Jazeker, want jouw huid is een weerspiegeling van jouw binnenkant. Ik maak je graag bewust, dat het eten van de juiste voeding enorm belangrijk is bij het herstellen van jouw huidprobleem. Echter werkt het ook de andere kant op, ‘verkeerde voeding’ kan clownseczeem verergeren.

Zonder planten (kruiden, groenten, fruit) kunnen we niet leven, ze geven ons de nutriënten (bouwstoffen) die we nodig hebben. Planten hebben een geneeskrachtige werkingen en worden al eeuwen ingezet bij lichamelijke klachten en huidproblemen.

Echter bevatten sommige planten naast gezondheidsbevorderende nutriënten ook schadelijke stoffen, dit zijn de anti-nutriënten. Hierover meer in een ander blog.

Het innerlijk van de plant is belangrijk voor jouw uiterlijk

Als consument sta je er vaak niet bij stil, dat in de gangbare gewassenteelt veel gebruik wordt gemaakt van insecticiden en kunstmest. Tevens groeien de planten vaak niet meer in de aarde, maar op glaswol. Met dit blog hoop ik je meer bewust te maken van dit ‘onnatuurlijke proces’ en welke invloed dit heeft op jouw lichaam en op je huid.

De invloed van voeding bij clownseczeem

De nadelen voor de plant (en voor ons) bij dit ‘onnatuurlijke groeiproces’:

 • De voeding die plant krijgt in een kas komt niet uit (de natuur) de aarde maar uit speciaal samengestelde formules.
 • Zonlicht is vervangen door kunstlicht.
 • Regen is vervangen door een benevelingsinstallatie.
 • Afwisseling van weer en seizoenen ontbreekt, want het wordt kunstmatig geregeld.
 • Frisse buitenlucht ontbreekt of het is er alleen als het écht niet anders kan.

Voordelen van deze onnatuurlijke groeiprocessen:

 • De tuinders zijn blij met deze onnatuurlijke processen, omdat er weinig sneuvelt. Beter voor hun opbrengst.
 • De planten zien er prachtig uit, ze glanzen en hebben bijna allemaal dezelfde gelijkmatige vorm.
 • De consument vindt het fijn, dat er geen zand en insecten meer in de groenten en fruit aanwezig zijn…. Ik denk dat dit een foutje is in onze denkwijze ;-).

Het draait om het uiterlijk en niet meer om het innerlijk, zelfs bij groenten en fruit.

De op glaswol gegroeide groenten en fruit zijn door de mens op deze manier gemaakt. Gevolg is dat er veel van de plant wordt gevraagd en weinig door de plant wordt gegeven. Het draait alleen maar om het ‘uiterlijk’, het ‘innerlijk’ lijkt er niet meer toe te doen. De plant is een ‘onnatuurlijk wezen’ geworden. Besef dat een plant die op deze wijze is gegroeid geen innerlijke kwaliteiten heeft kunnen ontwikkelen. Daarom zitten er nauwelijks nog bepaalde vitamines en mineralen in en het ontbreekt aan fytonutriënten.

Fytonutriënten hebben een geneeskrachtige werking

Fytonutriënten ofwel secundaire plantenstoffen, die een plant maakt als hij wordt ‘aangevallen’ door bv. insecten, hoeft hij nu niet aan te maken en zitten er dus ook niet in. De plant is niet blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, dus doorzettings- en weerstandsvermogen heeft de plant ook niet nodig gehad. Fytonutriënten hebben voor ons lichaam een geneeskrachtige werking echter lopen we deze stoffen dus mis.

Wil je aan je gezondheid werken? Eet dan, zoals de natuur het heeft bedoelt.

Echte gewassen zijn gegroeid in de natuur met wisselende weersomstandigheden. Kies voor biologische groenten en fruit, dit zijn krachtige voedzame planten die op een natuurlijke wijze zijn geteeld.

Heb je inspiratie nodig welke groenten, kruiden en fruit goed zijn om te eten? Stuur een e-mail aan: info@bb-huidverbetering.nl  dan mail ik je de lijst.

Biodynamische komkommer groeit na het snijden weer aan elkaar

Deze test met 2 komkommers vind ik fantastisch! 1 gangbare komkommer uit de supermarkt en 1 biodynamische komkommer worden beiden in plakken gesneden en in cellofaan gewikkeld. Na 16 dagen is de biodynamische komkommer weer aan elkaar gegroeid en de andere komkommer is bruin en drapperig en nog steeds in plakken. Dit is het ‘levende bewijs’ dat de biodynamische komkommer vol met levensenergie zit en de andere dus niet. Voor mij duidelijk welke komkommer ik wil eten.

Wil je het hele artikel lezen van deze test klik hier.

De invloed van voeding bij clownseczeem

Voordelen van biologisch dynamische groenten en fruit:

 • Ze hebben in de aarde gestaan en hebben via de natuurlijke weg de voeding gekregen.
 • Ze hebben moeten vechten om te overleven (insecten, weersomstandigheden).
 • Ze hebben de tijd gehad om te groeien en te rijpen.
 • Het zijn planten met karakter en een mooi voedzaam innerlijk i.p.v. een voorbeeldig uiterlijk zonder goede bouwstoffen.
 • Biodynamische planten zitten ‘barstensvol leven’.
 • Ze bevatten levensenergie, opgedaan door écht zonlicht en energie uit de aarde.
 • Ze leveren jouw lichaam en jouw huid de bouwstoffen die het nodig heeft.

Een goed innerlijk van de plant komt jouw uiterlijk en jouw clownseczeem ten goede!

Krijgt jouw lichaam stress van ‘gezonde voeding’?

Sommige (groenten en fruit) gewassen bevatten naast gezondheidsbevorderende nutriënten ook anti-nutriënten. Anti-nutriënten zijn stoffen die de plant beschermen en ons lichaam stress kunnen geven.

Hierover meer in een ander blog.

Bianca Buijs, Praktijk voor huidverbetering

Ben je ten einde raad en wil je het liefst mijn persoonlijke begeleiding? Mail mij via onderstaand contactformulier dan neem ik z.s.m. contact met je op.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Dé oplossing bij clownseczeem

  Zet je frustratie om in actie en volg mijn tips op!

  Meld je nu aan en ontvang 21 dagen lang mijn gratis tips en adviezen.