Acne littekens rode vlekjes na puistjes

Ben je op zoek naar de beste behandeling voor je acne littekens en rode vlekjes na puistjes?

Lees dan verder…..

Acne huid voor – na behandeling

Acne voor en na 9 maanden

Acne littekens rode vlekjes na puistjes

Helaas laat acne sporen in de vorm van acne littekens en rode vlekjes na puistjes op de huid achter. Laat daarom je puistjes, acne direct behandelen om littekenvorming en rode vlekjes na puistjes zoveel mogelijk te voorkomen.

Ontstaan van acne littekens

Littekenweefsel ontstaat na beschadiging van de huid waarbij er sprake is van een verstoorde wondgenezing. Bij acne wordt deze beschadiging veroorzaakt door de heftige ontstekingsreacties in de huid. De collagene vezels van het bindweefsel zijn beschadigd waardoor putjes of glooiende littekens aan het huidoppervlak zichtbaar worden. De diepte van de littekens kan variëren, dit hangt meestal samen met de ernst van de ontsteking. De kleur van het litteken is meestal wit of rood.

Acne littekens rode vlekjes

Alle vormen van ontstoken puistjes, acne kunnen op jouw huid ontsierende acne littekens achterlaten. De gevoeligheid voor het ontstaan van deze acne littekens verschilt van persoon tot persoon. Vooral de ernstigere vormen van acne, die gepaard gaan met diepe ontstekingen, kunnen zorgen voor lelijke littekens in jouw huid. Maar ook door het zelf uitdrukken van puistjes kunnen littekens ontstaan.

Hoe langer je wacht om jouw huid te laten behandelen, des te groter de kans op weefselschade met blijvende littekens tot gevolg. Het is daarom erg belangrijk om je puistjes, acne in een beginstadium al te laten behandelen.

Acne behandeling voor en na foto

Rode vlekjes die achterblijven na puistjes en acne, dit is rest-acne

Acne kan naast littekens ook andere restverschijnselen achterlaten. Als je kleine tot middelgrote puistjes hebt gehad, kan er gedurende 3 tot 9 maanden roze, rode of bruine verkleuringen achterblijven. Dit zijn meestal geen littekens, maar hyperpigmentatievlekken. Wanneer dergelijke vlekjes geheel vlak zijn is er meestal geen sprake van blijvende littekenvorming.

Bij blootstelling aan zonlicht en/of bij donkere huidtypen bestaat een risico op het ontstaan van hyperpigmentaties. Deze pigmentatie verdwijnt uiteindelijk vanzelf, maar dan moet je wel veel geduld hebben, dat kan namelijk wel 3 jaar duren.

Acne littekens rode vlekjes na puistjes verwijderen

Wil je zo snel mogelijk van deze ontsierende rest-acne (rode vlekken) af of wil je je acne littekens minder zichtbaar maken? Ben jij benieuwd wat je er aan kan doen? Dan bied ik je hier diverse behandelingen voor.

Voor en na foto acne behandeling

Voor en na foto acne behandeling bij BB-Huidverbetering

Behandelen van acne littekens rode vlekjes na puistjes

Lees hieronder meer over de soorten behandelingen bij acne littekens rode vlekjes na puistjes:

Voorkom acne littekens en schade aan de huid maak direct een afspraak.
Bel: 06-18947255

Tijdens het eerste consult bespreek ik wat de meest geschikte behandeling voor je is. De behandeling is afhankelijk van de diepte van de littekens en jouw huidtype.

Een huid vrij van acne is dichterbij dan je denkt!

Liefs Bianca
Acnespecialist
Orthomoleculair therapeut

Bianca Buijs Orthomoleculair therapeut en specialist in huidproblemen

Heb je nog vragen? Stel ze hier:

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.