Eczeem gezicht oplossing zonder hormooncrème

Wanneer je eczeem in je gezicht hebt of ergens anders op je lichaam is de huid beschadigt. Je huid sluit niet meer goed, er kunnen bacteriën naar binnen en je verliest vocht uit je huid.

Vergelijk je huid met een huis, zie foto. Wanneer de dakpannen, de huidcellen, netjes over elkaar liggen is jouw huid gesloten en word je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.  Maar wanneer dit niet zo is kun je een huidprobleem als eczeem ontwikkelen.
Eczeem gezicht oplossing zonder hormooncrème; zorg er dus voor dat je je huid van binnenuit gaat herstellen met de juiste voedingsstoffen. Zo zorg je ervoor dat de huidcellen weer mooi sluiten en dat er geen indringers ‘bacteriën’ de huid in kunnen. Je huid zal verbeteren en je eczeem zal verdwijnen.

Gezonde huid zonder eczeem:

 • Huidcellen liggen over elkaar, als dakpannetjes
 • Huid is gesloten
 • Huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf

Eczeem in je gezicht:

 • Huid barrière is verstoord
 • Huidcellen staan iets open
 • Invloeden van buitenaf kunnen naar binnen en andersom
 • Huid verliest daardoor vocht en gaat uitdrogen
 • Hierdoor irritaties, roodheid, jeuk

Eczeem en E102 = Tartrazine, de fel gele kleurstof in pudding, snoep etc.

Leuk zo’n fel geel kleurtje, maar dit kan vervelende gevolgen hebben!
Voor meer info over E102 klik hier.
Sowieso raad ik je aan om te letten op wat je eet en E-nummers altijd te vermijden!

Eczeem gezicht oplossing zonder hormooncrème

Om de barrière van je huid te verstevigen,  weer mooi gezond en dicht te krijgen. Heeft jouw huid wel de juiste bouwstoffen nodig! Hierdoor breng je het vocht en vetgehalte weer op peil waardoor klachten kunnen worden verminderd, zo niet verdwijnen.

Eczeem gezicht oplossing zonder hormooncrème, maar vermijdt ook:

 • Eczeem in het gezicht door stress
 • Eczeem in het gezicht door kou
 • Eczeem in gezicht door koemelkallergie
 • Eczeem in gezicht door scheren
 • Eczeem in gezicht tijdens of na zwangerschap
 • Eczeem in gezicht door allergie

Een eczeem huid heeft meestal een tekort aan Filaggrine.

Filaggrine is een eiwit dat voorkomt in de epidermis ( = de opperhuid). De belangrijkste functie van Filaggrine is om water aan te trekken en het water vast te houden in de hoornlaag. Vermindering of afwezigheid van Filaggrine leidt tot een droge en schilferige huid. Huidziekten zoals Ichtiosis vulgaris & eczeem hebben vaak te maken met een tekort aan Filaggrine. De aanmaak van Filaggrine is genetisch bepaald en laat zich niet eenvoudig beïnvloeden. Hierdoor zal de ene huid sneller uitdrogen dan de andere. Het lichaam is zo “slim” dat dit van nature is aangepast naar waar je oorspronkelijk leeft. Hierdoor houdt de ene bevolkingsgroep veel beter vocht in de huid vast dan de andere, zoals woestijnvolkeren. Zo kan een donkere huid sneller eczeem ontwikkelen in het klimaat in Nederland.

Wat te doen tegen eczeem in je gezicht en op je handen?

Tips om op een natuurlijk manier van je eczeem af te komen:

 1. Allergische voedselovergevoeligheid (voedselallergie), klik hier voor meer info.
 2. Voedingsadviezen bij eczeem, klik hier voor meer info.
 3. Voedselintolerantie met IgG-test, dit is een bloedtest, zie uitleg ad.3 hieronder.
 4. De juiste gezonde voeding. Wil jij exact weten wat de juiste voeding is voor jou? Ik help je hier graag bij.
 5. Herstel je darmflora, wil jij weten met welke pre- en probiotica je dit het beste kunt doen? Klik hier en ik vertel je het graag.
 6. Vermijd zoveel mogelijk geharde vetten, omdat deze (trans) vetten zijn gehydrogeneerd. Dit is een speciale bewerking die de meeste plantaardige oliën ondergaan zodat ze geschikt zijn voor bakken en braden. Dit gebeurt door de vetten om te zetten van een vloeibare naar een vaste vorm.
 7. Aanvullende voedingssupplementen: geeft je lichaam extra bouwstoffen voeding voor je huid van binnenuit.
 8. Natuurlijke voedende huidverbeterende producten: hydrateer en verzorg je huid goed met de juiste producten. Ik kan je hierin adviseren wat voor jouw huid het beste is.
 9. Gebruik natuurlijke producten voor handzeep, douchegel, badschuim. Welke? Ik vertel je het graag. Klik hier voor meer info.
 10. Gebruik een natuurlijk wasmiddel en vermijd wasverzachter.
 11. Vermijd: melk, soya en gluten

Ad. 3.

Voedselintolerantie; IgG test

Huidproblemen komen vrijwel altijd van binnenuit. Ik help jou door het probleem bij de oorzaak aan te pakken. Met een IgG-test, dit is een bloedtest.
Een IgG-test kan duidelijkheid geven welke voedingsmiddelen ontstekingsreacties geven op de huid. Deze voedingsmiddelen kunnen (tijdelijk) geëlimineerd worden waardoor klachten afnemen.

Voedingsmiddelen die bij een IgG voedselreactie test er het meest als negatief uitkomen met betrekking tot de huid zijn: tarwe (en andere soorten granen), zuivel, ei, noten, zaden, specerijen, bepaalde vissoorten, kiwi, ananas, banaan, schaal en schelpdieren, bepaalde peulvruchten.

Ad.6.

Vermijd transvetten

Er worden dagelijks veel te veel transvetten gegeten. Deze werken ontstekingsbevorderend in het lichaam! Klik hier en lees een interessant artikel van Miss Natural waarom transvetten zo ongezond zijn!
Neem geen margarine en halvarine (werken ontstekingsbevorderend), maar roomboter en kokosolie, wel de kokosolie extra vierge in glas nemen!

eczeem gezicht oplossing zonder hormooncrème

Voedingsmiddelen die ontstekingen in lichaam kunnen veroorzaken

Liefs Bianca

Specialist in huidproblemen
Orthomoleculair therapeut

Neem contact met mij op als je mijn hulp kan gebruiken. Ik help je graag!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.