Oude rimpelige handen met bruine vlekken voorkomen? Jouw handen verraden je werkelijke leeftijd!

Je besteed tijd en geld om je gezicht jong en mooi te houden, maar geef jij diezelfde zorg ook aan je handen? Of verwaarloos jij je handen? Je wil toch niet (als je 40 bent!) en je er nog uitziet als een 30-jarige, dat je oude rimpelige handen met bruine vlekken (van de zon), je leeftijd verraden!

Hierbij ga ik je een paar hand(ige) huid verjongende tips geven voor mooie vlekvrije jeugdige handen! Jouw handen doen iedere dag heel veel voor je; het minste wat je voor ze terug kan doen is ze goed te verzorgen en te beschermen!

Huidverjonging tips voor mooie handen

Gebruik een handcrème met een SPF erin!

Jouw handen worden net als je gezicht iedere dag blootgesteld aan de zon.

Je handen worden blootgesteld aan evenveel zon als je gezicht, zo niet meer. De UV-stralen zorgen ervoor dat je huid haar elasticiteit verliest en zo dunner wordt. Dit is de reden waarom de aderen op de rug van je handen meer zichtbaar worden naarmate je ouder wordt. Je kan last krijgen van ouderdomsvlekken (levervlekken), dit zijn de bruine vlekken op je handen. De beste manier om dit te voorkomen is om een ​​hoge SPF zonnebrandcrème te gebruiken, zoals Prevention + Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50 van Image Skincare. Breng het aan op je handen, armen (niet je nek en decolleté vergeten) en neem het mee in je tas zodat je het nog een paar keer kunt toepassen gedurende de dag.

Oude rimpelige handen met bruine vlekken voorkomen

Het gebruik van zonnebrandcrème kan oude rimpelige handen en die vervelende ouderdomsvlekken voorkomen, maar wat als je al bruine vlekken op je handen hebt? Dan kun je het Iluma Intense Bleaching serum van Image Skincare inzetten. De natuurlijke huid oplichtende ingrediënten lichten de bruine vlekken op je handen op en zorgen voor een mooie egale huidskleur.

Iluma lijn bij melasma, rest-acne en pigmentvlekken

Iluma lijn bij bruine vlekken op de handen

Je kan voor de nacht de handcrème of Chaps cream van Dr. Baumann gebruiken om je handen te hydrateren. Om je huid te verbeteren en rimpels te verminderen kun je de Ageless Total Repair crème van Image Skincare gebruiken.

Gebruik een handcrème na het handen wassen

De huid op de achterkant van je handen produceert minder talg, daarom is het verstandig om na het wassen van je handen je huid te verzorgen met een handcrème. Zo voorkom je droge handen en ook rimpelige handen.
De Illuma Intense Lightening handcrème SPF15 van Image Skincare is de ideale alles in 1 handcrème:

  • Licht de donkere vlekken op de handen op
  • Hydrateert en verzorgt de huid op de handen
  • Beschermt de huid op je handen tegen UV-straling

Voorkom schade aan je handen en draag handschoenen

Je arme handen worden continu belast met warm water en zeep en chemische reinigingsmiddelen als je geen handschoenen draagt bij het schoonmaken. Wanneer je geen handschoenen draagt kun je irritatie, droge en gebarsten handen krijgen. Dus zorg ervoor dat handschoenen draagt wanneer je gaat afwassen of schoonmaken om schade aan je handen te voorkomen.

Praktijk voor huidverbetering is gevestigd in Velserbroek, vlakbij Haarlem, Santpoort, Driehuis, Zandvoort, Overveen, Bloemendaal, Heemskerk, IJmuiden.