

·         Was eerst je handen, reinig dan goed je gezicht met een juiste reiniger die voor jouw huidtype en acne type het beste geschikt is.

·         Pas het onderstaande tijdschema voor benzoylperoxide toe:

Dag 1 – 3 Breng de benzoylperoxide voor 15 minuten – reinig dan je huid weer en breng de geadviseerde verzorging aan. Ik raad meestal een cleanser, tonic en een goede moisturizer in het begin aan.

Dag 4 – 7 Breng de benzoylperoxide voor 30 minuten – reinig dan je huid weer en breng de geadviseerde verzorging aan.

Dag 8 – 10 Breng de benzoylperoxide voor 60 minuten – reinig dan je huid weer en breng de geadviseerde verzorging aan.

Dag 11 – 13 Breng de benzoylperoxide voor 15 minuten – reinig dan je huid weer en breng de geadviseerde verzorging aan.

Dag 14 en verder Wanneer je huid nu niet heel droog en/of geïrriteerd is, reinig, tonic en laat de benzoylperoxide de gehele nacht zitten. Breng nu geen crème over de benzoylperoxide aan, dit zal de werking verminderen. Ik raad mijn klanten altijd een speciaal hyaluron serum eronder aan te brengen, dit zal de werking van benzoylperoxide niet verminderen.  Zo blijft de huid wel goed gehydrateerd en voorkom je irritatie en te veel uitdroging van de huid.

Hoe krijg je acne goed onder controle?

Een acne huid is vrijwel altijd uit balans. Wanneer mensen bij mij komen hebben ze vaak al van alles geprobeerd en veel verschillende producten gebruikt. De huid is dan vaak gedehydrateerd en de meeste mensen met acne denken dat ze een vette huid hebben. Terwijl acne veel voorkomt bij mensen waarbij de huid juiste helemaal niet zo vet is.

Ik geef mijn klanten advies op maat, specifiek gericht op hun huidtype en type acne.

Er zijn 3 verschillende vormen van acne:

1.       Ontstoken acne

2.       Niet ontstoken acne, dit is de acne met alleen verstoppingen. Kleine witte talgpropjes/verstoppingen in de huid vooral vaak op wangen en kaaklijn. Niet ontstoken acne is lastig om onder controle te krijgen. Hier moet je heel gedisciplineerd in de aanpak zijn anders krijg je het niet onder controle. Het kan zeker 6 maanden of langer duren.

3.       Combinatie van 1 en 2

Heb je mijn hulp nodig om je acne onder controle te krijgen?

Ik help je er graag bij!

Bianca Buijs

Wil je een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in:

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.