Kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Meld je dan aan voor mijn Nieuwsbrief. 


Je ontvangt dan 15 weken lang iedere zaterdagochtend om 7 uur mijn nieuwsbrief: Pak je acne bij de oorzaak aan.


ACNE TIP 10: WELKE ALLEDAAGSE VOEDINGSMIDDELEN KUNNEN JE ACNE VERERGEREN?

Welke voeding kun je beter vermijden?

Je hebt vaak geen idee, dat je door de dagelijkse dingen die je eet je acne verergert. Met het eten van gezonde, voedzame voedingsmiddelen verzorg je je lichaam en jouw huid natuurlijk het beste. Veel mensen denken dat ze van chocola en vette patat acne krijgen. Maar het is niet de cacao en de patat die de acne erger maken, maar de zouten en de suikers in deze geraffineerde producten kunnen ervoor zorgen dat je meer ontstekingen krijgt.

Vermijd de volgende alledaagse voedingsmiddelen bij acne:

 1. alle granensoorten vermijden, dus geen brood, pasta, crackers, beschuit etc.
 2. psuedogranen (haver, spelt, rijst e.d.) met mate
 3. kant-en-klaar maaltijden
 4. pindakaas, pinda-olie. Noten mag je wel eten, pinda’s zijn geen noten maar peulvruchten en stimuleren de androgenen hormonen. Dit bevordert jouw acne.
 5. snacks, junk food
 6. zuivelproducten van de koe, schaap en geit
 7. suikerhoudende drankjes, suikers, snoep, koek e.d.
 8. pas op met eiwitshakes, bepaalde eiwitshakes kunnen je acne ook verergeren

Wanneer er dagelijks pasta, brood, crackers, suikers, chips en melkproducten worden gegeten dan kan dit zeker een negatieve invloed op jouw acne hebben.

Jouw lichaam heeft bouwstoffen nodig om jou lichaam en huid in een goede balans en conditie te houden. Zonder goede bouwstoffen creëer je geen goed fundament.

Goede alternatieven:

Gemengde notenpasta, cashewnoten pasta, amandelpasta, olijfolie, walnotenolie, kokosolie, MCT-olie e.d.

Smeer de gemengde notenpasta op een heerlijk zelfgemaakt triggervrij broodje of triggervrije cracker. Triggervrij wil zeggen dat dit brood geen granen, gluten e.d. bevat, dit kan nl. jouw acne verergeren en je darmen pesten! Heb jij regelmatig last van je maag en/of darmen, opgeblazen buik na het eten, of last van wisselend ontlastingspatroon, obstipatie e.d. kijk dan zeker eens naar je eetpatroon. Luister naar je lichaam, want je lichaam zegt dan voortdurend tegen je dat je anders moet gaan eten. Alleen spreek jij de taal van je lichaam niet meer…..

Benieuwd naar deze gezonde recepten? Klik hier.

Heb je mijn hulp nodig bij het aanpassen van je voeding en bij het aanpakken van je acne? Maak dan een afspraak voor een orthomoleculair consult.
Indien je jouw voeding niet wil aanpassen, omdat je je broodje kaas, yoghurt met cruesli, patatje pindasaus en bordje pasta e.d. te lekker en belangrijk vindt, dan is dit consult helaas niet voor jou geschikt. Klinkt wellicht beetje onaardig, maar als klanten niet bereid zijn om hun lichaam te gaan voeden met de voeding die het lichaam nodig heeft. Dan kan ik je hele goede adviezen geven, maar uiteindelijk ben jezelf degene die jouw lichaam op de juiste manier moet gaan voeden ;-).

Mijn voedingsadvies is absoluut geen dieet.

Het advies dat ik je geef is absoluut geen dieet. Het is een voedingspatroon waarmee we jouw lichaam weer gebruik laten maken van het zelfherstellende vermogen en daar horen zeker in de herstelfase (in de eerste periode dat je overgaat op deze voeding) geen voedingsmiddelen bij die continu jouw spijsvertering en immuunsysteem triggeren.

