Rosacea

Lees hier de tips en dé oplossing, een ontstekingsremmend dieet, een natuurlijke behandeling en de juiste huidverzorging bij dit huidprobleem.

Rosacea, Acne Rosacea is een chronische huidaandoening waarbij er vurige rode verkleuringen in het gezicht zijn, meestal op de wangen en de neus. In een later stadium kunnen er ook ontstekingen ontstaan, daarom wordt het ook wel Acne Rosacea genoemd, maar het is absoluut geen acne! Advies: knijp deze puistjes niet uit! Er zit ook niet als bij acne een talgpropje in. Bij Acne Rosacea zijn er ook geen mee-eters aanwezig. 

Wat is het en hoe ontstaat het?

 • Ontstaat met name bij vrouwen tussen 30 en 50 jaar
 • Verwijding van de vaatjes
 • Kan geactiveerd worden door geprikkeld worden door warmte
 • Mensen met dit huidprobleem hebben meer mestcellen in de huid rond de zenuwbanen en bloedvaten. Mestcellen zijn cellen die o.a. histamine vrijgeven.

Rosacea is er in 3 fases: in eerste instantie vlamt de huid rood op na stimulatie door warmte, zonlicht, emotionele stress of warme dranken.

 • Rosacea Fase 1: Erytheem en rode adertjes op voornamelijk de wangen
 • Rosacea, Acne Rosacea Fase 2: Puistjes en ontstekingen in groepjes op de neus, wangen, kin en voorhoofd.
 • Rosacea, Acne Rosacea Fase 3: Ontstekingen worden grote en breiden zicht uit. Ook kan in bepaalde gebieden op het gezicht het weefsel toenemen, zoals bv verdikking van de huid op de neus.

Rosacea, Acne Rosacea triggers:

 • Warmte
 • Roken
 • Zon
 • Kou, koude wind
 • Gekruid, pittig eten
 • Hete dranken
 • Alcohol
 • Hete douche, bad
 • Sport, lichamelijke inspanning
 • Hoge vochtigheidsgraad
 • Stress
 • Verkeerd product gebruik: huidverzorging en camouflage

Rosacea van buitenaf behandelen met de juiste producten en van binnenuit met de juiste voeding

Wanneer je last hebt van rosacea of acne rosacea is de juiste huidverzorging en je voeding heel belangrijk. Wil je weten wat ik als huidspecialist en orthomolecualir therapeut voor je kan betekenen? Klik hier voor meer info over mijn consulten. 

rosacea, acne rosacea

Ervaringen behandeling ROSACEA

Al jaren kom ik bij Bianca voor de behandeling van mijn Acne Rosacea, Ik ben groot fan van Bianca vanwege haar begrip, haar kunde, haar goede producten en dat het altijd weer gezellig is, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Mijn huid is er enorm op vooruit gegaan en nu al zelfs een jaar rustig! Ik raad al mijn vriendinnen aan om bij huidproblemen Bianca te bezoeken.
Bonnie
Sinds mijn pubertijd heb ik veel last gehad van acné. Ik heb heel wat dermatologen bezocht en veel gesmeerd en medicijnen geslikt. De resultaten waren wisselend. De onrustige huid kwam steeds weer terug, terwijl littekens mijn gezicht ontsierden, waardoor ik mij onzeker voelde. 5 jaar geleden werd mijn aandacht middels een folder op de mat door Bianca getrokken. Zij beschreef de goede resultaten van haar behandelingen. Toen was ik 59 en besloot nogmaals een poging te ondernemen om iets aan mijn onrustige huid te doen. Bianca stelde tijdens het eerste bezoek de diagnose Rosacea. Zij heeft mij heel uitvoerig begeleid en uitgelegd dat voeding en darmflora invloed hebben op Rosacea. Ik ben door Bianca doorverwezen naar een dermatoloog om de diagnose te bevestigen. Zij gaf mij ook het advies hoe ik mijn huid het beste kon verzorgen. De dermatoloog bevestigde de diagnose Rosacea en adviseerde antibiotica. Hetgeen ik toen ben gaan slikken. Mijn huid werd in korte tijd rustig, maar ik had geen vrede met deze oplossing. Bianca heeft toen een behandeligsplan opgesteld met gebruik van haar producten. Na verloop van tijd werd mijn huid rustig en gebruik ik met tevredenheid de producten van Bianca. Als er zich oneffenheden voordoen is er geen stress, maar weet ik hoe ik moet handelen. Ik kan ook altijd bij Bianca terecht voor deskundig advies. Inmiddels ben ik zeer tevreden over mijn huid, er zit glans op en ook de oude littekens zijn verdwenen.
Marian
Marian

