Pastinaaksoep met peterselie-olie en geroosterde hazelnoten

Pastinaaksoep met peterselie-olie en geroosterde hazelnoten is een heerlijke vergeten groenten vegetarische soep.

Ingrediënten:

  • 500 gr pastinaak (variant: 300 gram pastinaak en 200gram knolselderij)
  • 1 Ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • Bosje peterselie (ongeveer 15 à 20 gram)
  • 100 ml olijfolie
  • 20 gr hazelnoten
  • Peper

Nodig: staafmixer (en voor de peterselie kun je kiezen voor staafmixer of foodprocessor)

Zo maak je het klaar:

Snipper de ui en knoflook fijn en snij de pastinaak in blokjes.

Verwarm een pan op middelhoge temperatuur en doe er een scheut olijfolie in.

Fruit de ui en knoflook zachtjes tot dat ze glazig zijn. Voeg de pastinaak toe bak deze zo’n 3 minuten mee.

Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes in de pan en giet er 1 liter water bij. Breng alles aan de kook. Laat daarna alles zachtjes sudderen, tot dat de pastinaak zacht is. Dat duurt ongeveer 15 à 20 minuten.

Terwijl de soep suddert, kun je de hazelnoten roosteren: verwarm een koekenpan. Rooster in de verwarmde koekenpan de hazelnoten. Duurt zo’n 5 minuten. Laat de hazelnoten eerst even afkoelen en maal ze daarna in grove stukken (in een foodprocessor of op een snijplank met een scherp mes grof hakken).

Als de hazelnoten nog even moeten afkoelen, kun je de peterselie-olie maken. Doe de olijfolie en de peterselie en wat peper in een beker/kom/foodprocessor en maal met de processor of blender de peterselie fijn tot een gladde groene olie.

Als de soep klaar is, kun je de soep pureren met de blender tot een egale soep. Voeg eventueel wat (heet) water toe als je de soep te dik vindt. Is altijd persoonlijk.

Schep de soep in een kom, doe er wat peterselie-olie over en voeg wat geroosterde hazelnoten toe.

Mocht je er toch wat eiwitten bij willen, dan kun je nadat je de soep hebt gepureerd uit de volgende eiwitten een keuze maken:

  • 50 gram gerookte zalm
  • omelet van 1 à 2 eieren maken en in reepjes snijden en door de soep doen
  • 1 of 2 gekookte eieren erbij eten
  • 50 gram kipfilet in reepjes snijden en toevoegen
  • een maatschep 3-care proteïne poeder aan toevoegen. Wil je deze bestellen? Stuur mij dan een berichtje met je bestelling.

Recept is van Erlijn Suurmeijer van Kooklijn: www.kooklijn.nl

Bianca Buijs & Erlijn Suurmeijer

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.