BB's Vezelrijke amandelbrood met pitten en zaden

Zo kun je toch nog genieten van een heerlijk broodje.

Je ziet precies wat er in gaat, dus geen verassingen met allerlei toevoegingen. Super lekker en heel gezond voor jouw darmen.

Ingrediënten:

  • 60 g amandelmeel*
  • 60 g kokosmeel
  • 45 g psylliumvezels
  • 300 g amandelyoghurt
  • 7 eieren
  • 0,5- 1 tl Himalaya zout naar smaak
  • 15 g wijnsteenbakpoeder
  • 1 el pompoenpitten en 1 el zonnebloempitten

*In dit recept heb ik amandelmeel van Terrasana gebruikt. Wanneer je de amandelmeel goud van Aman Prana gebruikt word je brood bruin van kleur. Amandelmeel goud is veel rijker aan eiwitten en bevat minder koolhydraten, dus mijn voorkeur gaat uit naar de Aman Prana amandelmeel. Ik was hier zelf bij het maken van dit brood nog niet van op de hoogte. Ik ontdek ook iedere keer nog nieuwe en betere voedingsmiddelen ;-)! Zo fijn dat ik dit met jou op deze manier kan delen!

VARIATIE TIP:

Walnoten, amandelen of andere noten nog extra toevoegen of i.p.v. de pompoenpitten en zonnebloempitten. Je kan het brood ook een hartige smaak geven door er kruiden aan toe te voegen. De Festa Italiana kruiden zijn dan lekker om erdoor te doen. Gebruik dan een dessertlepel, voeg dan iets minder zout toe.

Zo maak je het klaar:

Dit heerlijke glutenvrije brood  zit boordevol vezels die je darmen gezond maken en houden. Het is bij uitstek geschikt voor mensen dit een voorkeur hebben voor licht/witbrood. Heel makkelijk om te maken en erg lekker en gezond! Versgebakken brood laten afkoelen en in 18 sneetjes snijden. Kan in een afgesloten trommel 1 week in de koelkast worden bewaard of je kan vriest het in.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng met een staafmixer de eieren, amandelyoghurt en zout tot het lekker gaat schuimen, ongeveer 2 minuten.
  • Meng in een andere kom het amandelmeel, psylliumvezel, kokosmeel en het bakpoeder goed door elkaar.
  • Meng de droge mix door het amandelyoghurt-ei mengsel tot er geen klontjes meer inzitten. Voeg als laatste de pompoenpitten en zonnebloempitten toe en roer dit door het deeg.
  • Vet de broodbakvorm (of cakevorm 24 cm) in met olie of gebruik bakpapier.
  • Doe het in een broodbakvorm.
  • Bak het brood in het midden van de oven.
  • In ongeveer 60-70 minuten gaar. De laatste 20 minuten het brood omdraaien in de bakvorm om de onderkant ook te bakken.

Let op: 

  • Voor psylliumvezel geldt: maximaal 15 g op een dag en veel erbij drinken, dan heeft het een hele goede invloed op je ontlasting. Drink je niet voldoende dan kan het juist verstoppend werken. Een groot glas lauw water bij een broodje is dus echt niet overdreven. Drink liefst afgekoelde gemberthee of verse muntthee i.p.v. water bij je broodje, dit helpt meteen de spijsvertering.

Geniet van je heerlijke gezonde triggervrije broodje! Zo zie je maar hoe gemakkelijk gezond eten kan zijn.

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.