BB's ontbijtkoek anders

Ingrediënten:

  • 400 gram kastanjemeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 20 gram wijsteenbakpoeder
  • 1,5 el cacaopoeder
  • 600 ml water
  • 4 el walnotenolie of hazelnootolie
  • 4 eieren
  • 80 gram gehakte walnoten
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram pompoenpitten
  • 80 gram gewelde rozijnen, tijdens herstelfase laat je deze eruit.
  • 3 druppels vanille essence/bourbon ik gebruik het van het merk COOK, te koop bij Ekoplaza
  • 4 gram fijn Himalayazout

Zo maak je het klaar:

  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Week de rozijnen 15 minuten in een schaaltje warm water zodat ze onder water (100ml) staan.
  • Doe het kastanjemeel, amandelmeel, wijsteenbakpoeder, zout en cacaopoeder in een grote mengkom. Roer het met een vork goed door elkaar zodat er geen klontjes in het meel meer zitten. Klop met een vork 500 ml warm water door het meel. Goed kloppen zodat er geen klontjes meer in zitten.
  • Voeg 4 eieren en de rozijnen met het water toe. Klop alles goed met de vork doorelkaar totdat je een stevig glad beslag hebt.
  • Roer daarna 4 eetlepels hazelnootolie en de druppels vanille essence/bourbon door het beslag.
  • Hak de walnoten en rooster deze samen met de pijnboom- en pompoenpitten voor een minuut in een hete koekenpan.
  • Vermeng de walnoten en pitten door het beslag.
  • Vet de schaal eerst in met olie, schep het beslag over in een ronde springvorm of in een andere ovenschaal.
  • Bak in de oven 35 à 40 minuten totdat het gebak stevig en licht bovenop gebruind is. Afhankelijk in wat voor bakvorm je het doet; Check na 25 minuten even of het al gaar is met een satéprikker. Mocht de taart al gaar zijn dan haal je het uit de oven.
  • Voor glutenvrije gerechten is kastanjemeel ideaal, het bevat geen gluten en smaakt heerlijk.

TIP:
Wanneer de verpakking van het kastanjemeel eenmaal open is kun je het niet te lang bewaren. Het krijgt dan snel een muffe smaak, dus verwerken in taart of in brood en van genieten!

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.