Specialist in huidproblemen en orthomoleculair therapeut

Gedreven door mijn eigen huidproblemen (acne, gevoelige huid) en lichamelijke klachten (dagelijks buikpijn, darmklachten, hormonale klachten) ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de relatie huidproblemen en lichamelijke klachten. Zo heb ik nu een waardevol mooi beroep en een goede praktijk opgebouwd.

Wanneer een cliënt voor de eerste keer bij mij komt, neem ik een uitgebreide anamnese (ziektegeschiedenis) af. Tijdens deze anamnese zag ik iedere keer weer, dat er achter het huidprobleem lichamelijke klachten schuil gingen (bv. darmklachten, stress, burn-out, schildklierproblemen, PMS, PCOS, hormonale klachten).

Zelf heb ik ruim 15 jaar last van acne gehad, hormonale klachten en helaas levenslang een PDS (prikkelbaar darmsyndroom). Wanneer je bijna dagelijks pijn in je buik ervaart kost dit enorm veel energie en bovendien is het erg vervelend en ongemakkelijk. Altijd rekening moeten houden met je voeding, maar ook met je kleding…strakke broeken of een panty is echt geen optie als je buikpijn hebt.

Jaren geleden allerlei testen in het ziekenhuis gehad en daar kwam niks uit. Dan krijg je de uitslag PDS. Ik kreeg het FOD-map dieet mee en ik moest er maar mee leren leven.

Zelf op onderzoek uit gegaan en bij een Orthomoleculair therapeut terecht gekomen. Hier kreeg voor het eerst een goede behandeling en adviezen die mijn maag en darmen tot rust brachten. Tevens verdwenen mijn hormonale klachten en ik kreeg als bonus ook een mooiere huid vrij van acne.

Zo is mijn interesse voor dit mooie vak ontstaan en heb ik besloten om weer een studie op te pakken.

Dit mooie beroep als Orthomoleculair therapeut is een fantastische combinatie met mijn beroep als specialist in huidproblemen.

Nu kan ik het probleem bij de oorzaak aanpakken en dat geeft goede resultaten, tevreden klanten en voor mezelf zeer veel voldoening!

Ondertussen heb ik de smaak te pakken en blijf ik door leren, want in dit mooie vak raak ik nooit uitgeleerd.

In het onderstaande filmpje de uitleg wat ik als orthomoleculair therapeut voor jou kan betekenen:

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our PRIVACYVERKLARING.
Ik Accepteer

Momenteel ben ik met het vervolg bezig van mijn studie Orthomoleculair PNI-therapeut.

Orthomoleculair PNI-therapeut:

Ik volg mijn studie bij Natura Foundation, zij lopen met de klinische PNI al bijna twintig jaar voorop. In die periode hebben ze grenzen verlegd en innovatieve wetenschap geïntroduceerd, zoals kennis van de *darm-microbioom-hersenas, hyperpermeabele darm (ofwel leaky gut, lekkende darm), laag gradige ontstekingen, epigenetica, evolutionaire geneeskunde en de paleolithische voedings- en levensstijl. Al deze factoren hebben een overduidelijke invloed op onze gezondheid.

We ervaren allemaal dagelijks, wekelijks wel wat stress door drukte etc. Het gaat erom dat je lichaam na zo’n stress moment weer terug in balans komt. Wanneer de stress lange tijd aanhoud en je lichaam niet meer terug naar de ontspanning kan, raakt het uit balans. In het begin geeft je lichaam al signalen, zoals buikpijn, huidproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, slecht slapen, snel geïrriteerd…. En zo gaande weg kunnen er steeds meer klachten ontstaan en kun je er zelfs ziek van worden. Chronische stress ontstaat vaak door te hoge werkdruk (burn-out) of juist onder je niveau werken (bore-out), door ziekte, ruzie, geen fijne relatie met je partner, overlijden van dierbare of andere emotionele gebeurtenissen. De stress-situatie kan ook al in je jeugd zijn geweest en later pas een rol gaan spelen en stress veroorzaken.

