Triggervrije pastinaak wortel muffins

Super lekker zijn deze triggervrije muffins op basis van bananenbakmeel, chufameel, pastinaak en wortel. Voor een zoetere bite heb ik er gedroogde abrikozen en beetje kokosbloesemsuiker aan toegevoegd.

Ingrediënten, alles biologisch:

  • 5 eieren
  • 150 gram bananenbakmeel van Your Organic Nature
  • 120 gram chufameel
  • 50 gram amandelmeel goud van Aman Prana. Bij notenallergie of als je het niet in huis hebt dan kun je 50 gram chufameel extra doen.
  • 20 gram wijsteenbakpoeder (=baksoda + wijnsteen) van bv. Mattisson
    GEEN BAKPOEDER, dit is niet hetzelfde als wijnsteenbakpoeder! Bakpoeder = baksoda en wijnsteenzuur of citroenzuur met daarbij een stabilisator zoals maïszetmeel. Dit is niet oké voor je gezondheid.
     
  • 2 pastinaken en 1 wortel; ongeveer 300 gram.
  • 1 el psylliumvezel
  • 1 tl ceylon kaneel poeder
  • 3 tl kokosbloesemsuiker van Aman Prana
  • 2 el kokosrasp
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el hennepzaad
  • 1 el maanzaad
  • 200 ml kokosmelk van ecomil
  • 1 el vanille bourbon druppels van Cook
  • 7 ongezwavelde gedroogde abrikozen
  • blauwe bessen
  • 1 el MCT-olie van Aman Prana of Mattisson
  • 3 el hazelnootolie van Guenard

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet de muffinvormen in met MCT-olie of kokosolie. Schil de pastinaak en wortel en snijd deze in stukken en kook ze gaar. Laat het afkoelen en pureer de groenten met de staafmixer. Snijd de abrikozen in stukjes

Doe het bananenbakmeel, chufameel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, zaden, kokosrasp, psylliumveel, kokosbloesemsuiker in een kom en roer dit eerst door elkaar. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de kokosmelk, MCT-olie, hazelnootolie en de 300 gram pastinaak-wortelpuree toe en mix (met staafmixer) nog een keer. Voeg deze ‘natte’ mix toe in de kom met droge ingrediënten en mix (garde) of met vork of lepel tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormen, voeg tussendoor paar blauwe bessen toe en druk ze in het beslag.

Eventueel kun je de muffins, voordat je ze in de oven doet, nog voorzien van pompoenpitten, sesamzaad of zonnebloempitten. Druk het een beetje in het beslag.
Bak ze in ongeveer 30 – 35 minuten gaar. Check even met saté-prikker of ze gaar zijn. Laat ze daarna volledig afkoelen, voordat je ze uit de vormen haalt.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.