De bouwstoffen die jouw lichaam dagelijks nodig heeft voor goed onderhoud:

 1. Water drinken: Drink dagelijks 9 glazen water, koffie en thee tellen hierin niet mee. Frisdrank, redbull of drankjes met zoetstoffen uiteraard vermijden.
 2. Koolhydraten haal je uit groenten en fruit: Eet dagelijks minimaal 500 gram groenten en probeer per maand minimaal 120 verschillende soorten groenten te eten + dagelijks 2 à 3 stuks fruit en wissel ook het fruit af, dus niet iedere dag 1 appel en 1 banaan 😉
 3. Eiwitten: 0,8 tot 1 gram eiwit per kg lichaamsgewicht heeft je lichaam dagelijks nodig om de basisbehoefte af te dekken, dus eet dagelijks eiwitbronnen bij minimaal 2 maaltijden. Met eiwitten bedoel ik; eieren, kip, vis, noten, pitten, zaden, amandelmeel goud Aman Prana, pompoenpittenmeel. In groenten zitten ook eiwitten zie dit als een mooi extraatje. Probeer eerst maar eens goed aan de 1 gram per kg lichaamsgewicht te komen. Bij veel beweging en sport verbruikt je lichaam meer eiwitten en is het dus op deze dagen belangrijk extra eiwitten te eten.
 4. Vetten: dagelijks goede vetten eten is heel belangrijk. Goede vetten zijn: olijfolie, vette vis, olijfolie, kokosolie, MCT-olie, walnotenolie, hazelnootolie. Neem het altijd van een goede kwaliteit, dus een kokosolie van de ACTION is niet aan te raden…goedkoop is duurkoop voor je lichaam!

Daarnaast helpt het om voeding te eten met LAGE GLYCEMISCHE WAARDE! Wat zijn dit voor voedingsmiddelen, hoor ik je nu denken!

Tips voor suppletie:

Wil jij voortaan 10% korting ontvangen op alle voedingssupplementen van BONUSAN? Stuur een e-mail: info@bb-huidverbetering.nl met je voor- en achternaam en e-mail adres. Dan mail ik je de kortingscode.

Zinkmethionine

Deze vorm van zink wordt het beste in je lichaam opgenomen en werkt goed tegen ontstekingen. Veel mensen met acne hebben een te laag zink gehalte in het lichaam, en door de inname van zink nemen de cyste en acne ontstekingen af.  klik hier voor tip.

Omega 3 visolie

Hier zijn natuurlijk veel verschillende soorten van. Helaas is veel vis vervuild, dus wees voorzichtig met welk supplement je neemt. Goedkoop is in dit geval duurkoop! Want als de visolie voordelig is dan is deze zeker vervuilt, een goede visolie kost rond €35,- à €40,- per maand. Een goede visolie stinkt niet naar vis, boert niet op en is niet geoxideerd in de pot. Helaas zijn er vele visoliën van slechte kwaliteit in omloop. Stel je koopt een haring, dan betaal ongeveer €1,50 x 30 dagen = 45 euro. Houdt dit voor ogen bij aanschaf van een goede visolie, een visolie die je dagelijks neemt en €0,50 per dag kost….kun je afvragen of dit een goede kwaliteit is. Goedkoop is in dit geval echt duurkoop voor je lichaam. Koop iets van goede kwaliteit of laat het anders, het is dan zonde van je geld en zonde van je gezondheid! Klik hier voor tip voor een goede visolie.

Pre- en probiotica of Probiotica

Het is goed om een kuur van pre- en of probiotica te nemen en je darmen weer van juiste bacteriën voorzien, zeker als je aan de antibiotica bent geweest! Deze goede bacteriën kunnen ervoor zorgen dat de ontstekingen in het lichaam afnemen.  klik hier voor tips.

Bianca Buijs