Om het lichaam en de huid weer in balans te krijgen, is het belangrijk dat jouw klacht(en) bij de oorzaak worden aangepakt. Pas dan kan het lichaam weer terug in balans komen en kan het gebruik maken van het herstellende vermogen wat in ons lichaam aanwezig is. Je moet er alleen wel voor zorgen, dat je alle triggers eruit haalt en alle juiste voedingstoffen/bouwstenen die je lichaam nodig heeft om aan dit herstel te werken ook daadwerkelijk krijgt. Zonder goede bouwstenen krijg je geen goed fundament en zonder fundament kan je lichaam niet bouwen en werken aan het herstel.

Zo heeft een behandeling pas effect wanneer *de bovenstaande factoren worden gekoppeld en behandeld. In deze therapie wordt jouw lichaam dus als 1 geheel bekeken en niet alleen naar aandoening.

In de PNI-therapie wordt de aandoening/ziekte dus bij de oorzaak aangepakt

Jouw lichaam heeft wel de juiste bouwstenen nodig

Spreekt de bovenstaande uitleg jou aan? Dan ben je van harte welkom om een afspraak bij mij te maken.
Wees je er wel van bewust dat het grootste gedeelte in jouw eigen handen ligt. Ik geef je de adviezen en de richtlijnen, maar jij zal de discipline moeten opbrengen deze op te volgen. Wanneer je bij mij onder behandeling komt, kun je dit meer zien als een samenwerkingsverband. Jij redt het niet zonder mij, maar ik red het ook niet zonder jouw inzet. M.a.w. jij hebt mijn advies nodig om tot een resultaat te komen, maar je zal zelf de discipline moeten opbrengen om mijn advies goed op te volgen. Zonder jouw inzet krijg ik natuurlijk ook geen resultaat van mijn goede adviezen.

De basis van mijn advies bestaat altijd uit een gezond voedingspatroon, hier haal je namelijk de juiste bouwstenen voor jouw lichaam uit. Tevens adviseer ik naast een gezond voedingspatroon aanvullende voedingssupplementen. Door chronische stress zijn er tekorten in je lichaam ontstaan en a.d.h.v. het klachtenpatroon zijn er supplementen inzetbaar om je klachten te verbeteren, zo niet weg te nemen.

Je lichaam heeft macro- en micronutriënten nodig. Macronutriënten zijn eiwitten, vetten, koolhydraten (uiteraard uit gezonde voedingsbronnen). Micronutriënten zijn vitamines, mineralen en sporenelementen. Zonder deze bouwstenen kan jouw lichaam dus niet “bouwen” en werken aan herstel, klinkt logisch toch?! Denk nu niet; Oh nee dan mag ik niks meer eten! Er is zo ontzettend veel keus in gezonde voeding. Er gaat waarschijnlijk een nieuwe wereld voor je open ;-)!

Mijn specialisatie’s:

 • Oplossen van huidproblemen; acne, dermatitis perioralis, eczeem, (acne) rosacea, melasma (pigmentvlekken), gistpuistjes, extreem droge huiden, gevoelige huiden, verwijderen huidoneffenheden zoals couperose, vetbultjes, gerstekorrels etc.
 • Donkere en getinte huid
 • Orthomoleculaire geneeskunde
 • Voedingsspecialist
 • Maag- en darmproblematiek; spijsverteringsklachten

Mijn diploma’s en certificaten:

 • Epigenetisch therapeut, studie volg ik momenteel nog.
 • Darmexpert; Coeliakie, NCGS, Parasieten behandeling
 • Darmtherapeut
 • Pré- en Probiotica Masterclass
 • Hormonen en vrouwenklachten
 • Orthomoleculaire geneeskunde volgende de PNI – 1 (Psycho-Neuro-Immunologie)
 • Orthomoleculaire voedingsleer
 • Orthomoleculaire gezondheidsleer
 • Orthomoleculaire evolutionaire gezondheidsleer
 • Masterclass Psoriasis, Fibromyalgie, Darmklachten, Eczeem
 • Medische basiskennis HBO Anatomie-Fysiologie-Pathologie
 • Dermatologie – U-Consultancy
 • Masterclass Microneedling – Mary Ritcherson; Microneedling expert US
 • Masterclasses Pigmentproblemen
 • Diverse trainingen in peelbehandelingen
 • Trainingen Nutricosmetics
 • Acne specialisatie, Schoonheidsspecialiste

Liefs Bianca

Specialist in huidproblemen
Orthomoleculair therapeut