Heerlijke gezonde warme maaltijd met bloemkoolrijst, ui, knoflook, koolrabi, diverse kruiden en doradefilet. Dorade is een van mijn favoriete visjes.

Ingrediënten voor 2 personen, alles biologisch:

  • 2 of 3 doradefilet, afhankelijk van het formaat
  • 1 koolrabi
  • 1 bloemkool
  • 1 grote witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • Gedroogde kruiden: dille, basilicum, tijm, oregano, komijnzaad gemalen
  • Kuzu of arrowroot als bindmiddel voor de koolrabi
  • Peper en zeezout
  • Roomboter
  • Ghee of kokosolie
  • Olijfolie

Wat je over hebt aan groenten kun je morgen voor de lunch gebruiken. Dan neem je bv. 2 gekookte of gebakken eieren of 100 gram gerookte zalm of makreel erbij.

Zo maak je het klaar:

  • Schil de koolrabi en de ui en snij beiden in blokjes.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in de keukenmachine om er bloemkoolrijst van te maken.
  • Was de doradefilet goed met koud water, dep droog met keukenpapier.
  • Verwarm de roomboter in de koekenpan, wanneer de roomboter mooi lichtbruin is kun je de dorade hierin bakken. Je kan beetje peper en zout over de vis strooien.
  • Verwarm de kokosolie of de ghee in de wok en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de bloemkoolrijst erbij en roerbak alles gaar, breng op smaak met peper en zout. Snij het fijn gesneden teentje knoflook als laatste toe en roerbak het nog even mee. Breng op smaak met kruiden: basilicum, tijm, oregano roer deze er als laatste door. Dit is het beste voor het behoud van de kruiden dat je het als laatste toevoegd.
  • Kook de koolrabi ondertussen in beetje water met zeezout. Wanneer dit gaar is giet je het af. Je kan klein beetje water erbij laten zodat je dit kan binden met kuzu of arrowroot, dan krijg je een mooi papje.  Afhankelijk hoeveel vocht er nog in de pan zit gebruik je 1 tl arrowroot of brokje kuzu (wel eerst even oplossen in beetje koud water voordat je het bij de groenten doet). Goed roeren tot het water volledig is opgenomen. Je kan eventueel wat extra water toevoegen.
  • Schep het op en strooi nog wat komijnzaad over de bloemkoolrijst, dille over de koolrabi en de vis en giet eventueel een beetje olijfolie over de maaltijd.  Je kan naar behoefte eventueel nog peper en zout toevoegen.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.