Overnight oats met fruit noten en zaden

Heerlijk gezond voedzaam (bijna triggervrij) ontbijt deze heerlijke overnight oats met bevroren fruit, amandelmelk, kokosmelk, noten en zaden.
En vergeet de ghee (de vetten) niet toe te voegen ;-).

Zit je nog in de herstelfase?

Neem dit ontbijt dan (hooguit 1x per week) alleen met chiazaad en kokosvezel. Na de herstelfase kun je de af en toe de glutenvrije haver nemen of boekweitvlokken. Belangrijk om hierin te variëren, dus niet 5x in de week een glutenvrij havemout ontbijtje! Hou je groenten ontbijtjes in voeding, dit is zo gezond voor je darmen en je stoelgang. Het succes zit hem in de variatie en afwisseling.

Ik gebruik bevroren fruit, dit is ook erg makkelijk omdat je het altijd in huis kunt hebben!
Keuze genoeg bij de supermarkt of Ekoplaza. Ik kies dan wel zoveel als mogelijk het BIO fruit. Check maar eens bij AH, klik hier.

Ingrediënten:

  1. 200 ml ongezoete amandelmelk van Isola Bio.
  2. 50 ml kokosmelk van Terrasana (dit is in mijn ogen de beste kokosmelk zonder belastende ingrediënten) * lees hieronder bewaar tip.
  3. glutenvrije havervlokken (naar eigen inzicht en smaak). Tijdens de herstelfase vervang je dit door 1 el kokosvezel van Aman Prana.
  4. chiazaad (naar eigen inzicht en smaak)
  5. blauwe bessen uit diepvries
  6. mango uit diepvries
  7. frambozen uit diepvries
  8. pistachenoten
  9. hazelnoten
  10. hennepzaad
  11. sesamzaad
  12. maanzaad
  13. kokosrasp
  14. 1 tl anijszaad
  15. 1/2 el ghee (=geklaarde boter)van mattisson
  16. 1 tl ceylon kaneelpoeder
  17. snuf zeezout

Tip om de kokosmelk in te bewaren:

Bewaar het restant van de kokosmelk van Terrasana in de ZOKU jumbo icetray. Ideaal, je pakt per keer 1 blokje en hebt je altijd de hoeveelheid die je nodig hebt en je hoeft niks weg te gooien.

Zo maak je het klaar:

Zet 1 avond van te voren de glutenvrije havervlokken en chiazaad met de amandelmelk en kokosmelk in de koelkast. Dan hoef je het de volgende ochtend alleen nog even samen met het fruit op te warmen, laat het niet koken. Garneer het met de bovenstaande ingrediënten en je ontbijtje is klaar.

Variatie in je voeding is erg belangrijk, omdat alle gezonde voedingsmiddelen weer andere goede stoffen voor jouw lichaam bevatten. Op deze manier krijg je een mooi palet van allerlei verschillende vitamines, mineralen en sporenelementen binnen.

Tips voor variatie in je ontbijt als je van papjes houdt:

  • vervang de glutenvrije havervlokken door boekweitvlokken of quinoa of chiazaad
  • varieer in verschillende soorten fruit
  • vervang de ghee door kokosolie, MCT-olie, walnotenolie of hazelnootolie
  • varieer met verschillende noten, pitten en zaden
  • I.p.v. fruit kun je ook stuk venkel, wortel en/of pastinaak gebruiken
  • I.p.v. kaneel 1 tl cacaopoeder of speculaaskruiden
  • appel met kaneel en 1 kleine dl gemengde noten pasta ontzettend lekker!

Of geef je eigen draai eraan ;-)!

Val je snel af?

Voeg dan extra eiwitten toe en wat meer vetten in de vorm van noten of extra lepel kokosolie, MCT-olie of ghee. De extra eiwitten kun je toevoegen door 1 of 2 el amandelmeel van Aman Prana toe te voegen of 1 el pompoenpittenmeel van PUUR Rineke of een  proteïne poeder.

Heb je snel last van obstipatie?

Voeg dan extra vezels toe: psylliumvezel en/of kokosvezel van Aman Prana. Doen dan wel iets minder havervlokken anders wordt de pap wel erg dik.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.