Vetbultjes ofwel Talgklierhyperplasie of Sebaceous hyperplasia (reuze talgklier) is een goedaardige huidaandoening.
De bultjes zijn meestal een gevolg van een beschadiging die leidt tot overproductie van talg door de talgklieren.

Heb jij een vette of gecombineerde huid en krijg je nu je de 40 bent gepasseerd in ene van die donut vormige grillige bultjes in je gezicht en/of hals? Je kunt ze zelf niet uitknijpen en wat je ook probeert je komt er maar niet vanaf.

Hieronder zal ik je vertellen wat het is en nog belangrijker hoe je er iets aan kunt doen.

Vetbultjes gezicht

Vetbultjes in je gezicht kunnen goed worden verwijderd.

Ik ben bij Bianca gekomen om vetbultjes te laten verwijderen en ben heel blij met het resultaat! Een andere huidtherapeut had eerder een poging gedaan, maar daardoor veranderde er weinig… Deze behandeling was doeltreffend en nagenoeg pijnloos. Ik heb Bianca ervaren als kundig en professioneel – en daarnaast ook gewoon een leuke vrouw bij wie je je op je gemak voelt. Van de gezichtsproducten die ze mij aan heeft geraden, is mijn huid al aardig opgeknapt. Deze vijf sterren zijn terecht en welverdiend!
Monique

Na verschillende omwegen, zonder echt een goed en mooi resultaat, ben ik bij Bianca uitgekomen. Zij heeft op een professionele manier mij afgeholpen van mijn vetbultjes (of te wel talgklierhyperplasie of sebaceous hyperplasia) in het gezicht. Dit heeft zij op een dusdanige manier gedaan dat er niets meer van te zien is. En dat is de oplossing welke ik zocht. Ik ben blij met Bianca. Topper.

Marcel

Vetbultjes in je gezicht hoe ziet het eruit?

Het zijn witte of gelige gelobde bultjes en lijken in het midden beetje ingedeukt. Ik vind het lijken op kleine donutjes, bloemkooltjes op de huid. Ze zijn een tot enkele millimeters groot. Vaak krijg je meerder vetbultjes bij elkaar, maar ze kunnen ook alleen op je gezicht of verspreid over je gezicht en hals zitten.

Verwijderen van vetbultjes bij BB-Huidverbetering

Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden…

Vetbultjes gezicht verwijderen

Vetbultje verwijderen voor en na foto

Vetbultje verwijderen voor en na foto

Vetbultje verwijderen voor en na foto

Waar zitten deze vetbultjes gezicht meestal?

Voorkeur locatie van deze vetbultjes is het voorhoofd, maar ze kunnen ook ergens anders op je gezicht of op je lichaam voorkomen.

Hoe ontstaan deze vetbultjes gezicht?

Deze vetbultjes zie je vooral ontstaan vanaf 40ste levensjaar. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van krijgen. Langdurige blootstelling aan de zon kan een van de oorzaken zijn van deze huidaandoening. Zonlicht brengt namelijk schade aan de huid en aan de talgklieren.

TIP! Gebruik dus 365 dagen per jaar een veilige goede dagcrème met een SPF (Sun Protection Factor)! Voor advies vul onderaan deze pagina het contactformulier in.

Vetbultjes in je gezicht laten verwijderen bij Praktijk voor huidverbetering

De vetbultjes kan ik voor je verwijderen d.m.v. coaguleren. Door het verwarmen van de huid met een naaldje verwijderen we de talg en ontstaat er een korstje, korstje valt er na een paar dagen af en dan is je vetbultje ook weg.

vetbultjes gezicht

Vetbultje onder microscoop

Is het verwijderen van vetbultjes blijvend?

Je moet je huid 2x per dag goed verzorgen met de juiste producten, dan kun je het enigszins onder controle houden, maar je kunt het niet helemaal voorkomen dat ze niet meer terug komen. Je kunt het een beetje vergelijken met acne. Ik kan je helpen het onder controle te houden en ze voor je verwijderen, maar het kan net als acne weer terug komen.

Gebruik de juiste huidverzorging wanneer je gevoelig bent voor de vorming van vetbultjes

Door de dode huidcellen te verwijderen en je talgproductie te reguleren help je huid om dit soort problemen zoveel al mogelijk is te voorkomen. De ingrediënten Retinol en Salicylzuur zijn hiervoor de juiste ingrediënten.

 

Liefs Bianca
Huidspecialist
Orthomoleculair therapeut
T: 06-18947255

Bianca Buijs Specialist in behandeling huidproblemen

Wil je een afspraak maken om je vetbultjes te laten verwijderen?

Bel mij voor het maken van een afspraak op 06-18947255 of vul het contactformulier in dan bel ik jou.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Bronnen: Dermatovenereologie voor de eerste lijn; 2009 blz. 146, 388,  Journal of Cosmetic Dermatology; april 2004, blz. 88-93

    Vetbultjes verwijderen bij Praktijk voor huidverbetering in Velserbroek, vlakbij Amsterdam, Haarlem, Santpoort, Driehuis, IJmuiden, Heemskerk, Heemstede, Overveen, Zandvoort, Bloemendaal.