Gerstekorrels in je gezicht, op je wangen of rondom je ogen?

Meestal zitten gerstekorrels in je gezicht op je wangen of rondom je ogen.

Gerstekorrels, ook wel milia’s genoemd, zijn witgele ingekapselde talgbultjes in de huid gevuld met keratine. Ze kunnen op alle leeftijden voorkomen. Ze liggen onderhuids onder de opperhuid.

gerstekorrels in je gezicht

gerstekorrels in je gezicht

Oorzaak van gerstekorrels in je gezicht 

Gerstekorrels ontstaan zodra de poriën geblokkeerd raken. De taaie, leerachtige hoornlaag blokkeert de talg en daardoor kan de talg niet goed afgevoerd worden. Om deze reden ontstaan gerstekorrels vaak bij een vochtarme huid. Gerstekorrels kunnen spontaan opkomen en ook weer spontaan verdwijnen. Helaas niet bij iedereen, soms wordt de gerstekorrel groter of neemt het aantal toe. Wanneer er het een soort van puistje wordt en een zwelling bij komt, is de gerstekorrel ontstoken.

Vermijdt make-up en huidverzorgingsproducten bij gerstekorrels die ingrediënten bevatten die gelijk zijn aan de samenstelling van je eigen talg: 

  • Mengsel van triglyceriden
  • Vetzuren
  • Wax esters
  • Squalaan
  • Cholestrol
  • Cholestrol esters

Deze ingrediënten komen in heel veel cosmetica producten voor. Ze kunnen de porie binnendringen en daardoor dus juist bijdragen aan de talgopbouw en het verergeren van je gerstekorrels. Voor de juiste producten klik hier.

Laat de gerstekorrels in je gezicht professioneel verwijderen

Het is verstandig ze door de schoonheidsspecialsite/huidspecialiste te laten verwijderen. Zelf uitdrukken van milia’s, kan lelijke vlekjes en littekens. Ik kan de gerstekorrel netjes voor je verwijderen zonder jouw huid te beschadigen, ze kunnen na het verwijderen weer terugkomen. Aangezien nieuwgevormde gerstekorrels gemakkelijker zijn te verwijderen dan gerstekorrels die al langere tijd bestaan, wil ik je adviseren om niet te lang te wachten met een behandeling.

Pak de oorzaak van binnenuit aan met juiste voeding aangevuld met juiste voedingssupplementen. Ik kan je hierin adviseren.

Kun je gerstekorrels voorkomen? 

Wanneer je de juiste huidverbeterende producten gebruikt dan kun je jouw huid absoluut verbeteren en op den duur ervoor zorgen dat de milia’s niet meer terug komen. Tevens is een aanvulling met de juiste vetten belangrijk. Ik raad je aan om sowieso dagelijks een goede Omega-3 (visolie: klik hier voor een visolie van uitstekende kwaliteit) in te nemen, naast minimaal 3x per week vis eten. Avocado, MCT-olie, olijfolie, kokosolie wel belangrijk om dit van goede kwaliteit te gebruiken. Goedkoop is echt duurkoop voor je lichaam!
Als je erg gevoelig bent voor gerstekorrels en hier al lang last van hebt, moet je wel even geduld hebben.

Conclusie en advies bij milia’s

Laat ze professioneel verwijderen, zonder dat jouw huid beschadigd wordt.

Tevens zal ik je adviseren welke producten je kunt gaan gebruiken om de milia’s aan te pakken.

Wil je direct een afspraak maken, bel: 06-18947255 of vul het onderstaande contactformulier in.

 

Liefs Bianca
Specialist in huidproblemen
Orthomoleculair therapeut
T: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.