Triggervrije noten zaden muffin

Heerlijke triggervrije noten zaden muffins die je als ontbijt of bij de lunch kan eten en meteen een goede gezonde vervanger is voor je broodje kaas. Combineer de muffin met een groentesap of een lekkere smoothie en 1 of 2 gekookte eieren. Zo lekker kan gezond eten zijn!

Je kan de muffins prima invriezen, of een week in de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 2 eetlepels psylliumvezels
  • 350 ml water
  • 100 gr paranoten of amandelen
  • 100 gr hazelnoten
  • 100 gr sesamzaad
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 100 gr lijnzaad
  • 100 gr pompoenpitten
  • 1 theelepel Himalayazout
  • 50 ml gesmolten kokosolie + extra voor het invetten

Benodigdheden:

  • Muffinplaat. Mocht je deze willen aanschaffen zorg er dan voor dat er geen BPA in zit! Tip neem deze: klik hier
  • Keukenmachine

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de psylliumvezels en de 350 ml water in een kom en laat 5 minuten staan. Doe ondertussen de noten in de keukenmachine en pulseer een paar keer. Niet te fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook met een mes de noten met de hand grof hakken. Ongeveer een hand per keer.

Doe de noten met de zaden vervolgens in een kom en voeg het zout en de gesmolten olie toe en mix alles goed. Voeg vervolgens de psyllium (met water, wat een gel is geworden) toe en mix alles goed door elkaar.

Vet de muffinvorm in en verdeel de notenmix over de muffinvormen en bak de muffins ongeveer 40 à 50 minuten in de oven. Als je ze na 45 à 50 minuten uit de oven haalt, laat ze dan eerst volledig afkoelen.

Tip voor variatie:

Voeg nog een handje geraspte kokos toe aan de noten-zadenmix.

Triggervrije noten zaden muffin

Recept is van Erlijn Suurmeijer van Kooklijn: www.kooklijn.nl

Bianca Buijs & Erlijn Suurmeijer

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.