Ingrediënten:

  • 150 gram pitten (pompoen, zonnebloem, pijnboom, etc.)
  • 100 gram sesamzaadjes
  • 100 gram gebroken lijnzaad. Houd de lijnzaad wel op 100 gram, dit omdat de lijnzaad als bindmiddel werkt en zorgt dat alles aan elkaar blijft zitten.
  • 15 gram psyllium vezels
  • 500 ml water
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden of andere kruiden naar keuze.

Zo maak je de psylliumvezel crackers:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de zaden met zeezout in een kom en voeg het water toe. Roer flink en laat dit een half uurtje staan.
  3. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  4. Na ongeveer een half uur hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag. Verdeel het deeg over de bakplaat. Leg ander bakpapier op het mengsel en rol met deegroller of fles het deeg plat tot een dikte van niet meer dan een halve centimeter. Zorg ervoor dat er geen gaten in het beslag zitten.
  5. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snijd vooraf de crackers al in het deeg, je hoeft alleen met mes deeg door te snijden.
  6. Zet de bakplaat in de oven. Bak de crackers in ongeveer 25 minuten knapperig. Zie je dat de onderzijde nu nog niet helemaal droog is, keer ze dan om en zet ze nog even terug in de oven. Hierdoor wordt de onderkant van de crackers ook mooi droog en knapperig.

Geniet van je heerlijke psylliumvezel cracker!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.