Ingrediënten:

  • 125 gram lijnzaad
  • 20 gram kokosmeel, indien je alleen kokosmeel in huis hebt en geen psylliumvezels kun je ook 30 gram kokosmeel gebruiken en de psylliumvezels weglaten.
  • 15 gram psyliumvezel
  • 2 eieren
  • ¼ tl zeezout
  • 50 gram kokosolie
  • Scheutje kokend water uit de waterkoker, kijk zelf hoeveel je nodig hebt. Het moet wel een mooie smeuïge deegbal worden.
  • OPTIE: Eventueel 1 tl wijsteenbakpoeder aan het deeg toevoegen zodat er kleine belletjes in de crackers ontstaan en ze bros worden.
  • OPTIE voor hartige crackers voeg er Italiaanse kruiden aan toe van Natural Temptation - Kruidenmix Festa Italiana

Zo maak je de crackers klaar:
Bereidingstijd 15 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in de keukenmachine of als je die niet hebt doe je alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer het met een lepel goed door elkaar totdat er een mooie smeuïge deegbal ontstaat.
  3. Leg het bakpapier op de bakplaat en verdeel het deeg over het bakpapier. Leg ander bakpapier op het mengsel en rol met deegroller (of glas, fles) het deeg plat tot een dikte van niet meer dan een halve centimeter. Ik vind de crackers het lekkerste als ze lekker dun en knapperig zijn.
  4. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snij met een mes deeg in stukken en zet de bakplaat in de oven.
  5. Je kan voor je ze in de oven zet nog wat sesamzaad erop strooien.
  6. Bak de crackers in ongeveer 15-20 minuten bruin en knapperig.

Soorten beleg voor op je triggervrije cracker:

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.