Biologische rundergehakt met spitskool en Zeropasta

Heerlijke gezonde biologische maaltijd met spitskool, ui, knoflook, rundergehakt, noten, komijnzaad en Ras el hanout kruidenmengsel.

Tip: ik maak meteen extra zodat ik dit de volgende dag als lunch kan eten.

Ingrediënten voor 3 personen, alle ingrediënten zijn biologisch:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 zakje Zeropasta rijst
  • 1/2 spitskool
  • 2 grote witte uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kokosolie
  • handje hazelnoten + amandelen
  • 1 el Ras el hanout kruiden 
  • 1 tl Komijnzaad poeder
  • Peper en zeezout naar behoefte zelf toevoegen
  • Umeboshi

Zo maak je het klaar:

Zet de wok op het vuur en smelt hier 1 el kokosolie in. Snijd de 2 uien in grote brokken en fruit deze in de kokosolie, voeg de gehakt erbij en bak het geheel goede bruin. Snijd de 1/2 spitskool in smalle reepjes, wanneer de gehakt goed gebakken is dan voeg je de gesneden spitskool erbij, voeg nu ook het gesneden teentje knoflook toe. Roer het even paar keer goed om tot de spitskool gaar is, voeg dan 1 el Ras el hanout en 1tl komijnzaad poeder toe. Voeg ook de amandelen en de hazelnoten toe.

Knip een klein puntje van het zakje van de Zeropasta zodat je goed het vocht eruit kan laten lopen. Spoel het daarna goed af in een pannetje met water, giet het water af en voeg de Zeropasta nu toe aan de spitskool en de gehakt. Warm het geheel nog even 2 minuten goed op en het is klaar om te serveren.

Ik vind het erg lekker om nog extra Umeboshi toe te voegen, dit is een optie. Lekker om eens uit te proberen!

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.