Keratosis Pilaris rode pukkeltjes bultjes die voorkomen op buitenzijde van de bovenarmen, benen, billen en soms op het gelaat.

Heb jij last van die vervelende rode bultjes/pukkeltjes op je bovenarmen, benen, billen of in je gezicht? Voelt je huid ruw aan en lijkt het op kippenvel? Dan heb je waarschijnlijk Keratosis Pilaris. 

Bultjes/pukkeltjes op de bovenarmen, gezicht, benen en/of de rug. Het zijn vrij vaak voorkomende kleine verstoppingen van overmatig geproduceerde keratine in de haarfollikels. Het komt ook vaker voor bij mensen met een allergie en/of eczeem.

 • Vermoedelijk ligt de oorzaak in een vetzuur tekort veroorzaakt door beschadiging van de darmwand (leaky gut/lekkende darm) door gluten.
 • Teken van het lichaam dat je niet goed op gluten reageert, klik hier voor meer info.
 • Het komt meestal voor bij jongeren (85% onder de 20 jaar) en soms bij volwassene.
 • Komt vaker voor wanneer je al last hebt van eczeem, hooikoorts, allergieën of astma.
 • Vaak is het ook erfelijk bepaald.
 • In de winter kun je er meer last van hebben dan in de zomer.
 • Komt meer voor bij mensen met een droge huid.

Oorzaak Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris is een veel voorkomende onschuldige huidaandoening. Het wordt veroorzaakt door een verstoorde rijping van de hoorncellen van de haarzakjes. Hierdoor raakt je porie verstopt en ontstaat er een bultje, doordat bacteriën zich kunnen gaan nestelen in de slecht uitgerijpte haarzakjes kunnen er soms kleine ontstekingen ontstaan.

Het eten van brood en andere graanproducten kunnen deze aandoening verergeren, zo niet veroorzaken.

Als orthomoleculair therapeut zie ik dat granen een irriterende werking hebben op de darmen en op de huid. Wanneer er huidproblemen zijn haal ik dit het eerste uit de voeding.

Heb je hier hulp bij nodig? Maak een afspraak ik kan je goed adviseren om je voedingspatroon aan te passen.

– Je bent wat je eet, en je lichaam neemt op wat je darmen uiteindelijk kunnen verteren.- 

Wat te doen tegen keratosis pilaris? 

Help je huid een handje door producten te gebruiken die de dode huidcellen verwijderen. Zo raken de poriën minder verstopt en zal je huid er gladder en beter uit gaan zien.

 • Gebruik geen scrub producten, scrubben kan je huid juist weer irriteren en meer ontstekingen veroorzaken.
 • Vul de vetzuren in het lichaam aan met een goeie visolie. Goedkoop is duurkoop met visolie, goedkope visolie is vervuilt en oxideert in het lichaam waardoor je juist ontstekingen bevordert. Ze veroorzaken vrije radicalen in je lichaam i.p.v. het gewenste resultaat.

Oplossing bij Keratosis Pilaris, de natuurlijke behandeling  

HERSTELLEN VAN DE DARMEN

Aangezien dit soort huidproblemen vaak te maken hebben met een ‘lekkende darm’ en het eten van brood, crackers en alle andere graanproducten.
Raad ik je aan een afspraak bij mij te maken voor een orthomoleculair consult, klik hier voor meer info over dit consult. 

EXFOLIËRENDE PRODUCTEN

Om die rode bultjes en pukkeltjes op de beste manier te lijf te gaan, kun je het beste exfoliërende producten gebruiken. Ik heb speciale body lotion voor dit huidprobleem, deze zorgt voor een gladdere huid en egaliseert de teint doordat het ook de roodheid in je huid aanpakt.

Keratosis Pilaris juiste producten bieden oplossing

Wil jij de juiste producten die jouw huid verbeteren en ervoor zorgen, dat die rode bultjes en pukkeltjes verdwijnen? Ik heb een selectie gemaakt van producten die goed helpen bij deze huidaandoening.  

Praktijk voor huidverbetering is gevestigd in Velserbroek, vlakbij Haarlem, Santpoort, Driehuis, Zandvoort, Overveen, Bloemendaal, Heemskerk, IJmuiden.

Liefs Bianca
Specialist in huidproblemen
Orthomoleculair therapeut

Maak een afspraak voor een orthomoleculair consult.

T: 06-18947255. Liever gebeld worden? Vul dan het formulier in:

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.