Een orthomoleculair consult voor jouw eerste afspraak

Wanneer je last hebt van een huidprobleem en/of lichamelijke klachten, dan start ik onze eerste afspraak met een orthomoleculair consult.

Hierbij een toelichting op mijn werkwijze en wat ik voor jou kan betekenen.

Met mijn aanpak heb ik al vele dames en heren van hun huidprobleem afgeholpen. Het huidprobleem komt ergens vandaan, belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak. Het huidprobleem kan van buitenaf worden veroorzaakt door het gebruik van de verkeerde huid- en/of haarverzorging en het kan van binnenuit ontstaan (verkeerde voeding, lichamelijke klachten). Daarom is het belangrijk om zowel de buitenzijde als de binnenzijde aan te pakken. Dit houdt in dat je je huid moet verzorgen met de juiste huidverzorging en vanuit de binnenzijde je lichaam moet voeden met de juiste voeding. Vanuit mijn beroep als orthomoleculair therapeut zet ik voeding in als medicijn, zo kan het lichaam weer gebruik maken van het fantastische zelfherstellende vermogen. Zo breng je je lichaam weer in balans en krijgt jouw huid weer de juiste bouwstoffen en de energie om van je huidprobleem te herstellen.

Uitleg wat een orthomoleculair therapeut precies doet:

Het woord orthomoleculair betekent ‘de juiste bouwstenen van het leven’. Een volwaardige voeding is de basis, hierin zitten de juiste bouwstenen voor jouw lichaam. Maar wanneer jij niet de juiste voeding(stoffen) eet, waar moet je lichaam die bouwstenen dan vandaan halen…. En wanneer er onvoldoende bouwstenen voor je lichaam zijn, dan is er zeker een tekort voor je huid. De huid (en de nagels en de haren) ontvangt namelijk de minste bouwstoffen wanneer hier een gebrek aan is. Een verstandige keuze van je lichaam, want een probleem op orgaan niveau is veel erger dan een huidprobleem, slechte nagels, haaruitval of dof haar.

Naast advies voor de juiste voeding kunnen voedingssupplementen een essentiële aanvulling voor jouw lichaam en huid zijn.

Als orthomoleculair therapeut neem ik a.d.h.v. een anamneselijst (= uitgebreide vragenlijst) de info die voor mij belangrijk is met je door. Zo kunnen we je probleem bij de oorzaak aanpakken en kan ik je een gericht advies geven voor volwaardige voeding die je lichaam van de juiste bouwstoffen voorziet. Tijdens dit consult geef ik je ook een duidelijke uitleg hoe dit in je lichaam werkt. Ik vind belangrijk dat je begrijpt waarom je bepaalde voedingsmiddelen wel moet eten en andere voedingsmiddelen moet beperken of het beste kunt vermijden.

Mijn advies bestaat uit:

 • advies in voeding,
 • advies in juiste huidverzorging,
 • advies voor bepaalde voedingssupplementen, die het herstel in je lichaam en huid kunnen bevorderen.

Lichamelijke klachten die bij huidproblemen vaak een rol spelen:

 • interne stress: door verkeerde voeding
  Deze vormen van externe stress geven interne stress –> de invloed van de omgevingsfactoren op je lichaam, dit is stress door scheiding, ruzie, werkdruk, overlijden van dierbare, examens of druk door je studie, adoptie e.d.
 • externe stress: door verkeerde huidverzorging, make-up, shampoo, haarverzorging, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen e.d.
 • maag en/of darmklachten: maagzuur, obstipatie, diarree, wisselend ontlastingspatroon, candida, parasieten, helicobacter bacterie e.d.
 • burn-out
 • hormonale klachten; PMS, PCOS, overgang, zwangerschap
 • slecht slapen
 • auto-immuunziekten
 • gebruik van bepaalde medicatie

Wanneer jij je hierin herkent raad ik je aan om een afspraak bij mij te maken voor een orthomoleculair consult, telefonische consulten i.v.m. afstand zijn ook mogelijk. Ik kan je dan helpen jouw huidprobleem bij de oorzaak aan te pakken. Met mijn advies wat nu écht gezonde voeding voor jouw lichaam is maak ik jouw bewuster. Tevens leg ik je uit hoe je lichaam werkt, zodat je je lichaam beter begrijpt en beter leert te luisteren naar je lichaam wanneer het signalen afgeeft. Dit zal ervoor zorgen dat je ook betere keuzes kan en gaat maken en de kleinste veranderingen maken al een groot verschil ?!

Wat verwacht ik van jou?

Dat jij serieus aan de slag gaat met mijn adviezen. Het grootste gedeelte ligt namelijk in je eigen handen om jouw huid en lichaam weer in de juiste balans en gezond te krijgen. Als jij niet bereid bent om offers te maken in je voedingspatroon en niet 2x per dag jouw huid op de juiste manier wil verzorgen, dan ben ik helaas (misschien nu nog) niet de juiste therapeut voor jou. Ik behaal goede resultaten omdat mijn klanten serieus met mijn advies aan de slag gaan.

