Snijbiet met zoete aardappel en kipgehakt

Heerlijke gezonde warme maaltijd met vergeten groenten. Snijbiet, zoete aardappel (= bataat), ui, knoflook, kruiden en kipgehakt.

Ingrediënten voor 2 personen, alles biologisch:

  • 300 gram biologische kipgehakt
  • 600 gram snijbiet
  • 2 bataat = zoete aardappel
  • 1 rode ui en 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • Kruiden: Ras el Hanout , dille
  • Arrowroot als bindmiddel voor de snijbiet
  • Peper en zout
  • Kokosolie
  • Olijfolie

Zo maak je het klaar:

  • Fruit de ui in de kokosolie in de wok. Voeg na 5 minuten het kipgehakt erbij en bak het gaar. Wanneer het gaar is voeg je 1 dessertlepel Ras el Hanout kruiden erbij, roer het geheel goed door, Snij het teentje knoflook fijn en voeg deze als laatste toe.
  • Kook de bataat en giet ze af wanneer ze gaar zijn
  • Was de snijbiet en snij deze fijn. Kook het kort in beetje water met wat zeezout. Wanneer het beetgaar is, giet je het teveel aan water af en bind je de snijbiet met arrowroot afhankelijk hoeveel vocht er nog in de pan zit gebruik je 1 of 2 tl arrowroot (wel eerst even oplossen in beetje koud water voordat je het bij de groenten doet). Goed door de groenten roeren tot het water volledig is opgenomen.
  • Schep het op en strooi nog wat dille over de groenten en giet een beetje olijfolie over de groenten. Je kan naar behoefte eventueel nog peper en zout toevoegen.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.