Pompoen avocado banaan smoothie

Heerlijke gezonde pompoen avocado banaan smoothie met maar liefst 19 gezonde ingrediënten met ieder hun eigen bouwstoffen voor jouw lichaam. Varieer lekker met je voeding voor een optimale opname aan nutriënten en bouwstoffen.

Deze gezonde pompoen avocado banaan smoothie is een weldaad voor je darmen, want de psylliumvezels schrapen je darmen lekker schoon en zorgen voor een gezonde darmtransit.

Avocado bevat gezonde vetten en het stofje perseose, dit stimuleert de aanmaak van het eiwit filaggrine in de huid. Mensen met eczeem, extreem droge huid, dermatitis, ichthyosis vulgaris hebben dit stofje tekort in de huid en ervaren hierdoor klachten aan de huid.
Eet dagelijks een avocado om dit stofje aan te vullen en maak een papje/masker van de avocado en breng dit aan op je aangedane huid. De binnenkant van de avocadoschil kun je ook op je aangedane huid smeren.

Bij erge huidklachten kan ik je uiteraard verder helpen om dit te verbeteren.

Dit heb je nodig voor deze heerlijke smoothie:
Kies zoveel mogelijk voor biologische producten.

 1. 1/2 avocado
 2. 1 banaan
 3. 200ml hazelnoot rijst drank van Zonnatura  in de herstelfase kies je nog voor triggervrij plantaardige melk: Amandelmelk ongezoet van Zonnatura, Lima of Vitariz of Isola Bio.
 4. 1/2 tl kaneel ceylon poeder
 5. 1 el psylliumvezels
 6. 1 el pompoenpitten meel van Puur Rineke
 7. 1 tl anijszaad
 8. snuf zeezout
 9. blauwe bessen
 10. gekiemde zonnebloempitten
 11. pompoenpitten
 12. hazelnoten
 13. walnoten
 14. pistachenoten
 15. sesamzaad
 16. hennepzaad
 17. kokosrasp
 18. macadamianoot
 19. 1 tl acaciahoning

Zo maak je het klaar:

Doe 1 t/m 8 bij elkaar in de blender en mix het tot een mooie gladde massa. Doe dit in een kom.

Gebruik een koekenpannetje met antiaanbaklaag (vermijd Teflon!) en maak hier je heerlijke snelklaar granola in. Je voegt 10 t/m 15 (naar behoefte) in het pannetje en verwarm dit goed en schud het steeds even om, wanneer de pompoenpitten poffen dan is het klaar. Doe het vuur uit en voeg er 1 tl acaciahoning aan toe, omroeren, strooi er wat zeezout over en laat het afkoelen. Voeg het dan toe aan je pap, garneer nog met kokosrasp, hennepzaad en de blauwe bessen.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.