Het juiste voedingspatroon is de basis om jouw huid en lichaam te herstellen. Zonder de juiste bouwstoffen geen goed fundament en op een slecht fundament kan je lichaam en ook je huid niet herstellen. Je krijgt een goede uitleg hoe het lichaam in de basis werkt, dan ga je ook begrijpen waarom je bepaalde aanpassingen moet doen. Ik laat bij jouw ‘het kwartje vallen..het aha-moment’. Hoe je lichaam en huid werkt heeft helaas niemand jou nog vertelt en je krijgt geen gebruiksaanwijzing bij je geboorte. Ga je lichaam en huid begrijpen, dan word je duidelijk dat je alleen goed resultaat gaat krijgen door mijn adviezen op te volgen. Lees hier reviews van klanten die ik heb geholpen, klik hier.

Je krijgt absoluut geen dieet, maar ik verwacht wel van je dat je bereid bent je voeding hier en daar aan te passen. Alle belastende voedingsmiddelen die invloed hebben op jouw lichaam en verkeerde huidverzorging die je huid irriteren moeten worden aangepast. Logisch toch?! Je lichaam heeft een heel groot zelfherstellend vermogen hier moet het wel gebruik van kunnen maken. Je kunt niet van je lichaam en je huid verwachten dat het kan herstellen als jij dagelijks onvoldoende juiste voedingsstoffen eet en wellicht ook nog eens verkeerde voeding die je lichaam en je huid continu aan het “pesten’ zijn. Is er dan ook nog een onderliggend probleem in bijvoorbeeld de darmen of is er de nodige stress geweest of nog steeds. Dan wordt het dweilen met de kraan open…… en daar ben ik niet zo van ;-).  Jij wil resultaat, maar ik wil dit ook!

Naast deze uitleg krijg je een advies welke producten er geschikt zijn voor jouw huid. Indien nodig adviseer ik je voedingssupplementen om de tekorten in jouw lichaam sneller aan te vullen om zo jouw lichaam en jouw huid weer in een goede conditie en balans te krijgen.

MBOG beroepsvereniging voor orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie MBOG beroepsvereniging

Indien je aanvullend bent verzekerd kun je een gedeelte van dit consult wellicht vergoed krijgen. Is het een huidconsult voor Acnetherapie, dan kun je het vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering voor acnetherapie. Hieronder kun je bekijken of je wellicht voor vergoeding in aanmerking komt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het informeren naar vergoedingen via jouw zorgverzekeraar. Aan de informatie op de genoemde websites kunnen geen rechten worden ontleend.

Mijn kennis

Al meer dan 11 jaar ben ik mij continu aan het verdiepen in huidproblemen en de onderliggende lichamelijke klachten. Wil je meer info over mij? Benieuwd naar waar ik mijn kennis heb opgedaan, welke studie’s en opleidingen ik heb gedaan. Momenteel ben ik nog steeds aan het studeren voor kPNI-therapeut…in dit mooie vak raak ik nooit uitgeleerd! Klik hier voor meer info over mij.

Vergoeding vanuit aanvullende verzekering voor Orthomoleculaire therapie en Acne therapie

Bianca Buijs is aangesloten bij 2 beroepsverenigingen:

 1. Voor de Orthomoleculaire consulten aangesloten bij de beroepsvereniging van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde)
 2. Voor de Acnetherapie consulten aangesloten bij de ANBOS (Branchevereniging voor schoonheidsspecialisten).

Orthomoleculaire consulten worden door veel verzekeringsmaatschappijen gedeeltelijk vergoed. Deze vergoedingen gaan buiten het eigen risico om. Check van te voren of je in aanmerking komt voor vergoeding: Klik hier voor het overzicht.

Acnetherapie voor het gelaat, deze behandelingen worden ook door veel verzekeringsmaatschappijen vergoed. Deze vergoedingen gaan buiten het eigen risico om. Check van te voren of je in aanmerking komt voor vergoeding: Klik hier voor het overzicht.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het informeren naar vergoedingen via jouw zorgverzekeraar. Aan de informatie op de genoemde websites kunnen geen rechten worden ontleend.

Jouw eerste afspraak

Je kunt telefonisch of per mail jouw eerste afspraak inplannen. Na het boeken van de behandeling ontvang je via de mail, SMS of APP een betaallink. Na betaling is jouw afspraak definitief.

Vooraf betalen?
Helaas zijn er in het verleden klanten geweest die erg makkelijk omgaan met afspraken en deze niet nakomen. Op deze manier hoef ik mensen die een behandeling willen niet onnodig lang te laten wachten.

Kun je een afspraak niet nakomen?

Graag minimaal 24 uur van tevoren te bellen om jouw afspraak te annuleren of te verplaatsen. Met no shows of afzeggingen die in minder dan 24 uur plaatsvinden kan ik helaas niets meer voor iemand anders betekenen. De gemaakte kosten breng ik dan in rekening.

Bedankt voor je begrip!

Bel mij voor een afspraak: 06-18947255.

Wil je liever gebeld worden? Laat dan hier je gegevens achter: 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Bianca Buijs, Praktijk voor huidverbetering

  BB huidverbetering is gevestigd in Haarlem, dit is vlakbij Bloemendaal, Zandvoort, Overveen, Santpoort, Driehuis, Velserbroek, IJmuiden, Heemskerk.