Ingrediënten:

  • 25 gram kokosolie
  • 60 ml water
  • 75 gram gemalen amandelen
  • 75 gram gemengde noten
  • 15 gram kokosmeel
  • 15 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram sesamzaad
  • 25 gram lijnzaad gebroken of ongebroken
  • 10 gram hennepzaad
  • 3 gram zout
  • Optie voeg kruiden en/of 2 el zeewiervlokken toe, b.v. norivellen zelf fijn snipperen kan ook.

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Verwarm het water met de kokosolie in een pannetje tot de olie is gesmolten.
  3. Doe de gemalen amandelen, de gemengde noten en het kokosmeel in een keukenmachine en maal het fijn.
  4. Voeg nu de pompoen- en zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad, zout en eventueel zeewier en de kruiden toe. Doe ook het water en de gesmolten kokosolie erbij. Pureer niet te fijn, het is lekker al er nog kleine stukjes noten en zaden zichtbaar blijven.
  5. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  6. Verdeel het deeg over het bakpapier, leg ander bakpapier op het mengsel en rol met deegroller of fles het deeg plat tot een dikte van niet meer dan een halve centimeter.
  7. Snijd vooraf de crackers al in het deeg, je hoeft alleen met mes deeg door te snijden.
  8. Bak de crackers gedurende 20-25 minuten. Check altijd even na 20 min of ze al goed zijn!

Geniet van je heerlijke crackers!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.