15 Tips om ingegroeide haren en scheerirritatie in baardstreek te voorkomen

1. Gebruik nooit een scheermesje met 2, 3, 4 of 5 bladen

Waarom niet?
Het eerste mes rekt je huid op, terwijl het tweede (derde, vierde en vijfde) blad de haren veel te kort scheren…met als resultaat een verergering van je huidprobleem!

2. Scheer altijd met een scheermesjes met 1 mesje

Gebruik bv de scheermesjes van Bumb Fighter of BIC wegwerp scheermesjes voor de gevoelige huid en gebruik ze altijd eenmalig, dus na 1x gebruik gooi ze weg.

3. Desinfecteer je tondeuse, trimmer en de hulpstukken altijd voor en na gebruik met speciaal desinfectiemiddel.

Vervang je trimmer, snijmessen, bladen e.d. iedere 4 maanden. Je kan de hulpstukken ook los aanschaffen.
Vraag advies bij je Barbershop of kapper welke tondeuse het beste geschikt is voor jouw haar.

WAHL heeft goeie tondeuses + je kunt dan ook losse onderdelen aanschaffen. Voor meer info klik hier.

4. Ontharen via Blend-methode of haar verwijderen met Laser?

Laat je goed adviseren en check of ze verstand hebben van de donkere en getinte huid. Vraag altijd of ze ervaring hebben met het verwijderen van kroeshaar.

5. Naar Barbershop? Neem je eigen tondeuse mee.

Check de hygiëne in de Barbershop! Uiteraard geldt dit ook wanneer je naar kapper gaat.

6. Gebruik geen geparfumeerde producten.

Scheer altijd met een ongeparfumeerde scheerschuim, gel of scheerzeep. Ik heb een goede natuurlijke scheerzeep voor je. Mocht je deze willen aanschaffen? Bel of mail mij: info@bb-huidverbetering.nl of T: 06-18947255

7. Leen nooit je tondeuse of trimmer aan iemand uit

8. Haal nooit je haren weg met een pincet, wax of hars.

Laat dit ook niet in een schoonheidssalon doen! Wanneer je op deze manier laat ontharen, creëer je alleen maar meer ingegroeide haren. Wanneer de haartjes beginnen te groeien, raken ze al het ware gevangen onder de huid en groeien ze terug de huid in. Hierdoor ontstaan er chronisch ingegroeide haren, huidverdikkingen en littekens. Hierdoor krijg je wellicht de drang om deze ingegroeide haren eruit te pulken. Waardoor je alleen maar meer ellende aan je huid krijgt…. Zo ontstaat de wel bekende vicieuze cirkel.

9. Probeer de diepe ingegroeide haren er dus niet ‘uit te graven’ met een naald of pincet.

Vermijd het zelf rommelen aan je ingegroeide haren. Zo komen er bacteriën bij wat kan leiden tot ontstekingen, vertraagde genezing, littekenweefsel, en donkere vlekken ofwel PIH – Post Inflammatoire Hyperpigmentatie.

10. Gebruik geen roterend scheerapparaat.

De beweging van het cirkelvormige mes snijdt het haar in alle richtingen. Hierdoor ontstaan er meer en meer ingegroeide haren, hobbels en bobbels in jouw huid.

11. Gebruik je een scheermes?

Bij gebruik van een scheermes is het belangrijk dat je de huid niet strak trekt, nooit tegen de haargroei inscheert en scheer niet 2x over hetzelfde gebied om een gladder scheerresultaat te krijgen.

12. Het beste kun je een tondeuse op trimstand gebruiken of minder vaak te scheren.

Je beloning is dan zachtere huid en minder scheerbultjes!

13. Gebruik geen ontharingsmiddelen of scheerproducten

Dit kan bij een donkere en getinte huid voor een onregelmatige verkleuring (dus hyperpigmentatie) veroorzaken. Wanneer je deze producten gebruikt dan kan er een een schaduwvorming op de baardstreek ontstaan, dit ontstaat door irritatie aan de huid door de chemische ingrediënten uit de ontharingsproducten. Wanneer je huid hierna ook nog wordt blootgesteld aan zonlicht is de kans nog groter op onregelmatige verkleuring van je huid.

14. Wees lief voor je huid

Bij het afdrogen van je gezicht zachtjes droog deppen met zachte handdoek i.p.v. wrijven en boenen over je huid. Dit geldt ook wanneer je transpireert, dep je huid droog.

15. Sla je dagelijkse verzorging met de juiste producten nooit over.

Bestel op tijd nieuwe producten, zodat je niet zonder zit.
Scheer voorzichtig en mocht je de juiste producten voor jouw huid willen aanschaffen dan ben je bij Praktijk voor huidverbetering, Zadelmakerstraat 44 Velserbroek aan het juiste adres ;-)! Uiteraard kan ik de producten ook opsturen.

Ben je niet tevreden met je huid?

Er is meer mogelijk dan je denkt. Ik help je graag het beste uit je huid te halen. Maak je een afspraak voor de kennismakingsbehandeling? Dan kan ik samen met jou werken aan een mooiere huid.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Bianca Buijs, Praktijk voor huidverbetering