Nori-ei rol met avocado en gerookte zalm

Ingrediënten:

  • 1 norivel
  • 3 eieren
  • ½ avocado
  • 60 à 70 gram gerookte zalm, in plakken gesneden
  • Enkele takjes platte peterselie of koriander
  • Klein handje rucola
  • 1 theelepel furikake (2 mag natuurlijk ook voor de liefhebber)
  • 1 tot 1½ grote eetlepel mayonaise (van Ton mayonaise)
  • 1 theelepel kokosolie

Zo maak je het klaar:

Leg een norivel op een bord klaar. Kluts vervolgens de drie eieren. Knip de peterselie of koriander fijn en mix dit door de geklutste eieren. Verwarm een koekenpan (het liefst met een diameter van ongeveer 18 cm i.v.m. de grootte van de norivel) en doe de kokosolie in de pan. Als de olie warm is, giet de eieren in de pan en bak deze rustig.

Snij ondertussen de avocado door de helft. Je hebt één helft nodig. Gebruik de andere helft bijvoorbeeld voor een spread, een smoothie/sap of in een salade. Snij met een mesje repen in de lengte in de avocadohelft. Vervolgens kun je met een eetlepel de plakjes er eenvoudig uithalen.

Mix de mayonaise met de furikake in een klein kommetje/beker.

Als het ei klaar is (bovenkant ook gestold), leg je het gebakken ei op het norivel. Bekleedt het ei achtereenvolgend met de plakken gerookte zalm, de avocado en een handje rucola. Als laatste verdeel je de mayonaisemix over de rucola. Rol nu het ei met het norivel tot een rol. Wacht even voor dat je er een eerste lekkere hap van gaat nemen. Dan kan het norivel even zacht worden (en daardoor handiger te eten).

Variatie tips:

  • Vervang de zalm door grijze/Hollandse garnalen, kipfilet (broodbeleg) of gebakken stukjes kip
  • Vervang de rucola door veldsla.

TIP: je kan dit ook prima koud eten. Neem de rol bijvoorbeeld mee voor de lunch.

Recept is van Erlijn Suurmeijer van Kooklijn: www.kooklijn.nl

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.