Helaas beweren artsen en dermatologen nog steeds dat voeding geen invloed heeft op acne. Ze schrijven krachtige medicijnen voor, zoals antibiotica of isotretinoïne (zoals Roaccutane, Amnesteem, Claravis, …). Ook wordt de Diane-pil bij meisjes en vrouwen voorgeschreven. Maar is dit wel de oplossing voor huidverbetering? Wil jij er je darmen voor op het spel zetten? Antibiotica is natuurlijk geen aanrader voor jouw darmflora, de bacteriën in jouw darm zullen zwaar lijden onder deze behandeling. Maar isotretinoïne kan ook een aantal zeer vervelende bijwerkingen hebben. Je mag als vrouw bijvoorbeeld onder geen enkele omstandigheid zwanger worden. Je kunt extreem gevoelig worden voor zonlicht, nachtblindheid ontwikkelen, leveraandoeningen, korsten op je lippen krijgen, zware darmbeschadigingen oplopen (Crohn, Ulcerative Colitis) tot aan het operatief moeten verwijderen van de dikke darm, gevolgd door een stoma), nierfalen en er zijn tal van zelfmoordpogingen vastgesteld bij gebruikers. Noem dit medicijn maar het uiterste en laatste redmiddel. Of zijn er nog andere opties? Heeft voeding nu werkelijk geen invloed? Of zou een echte gezonde keuze bij de supermarkt toch een verschil kunnen maken?

Ook gebruik van de Dianepil, als middel tegen acne, kent tal van bijwerkingen, maar vooral heel veel restricties wanneer je hem niet mag gebruiken. Voor iedereen met een risico op vaatwandaandoeningen, leverproblemen, diabetesrisico, erfelijke aanleg tot trombose, onverklaarbare vaginale bloedingen en nog tal van punten geldt deze restrictie. De lijst van mogelijke bijwerkingen is te lang voor dit artikel, dus zie dit als een serieuze waarschuwing. Voor een effect moet je overigens vele maanden geduld hebben. Welke voedingsaspecten spelen de belangrijkste rol?

Denk er goed over na voordat je aan deze middelen begint! Het is dan wel “gratis” omdat het door de verzekering wordt vergoed, in dit geval is goedkoop ….. duurkoop! Je lichaam moet de prijs voor deze middelen betalen. Bovendien pak je het probleem niet bij de oorzaak aan, het is  symptoom bestrijding en alle negatieve lichamelijk problemen moet je op de koop toe nemen.

Zou je niet liever gaan voor de gezonde manier om van je acne af te komen?!

Maak een vrijblijvende afspraak voor een huidanalyse en ik vertel je graag hoe je jouw huid kunt verbeteren. T: 06-18947255