Het kan een heel vervelend huidprobleem zijn en vooral worden als je er niet met zorg mee omgaat.

Belangrijk om bij de eerste symptomen meteen de oksels goed te verzorgen en te hydrateren met de juiste verzorging. Nog beter om dit altijd te doen om huidproblemen in de oksels te voorkomen.

Irritatie onder je oksels door scheren

Heb jij weleens last van geïrriteerde jeukende oksels en vraag je je af waardoor dit komt?

Onze huid in de oksels heeft veel te verduren. De haren worden dikwijls dagelijks geschoren, dit doe je, hoop ik, met een scheerschuim voor de gevoelige huid.

Geïrriteerde jeukende oksels

Scheer jij je oksels wel eens met shampoo?

Je staat er niet direct bij stil, maar de huid onder de oksel is teer en gevoelig. Gebruik dus nooit shampoo om even snel je oksels mee te scheren! Shampoo droogt je huid namelijk erg uit en kan voor problemen en irritatie (zoals eczeem) zorgen.

Geïrriteerde jeukende oksels door deodorant

Na het scheren gaat er nog een lekkere geparfumeerde deodorant onder de oksels. Nog meer irritatie voor dat tere huidje. Meestal begint het met dat je oksels af en toe een beetje kriebelen. Dan wordt de jeuk erger en als je niet oppast kan het eczeem worden.

Het is dus heel belangrijk om na het scheren eerst even je huidbarrière te herstellen met een verzorgende crème. Dit is geen overdaad voor jouw tere okselhuidje!

Ons gezicht en lichaam smeren we wel dagelijks in met crèmes en body lotion, maar onze oksels worden net als onze voeten helaas vaak vergeten!

Geïrriteerde jeukende oksels

Geïrriteerde jeukende oksels door deodorant

Irritatie onder de oksel kan ontstaan door het uitdrogen van de huid

De huid onder de oksels kan door scheren en gebruik van deodorant uitdrogen. Hierdoor raakt de huidbarrière beschadigt en kun je last van geïrriteerde jeukende oksels krijgen. Er kunnen ook rode irritatie plekjes ontstaan, dit kan op eczeem duiden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om iedere dag na het scheren en douchen je huid onder de oksel in te smeren met een goede voedende crème of body lotion.

Wanneer je last hebt van de geïrriteerde jeukende oksels, was ze dan met een zachte reiniging, die je bijvoorbeeld ook voor je gezicht gebruikt.

Geïrriteerde jeukende oksels

Beschadiging van de huidbarrière

Tips voor producten die je onder de oksel kunt gebruiken:

  1. Scheerschuim van Dr. Baumann
  2. Deodorant van Dr. Baumann
  3. Body Special Light van Dr. Baumann Classic
  4. Body Lotion van SkinIdent

Deze producten zullen de huid herstellen en voeden en voorkomen dat je last krijgt van geïrriteerde jeukende oksels!

Geïrriteerde jeukende oksels

Hydrateer de huid van je oksels met de Body Special Light

Praktijk voor huidverbetering is gevestigd aan Zadelmakerstraat 44 in Velserbroek, vlakbij Haarlem, Santpoort, Driehuis, IJmuiden, Heemskerk, Heemstede, Overveen, Zandvoort, Bloemendaal.

Bianca Buijs, Praktijk voor huidverbetering

Huidspecialist
Orthomoleculair therapeut

Mocht je mijn hulp nodig hebben, dan hoor ik het graag.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.