De winter doet je huid helaas geen goed. De kou buiten en de warmte binnen van de kachel kan je huid droog en vochtarm maken.

EEN DROGE CRAQUELÉ HUID IN DE WINTER VOORKOMEN

EEN DROGE CRAQUELÉ HUID IN DE WINTER VOORKOMEN

Verander in de winter niet alleen je garderobe, maar pas ook je huidverzorging aan!

Iedereen verandert in de wintermaanden zijn garderobe in warme truien, sjaals, dikke winterjas, handschoenen, kortom veel laagjes over elkaar om lekker warm te blijven. Maar de meeste mensen vergeten dat het aanpassen van de garderobe net zo belangrijk is als een aanpassing in je dagelijkse huidverzorging!

Dus merk jij dat je lippen en je huid al droger aan het worden zijn? Lees dan verder om de negatieve effecten van de winter op je huid te voorkomen

1. Hydrateer je huid iedere dag

Gebruik de juiste moisturizer voor jouw huidtype. Zeker in de wintermaanden is het belangrijk om je huid extra te hydrateren met een serum van Dermaquest; Essential B5 Hydrating Serum voor normale tot droge huid of B5 Moisture matte voor de vette en acne huid. Is je huid aanmerkelijk droger in de winter, ga dan ook voor een vollere, rijkere crème.

Essential B5 Hydrating Serum van Dermaquest

Essential B5 Hydrating Serum van Dermaquest

2. Zorg dat je altijd Lip balm en Handcreme in je tas hebt

Je handen en lippen hebben veel te verduren tijdens de wintermaanden. Zorg dat je een goede verzorgende Lipbalm, bv Lipbalm van Dr. Baumann of SkinIdent en een verzorgende, herstellende handcrème, of Chaps Cream van Dr. Baumann in je tas hebt. Zo kun je gedurende de dag even bijsmeren.

Lip Balm van SkinIdent met hoog Vitamine E gehalte voor optimale verzorging van je lippen.

EEN DROGE CRAQUELÉ HUID IN DE WINTER VOORKOMEN

3. Douche niet te heet

Een heerlijke warme douche voelt als een weldaad, maar is een aanslag op je huid! Heet water verwijdert het olieachtige laagje van je huid en droogt je huid juist nog meer uit. Smeer je in ieder geval na het douchen altijd in met een rijke verzorgende Body Lotion, bv. Body Lotion van SkinIdent, deze Body Lotion bevat alleen maar huid identieke ingrediënten en herstelt de tekorten in je huid. Voor een hele droge naar eczeem neigende huid kun je de Body Lotion Vitamin van SkinIdent gebruiken, deze bevat een extra hoog gehalte aan Vitamine E.

Body Lotion Vitamin SkinIdent

Body Lotion Vitamin SkinIdent

4. Gebruik oogcrème dag en nacht

Kan de huid rondom je ogen wel iets extra’s gebruiken? Gebruik een hydraterende oogcrème voor je naar bed gaat. Het mooiste is natuurlijk een oogcrème die ook nog iets aan die fijne lijntjes doet, zoals The MAX eye cream van Image Skincare. Deze oogcrème bevat botoxachtige ingrediënten en remt het samentrekken van de oogspiertjes.

Of de zachte verzorging van Dr. Baumann of SkinIdent oogcrème of ooggel.

The MAX eye cream van IMAGE Skincare

The MAX eye cream van IMAGE Skincare

5. Voorzie je huid van de juiste voeding van binnenuit

Neem Extra voedingssupplementen in de wintermaanden.

ZINK; Met zink ben je eerder van je verkoudheid af en het remt ontstekingen van binnenuit, dus goed bij acne.

VITAMINE D: In de wintermaanden krijgen we te weinig zonlicht, dus Vitamine D. Vul dit tekort aan met suppletie. Xtra C & D3 van Laviesage.

OMEGA 3: Bij een droge huid kun je het probleem van binnen aanpakken met SkinBalance van Laviesage. Deze gezonde OMEGA uit krillolie vult de huidvetten van binnenuit aan. Zorgt voor: gezonde huid, goede bloedsomloop en optimale hersenfunctie. Tevens remt het de ontstekingsreactie bij Acne, Rosacea en Psoriasis.

EEN DROGE CRAQUELÉ HUID IN DE WINTER VOORKOMEN met Skinbalance van Laviesage

EEN DROGE CRAQUELÉ HUID IN DE WINTER VOORKOMEN met Skinbalance van Laviesage

6. Zorg voor voldoende vocht in je huis en in de huid

Zorg dat de kachel niet al het vocht aan jouw huid onttrekt, dus vul je verdampingsbakjes aan je kachel voortdurend met water!

EEN DROGE CRAQUELÉ HUID IN DE WINTER VOORKOMEN

Voorkom dat de verwarming het vocht aan je huid onttrekt en plaats waterbakjes aan je kachel!

Met de producten van:

Met het juiste gebruik van deze COSMECEUTICAL PRODUCTEN en NUTRICOSMETICS voorkom jij in de herfst en wintermaanden een droge craquelé huid!

Wil jij advies wat voor jou de beste huidverzorging is? Maak dan een afspraak ik adviseer en help je hier graag bij!

Met huidverbeterende groet,

Bianca Buijs
Praktijk voor huidverbetering
T: 06 18 94 72 55

Schoonheidsspecialiste Haarlem gespecialiseerd in behandeling van acne