Rosacea, Acne Rosacea en voeding, een ontstekingsremmend dieet kost je alleen de boodschappen en is de eerste stap naar een betere huid.

Wanneer je voeding eet die ontstekingen kunnen bevorderen in het lichaam, kan dit je huidprobleem verergeren. Ik adviseer je een ontstekingsremmend dieet,  dit herstelt je immuunsysteem daar waar de oorzaak van dit huidprobleem ligt. Balans vinden tussen zure en base ofwel Yin en Yang voeding, tot dus ver hoeft het je dus nog geen geld te kosten, behalve de boodschappen dan.

Klik op de onderstaande links voor tips voor de juiste voeding:

Rosacea goed te verbeteren met juiste voeding en huidverzorging

Je kan je rosacea goed onder controle krijgen met een aanpassing in je voeding. Daarbij adviseer ik vaak ook goede voedingssupplementen die je huid van binnenuit ondersteunen en je huid tot rust brengen.

Er is veel verschil in suppletie, goedkoop is duurkoop en kan ook voor het verkeerde effect of helemaal geen effect geven. Wil je goed advies dan raad ik je aan om een afspraak bij mij te maken voor een orthomoleculair consult. Dan ga ik je helpen je lichaam en huid weer in balans te krijgen.

Rosacea of Acne rosacea natuurlijke huidverzorging en de juiste camouflage (make-up)

Het is heel belangrijk om de juiste natuurlijke huidverzorging te gebruiken. De huid is al uit balans, dus verzorg je huid met de juiste huidverzorging speciaal gericht op rosacea of acne rosacea. Ik werk met meerdere merken omdat iedere huid anders is en anders reageert….er bestaat geen ‘ONE SIZE FITS ALL’.  Juiste huidverzorging en advies in je voeding kan een oplossing bieden bij dit huidprobleem. Deze producten zijn zacht voor de huid en rijk aan Vitamine C en dat heb je nodig bij deze huidaandoening. Tevens is er een uitstekende camouflage die de roodheid camoufleert en ook een herstellende werking heeft op de huid.

Rosacea, Acne Rosacea behandeling in je gezicht verbeter je met een natuurlijke behandeling in de buurt van Haarlem

Wil je jouw rosacea, acne rosacea huid naast de thuisverzorging nog sneller verbeteren en onder controle krijgen. Dan zijn speciale peel-behandelingen afgestemd op de rosacea huid  uitermate geschikt om je rosacea onder controle te krijgen en te verbeteren.

Tevens krijg je gericht voedingsadvies.

Rosacea, Acne rosacea wordt erger door stress

Mijn ervaring is dat stress en onverwerkte emoties ook een rol spelen bij rosacea, acne rosacea, belangrijk om dit aan te pakken!

Je ziet de stress, door de roodheid, terug in je gezicht, je energie zit in je hoofd (denken, piekeren) en niet in het lichaam. En als iemand stress ervaart zit de ademhaling hoog hierdoor heb je minder zuurstof in je lichaam. Op den duur gaat het lichaam hierop reageren met aanmaak van nieuwe vaatjes, je gelaat in dit geval.

Rosacea, Acne rosacea

Heb je mijn hulp nodig? Ik help je graag! Maak een afspraak voor een consult. Bel 06-18947255 beste bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 12-16 uur of mail aan: info@bb-huidverbetering.nl

Bianca Buijs

Krijg je (Acne) Rosacea onder controle. Interesse in afspraak? Vul het onderstaande formulier in:

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.