Heerlijk zoet vezelrijk groenten ontbijt

Veel mensen willen voor het ontbijt iets zoets eten. Zelf vind ik dit op zijn tijd ook erg lekker! Met dit recept maak jij in een handomdraai een heerlijk smaakvol ontbijt dat ook nog eens heel gezond en heel vezelrijk is. Een soort pap maar dan anders ;-).

Je hebt nodig, uiteraard naar behoefte te nemen.

  • 2 wortels
  • 1 pastinaak
  • 1 grote tl arrowroot als bindmiddel voor het kookvocht
  • noten, naar wens in te vullen. Ik heb de volgende noten gebruikt: tijgernoten, cashewnoten, amandelen, hazelnoten, pecannoten, walnoot.
  • hennepzaad, sesamzaad, zonnebloempitten
  • kokosrasp
  • appelvezel
  • 1 grote tl kokosolie
  • speculaaskruiden
  • 1 tl acaciahoning
  • beetje zeezout

Bereiding:

Schil de pastinaak en rasp de worteltjes schoon, snij ze in stukjes en kook ze in klein laagje water beetgaar (een paar minuten). Voeg de tijgernoten alvast bij de groenten, deze zijn nl erg hard en dan kunnen ze door het kookvocht al wat zacht worden. Wanneer de groenten gaar is zorg er dan voor dat er nog wat kookvocht is, anders klein beetje bijvoegen. Los 1 tl arrowroot op in beetje water, goed roeren en voeg dit bij de groenten en het kookvocht. Arrowroot is het bindmiddel voor het vocht, wel goed roeren anders krijg je klontjes. Je hebt nu een mooi groenten papje. Doe de andere noten erbij en roer het nog even goed door elkaar. Je kan het nu opscheppen, voeg/strooi er de andere ingrediënten er naar behoefte nu bij.

Ik vind het heerlijk om het warm te eten, maar je kan het ook even laten afkoelen. Koud is het ook erg lekker.

Geniet van dit heerlijke ontbijtje!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.