Chiazaadpudding met kokosmelk en fruit

Chiazaadpudding met kokosmelk en fruit is een lekker voedzaam ontbijtje. Wist je dat chiazaad veel eiwitten bevat?!


Benodigdheden:

Glazen weckpot, te koop bij Blokker. Je maakt de pudding voor je gaat slapen en de volgende ochtend heb je een heerlijke voedzaam ontbijt of lunch! Wanneer je het in de weckpot maakt kun je het ook makkelijk meenemen naar je werk. Indien je plastic bakje gebruikt, zorg ervoor dat het BPA-vrij is of gebruik RVS of glazen bakje. Waar te koop? Klik hier. 

Chiazaad is rijk aan eiwitten dus lekker voedzaam. Chiazaad bevat wel wat lectinen, daarom eet je dit gerecht maximaal 1x per week.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels Chiazaad maal ze eerst fijn in vijzel of koffiemolen. Je hebt witte en zwarte chiazaadjes, de witte zijn minder zichtbaar als ze tussen je tanden zitten ?.
  • 1 Pakje kokosmelk (250ml) van Go Tan de biologische versie, neem wel het pakje. Het blikje bevat BPA en dat is hormoon verstorend en niet goed voor je gezondheid. De blikjes Kokosmelk van Terrasana bevatten geen BPA die kun je wel in blik nemen. Deze hebben mijn voorkeur, maar zijn soms wat lastiger te verkrijgen. Wanneer je kokosmelk over hebt kun je het restant invriezen ZOKU Jumbo ijsblokjeshouder zijn hier ideaal voor! Dan pak je wat je nodig hebt en hoef je nooit iets weg te gooien.
  • 2 druppels vanille essence van COOK of mespuntje vanillepoeder
  • Je mengt alles even door elkaar en zet het een nachtje in de koelkast.
  • Aan toevoegen: blauwe bessen, frambozen, mango, bramen, noten, pitten, kaneel- of cacaopoeder.
  • Variatie tip in the MIX! Ik hou van mengen ?: neem 50% kokosmelk en 50% amandelmelk. Kokosmelk bevat vrij vet en kan bij mij wat zwaar op mijn maag vallen. Ik los dit op door de kokosmelk te mengen met ongezoete amandelmelk.

Terrasana kokosmelk is mijn absolute favoriet!

Kokosmelk Puur: 22% vet – 80% kokos – guargom vrij. Blikje is bovendien BPA-vrij.

Het is puur en bevat geen guargom. Guargom kan ik met mijn gevoelige darmen niet goed verdragen.

Kokosmelk is een product dat altijd handig is om in huis te hebben. Onze biologische kokosmelk bestaat voor 80% uit kokos en voor 20% uit water. Een bijzonder hoog kokospercentage, en dat proef je aan de rijke smaak en volle structuur. Het vetpercentage is natuurlijk hoog (22%). Zo weet je zeker dat je de beste kwaliteit kokosmelk in handen hebt. Wist je dat je de kokoscrème (het dikke gedeelte van de kokosmelk) heel goed voor (vegan) baksels of room kunt gebruiken? Zet het blikje dan vóór het bakken een nacht in de koelkast.

Coconut milk terrasanna

Geniet van je heerlijke chiazaadpudding!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.