Stamppot van palmkool en bataat

Heerlijke vergeten groenten stamppot van palmkool, bataat en ik had nog wat snijbiet van gister over dit heb ik er nog aan toegevoegd. Zo hoef je nooit iets weg te gooien.

Palmkool ofwel cavolo nero is familie van de boerenkool. In de supermarkt kom je deze vergeten groenten niet tegen, dus even naar de Ekoplaza of een natuurwinkel bij jou in de buurt ;-).

Ingrediënten voor 2 personen, alles biologisch. Het is voor 3 personen, dus je houdt over voor de lunch voor morgenmiddag.

  • 3 à 4 bataat
  • 600 gram palmkool, cavolo nero
  • 2 biologische rundervinken
  • roomboter
  • gedroogde kruiden: basilicum, tijm, oregano
  • peper en zout
  • Opties om extra toe te voegen: ui en knoflook

Zo maak je het klaar:

  • Doe de roomboter in koekenpan en bak de rundervinken hierin.
  • Schil de bataat en snij deze in stukken en kook ze gaar in water en zeezout.
  • Was de palmkool en snij deze fijn. Doe het in een grote pan met water en zeezout en kook het ongeveer in 30 minuten gaar. Giet het af of doe het in een vergiet, laat het goed uitlekken en voeg de gekookte bataat erbij en stamp het door elkaar. Voeg nog klontje roomboter en gedroogde basilicum, tijm en oregano hieraan toe en roer dit door de stamppot.
  • Eventueel peper en zout naar behoefte nog toevoegen.
  • Leg alles op je bord en voeg de roomboter jus van het vlees nog toe aan je maaltijd.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.