ONBESCHERMD ZONNEN? Gevaarlijke misvattingen en tips om dit niet te doen!

1 op de 5 mensen in Nederland krijgt te maken met huidkanker. Het is dus heel belangrijk je huid goed te beschermen met een veilig en goed zonbeschermingsproduct. Bescherm jezelf door de onderstaande veel gemaakte misvatting over onbeschermd zonnen door te nemen.

IK GA ONBESCHERMD ZONNEN WANT IK HEB VITAMINE D NODIG

Dat is waar, Vitamine D is essentieel om calcium goed op te nemen en de botaanmaak te stimuleren. Je kunt niet genoeg Vitamine D opnemen door maar 10-15 minuten in de zon te zitten. Het is het niet waard om daarom je huid niet te beschermen. Bovendien brengen de meeste mensen hun zonbescherming nooit voor 100% goed aan en wordt er dus alsnog Vitamine D aangemaakt. Het beste kun je jezelf goed beschermen en in voedingssuppletie wat extra Vitamine D tot je nemen. Dit is sowieso aan te raden, want in de winter kom je sowieso Vitamine D tekort. En heb je een donkere of getinte huid dan is het aan te raden om het gehele jaar door extra Vitamine D te nemen.

Onbeschermd zonnen

Onbeschermd zonnen

ZON WEL DE VOORDELEN NIET DE NADELEN. GEBRUIK LAVIESAGE ZON!

Het ideale duo voor een bescherming van je huid van binnenuit: uiteraard te koop bij Praktijk voor huidverbetering. Wil je meer info over de producten van Laviesage, klik op de onderstaande foto:

Ideale duo voor bescherming tegen de zon van binnenuit

Ideale duo voor bescherming tegen de zon van binnenuit

Dagelijks dosering bij gemiddelde zonkracht

2 SkinProtect + 4 SkinBalance

Dagelijks dosering bij hoge zonkracht

4 SkinProtect + 6 SkinBalance

ÉÉN KEER PER DAG ZONBESCHERMINGSPRODUCT AANBRENGEN IS GOED VOOR GEHELE DAG

Wanneer je in de ochtend je zonbescherming aanbrengt is dit niet voldoende voor een gehele dag zon! Als je zwemt, sport of de gehele dag in de zon doorbrengt, dan moet je iedere 2 uur opnieuw insmeren met je zonbeschermingsproduct!

 

IK HEB EEN DONKERE HUID, DUS IK KAN ONBESCHERMD IN DE ZON

Wanneer je meer pigment in je huid hebt, is de risico op huidkanker minder, maar dat wil niet zeggen dat je onbeschermd in de zon kan. Bij een donkere huid is huidkanker nog gevaarlijker, omdat het vaak pas in een veel later stadium wordt ontdekt!

LAAT JIJ JE KIND(EREN) DAGELIJKS ONBESCHERMD IN DE ZON BUITEN SPELEN?

Heel belangrijk om het huidje van je kind(eren) dagelijks te beschermen, dus ook bij het buiten spelen en doe dit met een veilig UV bescherming van zinkoxide en/of titaniumdioxide! In de producten van Dr. Baumann en Image Skincare zitten deze veilige UV-filters, ze beschermen tegen UVA en UVB straling.

onbeschermd zonnen

Onbeschermd zonnen? Zie hier waar de UVA en UVB straling schade in de huid aanrichten

MIJN TEINTJE BESCHERMT MIJ

Bruin worden is een natuurlijke reactie van je lichaam op de UV straling. Het is een teken dat de schade al is gebeurt en dit beschermt je huid dus niet tegen verdere schade!

IK HOEF ALLEEN MIJN GEZICHT TE BESCHERMEN

Veel mensen beschermen alleen hun gezicht tegen vroegtijdige huidveroudering. Dit is natuurlijk al heel goed als je dit doet, maar huidkanker en huidveroudering kun je overal krijgen waar de zon je huid raakt. Laat de rest van je huid dus ook niet onbeschermd in de zon! Vergeet dus niet je nek, oren, handen, en de rest van je lichaam goed in te smeren.

IK ZIT DE HELE DAG BINNEN, DUS HEB GEEN ZONBESCHERMINGSPRODUCT NODIG

Ramen blokkeren de erg sterke UV-straling, maar er komt nog steeds UV-straling naar binnen om schade aan je huid te veroorzaken. Gebruik dus gewoon dagelijks je dagcrème met een SPF erin. Dr. Baumann en Image Skincare hebben verschillende veilige voedende zonbeschermingsproducten die je huid optimaal de gehele dag door en in alle seizoenen beschermen.

IK WORD NIET BRUIN ALS IK ZONBESCHERMINGSPRODUCT MET HOGE FACTOR GEBRUIK

Niet waar! Je wordt juist op een geleidelijke wijze bruin. Wel zo veilig dus voor je huid, want je verbrandt op deze manier niet.

Onbeschermd zonnen? Doe het niet!

Onbeschermd zonnen? NEE, gebruik PREVENTION+ van Image Skincare: veilige zonbescherming met fysieke blokkers

NIET ONBESCHERMD ZONNEN, MAAR SMEREN, SMEREN, SMEREN!!!!!!

Door jouw huid goed te beschermen met een zonbeschermingsproduct maak je de kans op huidkanker kleiner en ga je huidveroudering tegen!

Vind je het interessant om de zonkracht te weten? Check dan het RIVM om te zien hoe lang je kunt zonnen en hoe sterk de zon is! Klik hier voor deze info.

zonkracht op de huid

De kracht van de zon op je huid

Wil jij advies welk zonbeschermingsproduct het beste is voor jouw huid?

Ik adviseer je graag! Bel 06-18947255 voor een GRATIS huidanalyse en advies op maat of vul het contactformulier in, dan neem ik asap contact met jou op.

Met huidverbeterende groet,
Bianca Buijs
Huidspecialist & Huidcoach

Huidspecialist Bianca van Praktijk voor huidverbetering

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.