Eiwitrijk banaan-appelbrood


Dit eiwitrijk banaan-appelbrood is een heerlijk voedzaam broodje. Het is niet helemaal triggervrij, maar na de herstelfase kun je dit prima eten.

Recept heb ik zelf verzonnen… ik had nog pompoenpittenmeel in de kast staan en ik dacht daar ga ik een lekker broodje mee maken. Eigenlijk lijkt het wel een cake.

Het is super handig om dit in je vriezer te hebben. Ik probeer altijd een zelfgebakken broodje in de vriezer te hebben, altijd makkelijk als ik een keer weinig tijd heb.

Ingrediënten, alles biologisch:
  • 1 grote banaan
  • 1 appel
  • 300 gram tahinpasta met zeezout
  • 100 gram gemengde notenpasta
  • 4 eetlepels kokosyoghurt
  • 140 gram pompoenpittenmeel van PUUR Rineke
  • 100 gram amandelmeel van Aman Prana
  • 6 eieren
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el gehakte amandelen
  • 2 tl kokosbloesemsuiker van Aman Prana
  • 2 el kaneel
  • 1 el kokosrasp
  • 1 tl verse nootmuskaat
  • 6 gram wijnsteenbakpoeder
  • 150 gram rozijnen
  • 10 druppels vanille bourbon

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175°C
  2. Rasp de appel en snijd de banaan in kleine stukjes.
  3. Meng de tahin- en gemengde notenpasta, eieren, kokosyoghurt, banaan, geraspte appel met een lepel (met vork eventueel banaan fijn prakken) goed door elkaar tot er een mooie zachte plakkerige mix is ontstaan.
  4. Voeg aan het natte mengsel de amandelmeel, pompoenpittenmeel, amandelen, kaneel, rozijnen, pompoenpitten, amandelen, kokosbloesemsuiker, kokosrasp, nootmuskaat, vanille bourbon en wijnsteenbakpoeder toe.
  5. Je kan het mengen met een handmixer of keukenmachine, maar ik vind roeren met een lepel net zo makkelijk gaan. Wanneer je wel een keukenmachine gebruikt, dan voeg je na het mixen de rozijnen en noten + ponpoenpitten pas toe.
  6. Doe het bakpapier in het cakeblik en vul het met het deeg en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak het brood ongeveer 50 min tot 60 min op 175 graden.  Test het na 50 minuten even met een sateprikker of het al gaar is. Laat hem niet te lang in oven staan dan wordt het brood droog en dat is zonde.
  8. Laat het brood goed afkoelen en snij het in ongeveer 20 plakken. Je kan het invriezen, zodra het is afgekoeld.

Combineer je broodje lekker met groenten: een salade of een groentesoep.

Enjoy!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.