Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan vrije radicalen. Deze zorgen ervoor, dat:

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn zeer kleine, reactieve atomen in ons lichaam. Normaal gesproken bevat één atoom twee neutronen die aan elkaar gebonden zijn. Vrije radicalen zijn atomen die maar één neutron hebben. De vrij radicaal heeft dus nog een ‘vrije’ plaats, die zich zo snel mogelijk wil binden aan iets anders.  In het natuurlijke proces bindt hij zich aan een ziekteverwekker en zal het lichaam verlaten. Maar wanneer er teveel vrije radicalen zijn dan binden ze zich ook aan gezonde cellen met alle gevolgen van dien!

Natuurlijke huidproducten met antioxidanten

Met Nutricosmetics van LavieSage voedt je de huid van binnenuit.

Antioxidanten beschermen onze huid tegen vrije radicalen

Als we jong zijn hebben we genoeg antioxidanten in ons lichaam, die ons op een natuurlijke wijze beschermen tegen schade van buitenaf, zeker tegen zonlicht. Maar als we ouder worden en door externe factoren, zoals roken, zonlicht, luchtvervuiling en interne factoren zoals: verkeerde voeding, het groeiproces, de menopauze, ziekte en het gebruik van  irriterende huidverzorgingsproducten, verliest de huid het vermogen om antioxidanten aan te maken. Vrije radicalen krijgen nu de kans om schade aan te richten. Er is geen gecontroleerde werking meer en de vrije radicalen binden zich aan de eerste de beste cel die ze tegen komen, dus ook aan gezonde cellen! Er vindt dan een chemische reactie plaats, oxidatie.

Huidproblemen door vrije radicalen

Zo kun je huidproblemen krijgen en zelfs ziek worden. De meest voorkomende schade aan de huid door vrije radicalen zijn pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker. En doordat het bindweefsel en het collageen wordt aangetast, wordt de huid minder elastisch en ontstaat er vervroegde huidveroudering, dus rimpels. Vergelijk het maar met een elastiekje dat in de zon heeft gelegen, dit wordt brokkelig en valt uit een….weg elasticiteit.

Bescherm je huid dagelijks met natuurlijke huidproducten

Bescherm je huid dagelijks met natuurlijke huidproducten

Bescherm je huid dagelijks met natuurlijke huidproducten

Bescherm je huid dagelijks met natuurlijke huidproducten

Tips om vervroegde huidveroudering door vrije radicalen tegen gaan:

  1. Gebruik dagelijks een dagcrème met een SPF. En dan wel met fysieke blokkers dit zijn veilige filters die je huid beschermen tegen zowel de UVA als de UVB stralen.
  2. Leef en eet gezond, dus voeding met genoeg antioxidanten.
  3. Vermijd stress.
  4. Stop met roken en investeer in gezonde producten!
  5. Gebruik natuurlijke huidproducten, ofwel cosmeceutical producten, met de juiste ingrediënten, hoog gehalte aan antioxidanten.
Bescherm je huid dagelijks met natuurlijke huidproducten

Bescherm je huid dagelijks met natuurlijke huidproducten.

Natuurlijke huidproducten met antioxidanten geven deze direct zichtbaar resultaat?

Het staat vast dat wanneer je Cosmeceutical  producten ofwel natuurlijke huidproducten gebruikt met antioxidanten dit bijdraagt aan het verminderen van schade door vrije radicalen aan de huid. Maar van natuurlijke huidproducten ga je er echt geen 20 jaar jonger van uitzien. Helaas zal geen een crème dit voor je waarmaken.

De antioxidanten zullen wel zorgen voor:

  • Verbetering van de celfuncties
  • Verhoging van collageenproductie
  • Verbetering van de elasticiteit
  • Verminderen van zonneschade
  • Vormen van gezondere en jongere huidcellen

Om een verbetering te krijgen moet je wel geduld hebben en hoe meer krachtige antioxidanten je gebruikt des te gezonder en jonger je er uitgaat zien en je zal je beter gaan voelen. Daarom adviseer ik altijd om je lichaam “bij te voeden” door extra goede voedingsstoffen (o.a. antioxidanten) met Nutricosmetics van LavieSage. Een mooie gezonde huid bereik je namelijk alleen met een gezond lichaam!

Je hebt maar één huid, wees er dus zuinig op!

Lees hier de ervaring van Fraukje:

Fraukje
za, 7 december 2013 12:26:28 +0000


Hoi Bianca,

Bedankt voor de nieuwe producten, ze bevallen heel goed. De body lotion is top, want die trekt echt snel in. Wat ik echt heel fijn vind. Maar waar ik echt helemaal fan van ben is van de body spa selftanning. Die ruikt echt tropisch, naar zomervakantie. Heerlijk! En ik kreeg ook echt een compliment van een vriendin, dat ik er zo goed en gezond uitzag in mijn gezicht. Dus ik ben helemaal blij.
De behandeling was echt heerlijk! Heel erg bedankt daarvoor. Ik ben blij dat ik je gevonden heb.

Liefs Fraukje

Wil je meer ervaringen van cliënten van Praktijk voor huidverbetering lezen?

Klik hier voor meer reviews.