Heb jij mazzel met een goed genenpakket? Dan mag je je handen dicht knijpen, maar wat als je van huis uit niet gezegend bent met zo’n goed genenpakket? Dan kun jij die rimpels en lijntjes effectief aanpakken met de juiste huidverzorging en behandelingen. En natuurlijk is dit voor degene met het goede genenpakket, ook belangrijk deze tips op te volgen om je mooie huid te behouden.

Fijne lijntjes vaak een gevolg van een gedehydrateerde huid

Rimpels en lijntjes zijn meestal het gevolg van je leefwijze, hoe je jouw huid verzorgt en de kwaliteit en sterkte van jouw huid (je elastine en collagene vezels). Fijne lijntjes zijn vaak het gevolg van een gedehydrateerde (vochtarme) huid, dit kun je dus verbeteren, zo niet voorkomen, door je huid goed te hydrateren en extra zorg te geven. Wanneer jij goed voor jouw huid zorgt, zorgt jouw huid goed voor jou.

Maar hoe kun je die fijne lijntjes en rimpels effectief aanpakken?

Tips voor effectieve aanpak van rimpels en fijne lijntjes in je gezicht en hals:

1. Begin bij de basis! Een goede reiniging ’s morgen en ’s avonds is heel belangrijk. Kies een cleanser/reiniging die geschikt is voor jouw huidtype en je huid niet uitdroogt.

2. Gebruik bij een vette tot normale huid een cleanser/reiniging die je talgproductie reguleert en de dode huidcellen verwijderd. Gebruik bij een droge huid een crèmige reiniging die je talgproductie intact houdt en je huid niet uitdroogt.

Dr. Baumann Classic lijn

Dr. Baumann Classic lijn

3. Gebruik naast een goede dag- en nachtcrème een product met retinol. Retinol zorgt ervoor dat je celdeling wordt gestimuleerd, dit draagt bij aan een mooiere stevigere huid met minder rimpels en fijne lijntjes.

4. Gebruik cosmeceuticals, dit zijn huidverbeterende producten met een werking op de levende huidlaag. Zo werk je écht aan huidverbetering en krijg je waar voor je geld! Deze producten doen namelijk wat ze beloven.

Producten van Image Skincare

Ageless, Image Skincare bij huidverjonging

5. Gebruik 365 dagen per jaar een dagcrème met een SPF erin, deze beschermt jouw huid tegen de UVA- en UVB-stralen. 90% van de huidveroudering ontstaat namelijk door de zon, daglicht. Prevention+ van Image Skincare is een verzorgende dagcrème en beschermt jouw huid met veilige UV-filters!

onbeschermd in de zon

Onbeschermd in de zon, zie hier waar de UVA en UVB straling schade in de huid aanrichten

6. Geef je huid iedere week een masker afgestemd op de behoefte waar jouw huid op dat moment behoefte aan heeft. Zo kun je fijne lijntjes aanpakken

7. Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste om je huid extra te laten verzorgen met een intensievere behandeling, zoals een peel-behandeling of een behandeling met de dermapen om je collageen te stimuleren. Met deze behandeling kun je rimpels en fijne lijntjes aan pakken en verbeteren

8. Gebruik thuis een Dermaroller, zo stimuleer je de aanmaak van je collageen en verbeter je de structuur van je huid. Bovendien worden de werkstoffen van je producten veel beter in de huid opgenomen.

Fijne lijntjes en rimpels effectief aanpakken met de dermaroller

Je ziet op de foto dat de werkstoffen van je producten veel beter worden opgenomen door het gebruik van de dermaroller

9. Vergeet bij de huidverzorging vooral je handen, hals en de huid rondom de ogen niet! Ook je handen kun je het beste verzorgen met een handcrème met een SPF erin. De Iluma Intense Lightening handcrème SPF15 van Image Skincare pakt ook meteen de pigmentvlekjes op je handen aan.

Rimpels en fijne lijntjes effectief aanpakken

10. Professionele bindweefselmassage is een weldaad voor je huid! Bindweefselmassage prikkelt het bindweefsel, zodat je huid aan het werk gaat en meer en sterker collageen gaat aanmaken. Zo worden diepe rimpels voorkomen en krijg je een mooiere strakkere huid.

11. Laat je voeding voornamelijk bestaan uit verse groente en fruit. Drink minimaal 1,5 liter water per dag.

12. Gebruik voedingssupplementen die een positieve invloed hebben op je huid. De Nutricosmetics van Laviesage zijn gericht de huid en op huidverbetering. Vitamine C is heel goed voor je collageen. Anti-oxidanten werken tegen huidveroudering en verbeteren de werking van je huid. Omega gaat de ontstekingen tegen en levert de juiste vetten voor je huid.

Ideale duo voor bescherming tegen de zon van binnenuit

13. Vermijd roken en de zonnebank! Het kost je je huid en een hoop geld! Investeer je geld liever in goede huidverzorging, dit heeft een positief effect op jouw huid.

Van roken krijg je rimpels

Van roken krijg je rimpels

Wil jij een vrijblijvend advies voor de juiste cosmeceutical producten?
Maak dan een afspraak voor een gratis huidanalyse en huidadvies.

Bel voor een afspraak 06-18947255 of vul het contactformulier in en ik bel jou!

Hartelijke groet,
Bianca
Huidspecialiste & Huidcoach

Bianca Buijs huidspecialiste Haarlem

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.