Orthomoleculaire therapie wat houdt dat in?

Het woord orthomoleculair komt uit het Grieks: Ortho, dit betekent: goed of juist en Moleculair komt van de moleculen waaruit voedingsstoffen zijn opgebouwd. De Orthomoleculaire Therapie is er dus op gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren. M.a.w. het is een geneeswijze die kijkt naar hoe alle lichaamsprocessen werken, wat het lichaam nodig heeft voor deze processen en als het lichaam ziek is, welke stoffen nodig zijn om het lichaam weer gezond en in balans te krijgen.

Wanneer er lichamelijke klachten zijn, dan kan bekeken worden welke specifieke voedingstoffen je
tekort komt. Ook kunnen specifieke voedingsstoffen of supplementen geadviseerd worden bij bepaalde klachten. Op deze manier kun je jouw lichaam ‘bijvoeden’ en optimaal ondersteunen om je lichamelijke klachten te verbeteren en/of weg te nemen.

Orthomoleculair therapeut en huidspecialist Haarlem

Orthomoleculaire therapie en de juiste voeding

Een belangrijk onderdeel van Orthomoleculaire Therapie is je lichaam te voeden met de juiste voeding. Helaas zijn de meeste mensen vergeten welke voeding hun lichaam echt nodig heeft. Als jouw dagelijkse voeding niet alle voedingsstoffen (lees bouwstenen) bevat die jouw lichaam dagelijks nodig heeft, dan raken er lichaamsprocessen uit balans en kunnen er gezondheidsklachten ontstaan.

De laatste jaren komen er gelukkig steeds meer bewijzen m.b.t. de relatie tussen voeding en gezondheid. Door middel van wetenschappelijk onderzoek wordt er steeds meer duidelijk over hoe lichaamsprocessen verlopen, wat het lichaam voor deze processen nodig heeft en hoe we verstoringen kunnen oplossen met de stoffen die het lichaam zelf gebruikt voor de normale processen.

Luister jij naar wat je lichaam je wil vertellen?

Wanneer je klachten ervaart; bijvoorbeeld spijsverteringsklachten, opgezette buik na het eten of krampen in je benen, voeten. Dan geeft je lichaam jou een signaal. De meeste mensen luisteren hier niet naar. Sta hier eens bij stil, want je lichaam probeert je namelijk wel ergens van bewust te maken en het is niet verstandig om klachten te blijven negeren.

Orthomoleculair therapeut en huidspecialist Haarlem

Je eet gezond, maar krijg je ook voldoende voedingsstoffen binnen?

Maar ook als je gezond eet, is het haast onmogelijk om van alle voedingsstoffen elke dag voldoende binnen te krijgen. Daarom kan het nodig zijn om voedingssupplementen te gebruiken: ter preventie van ziekte of om een ziekte of onbalans in het lichaam te herstellen en te behandelen.

Voorbeeld:

  • Eet jij voldoende eiwitten per dag?
  • Hoe zit het met je Vitamine D3?
  • Heb jij vage klachten, bv vaak kramp in je voeten, benen, armen, spanningshoofdpijn, krampen tijdens je menstruatie, PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom)?

Stress en emotie

Je mind en je lijf (organen) communiceren, want we zijn één geheel! In de reguliere geneeskunde wordt dikwijls alleen het probleem/de ziekte aangepakt en niet de onderliggende oorzaak.

Wanneer je emotionele problemen en te veel stress in je leven ervaart is dit van grote invloed op je gezondheid. Stress heeft veel invloed op je lichaam. Een beetje stress is gezond, maar wanneer je lichaam niet meer automatisch kan herstellen van stress en je lichaam continu in de ‘stress modus’ blijft staan, gaat dit vroeg of laat problemen in je lichaam geven. Deze belangrijke factor wordt dus zeker meegenomen.

Rust roest! Bewegen is een MUST voor iedereen.

Iedereen kent het gezegde: ‘Rust roest”, dit oude gezegde spreekt voor zich en is absoluut van toepassing op iedereen. Jouw lichaam kan niet zonder beweging! Per dag minimaal 30 minuten bewegen is een MUST voor een gezond lichaam.
Orthomoleculair therapeut en huidspecialist Haarlem

Orthomoleculair therapeut en Huidspecialist voor mij de ideale combinatie

Huidproblemen ontstaan dikwijls vanuit een onbalans in het lichaam. Daarom ook de keuze voor de aanvulling van deze Orthomoleculaire therapie opleiding. Voor mij de juiste combinatie om jou nog beter te kunnen adviseren en je te helpen bij jouw huidprobleem en (eventuele) lichamelijke klachten.

Orthomoleculair therapeut en huidspecialist Haarlem

Praktijk voor huidverbetering is gevestigd aan Zadelmakerstraat 44 in Velserbroek, vlakbij Haarlem, Santpoort, Driehuis, IJmuiden, Heemskerk, Heemstede, Overveen, Zandvoort, Bloemendaal.

Bianca Buijs, Praktijk voor huidverbetering

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Stuur mij je vraag:

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.