De hoeveelheden zijn richtlijnen, varieer en experimenteer. Ik ben niet zo heel nauwkeurig met de grammen ;-). Door te experimenteren krijg je de lekkerste crackers. Je kunt bijvoorbeeld (gedroogde) kruiden als rozemarijn, oregano, bieslook toevoegen. Of hak wat noten fijn en vervang een ingrediënt hiervoor.

Ingrediënten voor 1 bakplaat:

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng alle ingrediënten tot je een plakkerig mengsel hebt.
  3. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  4. Verdeel het deeg over het bakpapier zorg ervoor dat er geen gaten in het beslag zitten. Leg een nieuw bakpapier op het mengsel en rol met een deegroller of fles het deeg plat tot een dikte van niet meer dan een halve centimeter.
  5. Verwijder het bovenste vel bakpapier.
  6. Snijd vooraf de crackers al in het deeg, je hoeft alleen met mes deeg door te snijden.
  7. Doe de bakplaat in de oven en laat de crackers ongeveer 30-35 minuten bakken.

* Kastanjemeel is lekker in zoete en hartige bakrecepten. Het geeft een extra luchtige structuur in verhouding tot andere meelsoorten van noten en het is minder zwaar voor je vertering. Te koop bij Pit en Pit.

Tips voor triggervrij beleg op je triggervrije cracker:

Geniet van je heerlijk belegde triggervrije cracker!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.