Broccoli avocado pastinaak soep met munt en cashewnoten

Heerlijke gezonde verse soep om makkelijker aan je dagelijkse 500 gram groenten te komen.

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli ook de stam (stam wel even schillen) klein snijden
  • 1 pastinaak schillen en klein snijden
  • 1 rijpe avocado deze doe je als laatste erbij
  • 2 teentjes knoflook fijn snijden
  • klein stukje gember fijn snijden
  • 1 tl Kurkuma gemalen van merk COOK
  • 1 hand vol met ongezoute ongebrande cashewnoten
  • 1 handje vol muntbladeren
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 bouillonblokjes van Natur Compagnie voor 1 liter water. Je kan ook een pot biologische kippenbouillon gebruiken, dit geeft ook meteen herstel aan je darmen. Ik heb altijd een paar potten op voorraad. Zelf verse bottenbouillon, liefst van kippenbotten, maken is het allerbeste, verschillende recepten online te vinden. Klik hier voor een recept voor verse bottenbouillon.

Zo maak je het klaar:

  • Doe 1 liter water in de pan voeg 2 bouillonblokjes erbij. Laat dit goed oplossen, even roeren en voeg de broccoli, pastinaak, knoflook, gember, kurkuma en 200 ml amandelmelk erbij. 10 min zachtjes koken. Even prikken in de groenten of het al gaar, zodra de groenten gaar zijn dan pureren met staafmixer. Voeg nu de geschilde avocado erbij en pureer dit nog door de soep.
  • Rooster ondertussen de cashewnoten op een laag vuurtje.
  • Doe de soep in een kom garneer met de muntbladeren en leg hier de cashewnoten op.
  • Je hebt nu nog lekker wat soep over voor morgen. Neem dit mee in een THERMOS – voedselcontainer. dit vind ik de beste voedselcontainer. Je soep blijft uren warm, ook makkelijk om andere warme gerechten in mee te nemen.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.