De afgelopen 10 jaar is er een uitgebreide ontwikkeling geweest op het gebied van de medisch cosmetische behandelingen met injecties. Er zijn rond de zestig verschillende  producten op de markt welke gebruikt kunnen worden voor injectiebehandelingen in het gelaat. Men kan een grote tweedeling aanbrengen in deze groep middelen namelijk de verdeling kunststoffen tegenover de biologisch resorbeerbare d.w.z. oplosbare middelen.

Cosmetisch arts Drs. Shelly Gangapersad voert de behandelingen uit bij Praktijk voor huidverbetering. Zij werkt alleen met resorbeerbare materialen dus middelen die weer uit het lichaam verdwijnen. Er is voor deze groep resorbeerbare middelen gekozen aangezien daarvan bewezen is dat de veiligheid op de lange termijn is gewaarborgd en er zeer fraaie, natuurlijk fris ogende resultaten mee worden bereikt.

Merken waarmee wordt gewerkt:

– Radiesse
– Emervel
– Bocouture Botox
– Restylane(vital) en Teosyal
– Stylage  Cosmetische behandelingen

banner_bocouture11-1500x430

Voor welke medisch cosmetische behandelingen kun je terecht:

Met Radiesse of Hyaluronzuur:
. Opvullen rimpels, zoals de nasiolabiale lijnen
. Verzachten marionetlijnen en afhangende
. mondhoeken
. Volumeverbetering jukbeenderen
. Verbetering contouren kaaklijn
. Handverjonging
. Rokerslijnen
. Lippen

Met Bocouture:
. Behandeling van kraaienpootjes
. Behandeling van de frons
. Behandeling van het voorhoofd
. Behandeling van overmatig transpireren van de oksel

Hyaluronzuur
Komt van nature in de huid voor. In de ouder wordende huid neemt de hoeveelheid af, waardoor de huid aan volume en elasticiteit verliest. Hierdoor kunnen rimpels ontstaan. Door het aanvullen van het hyaluronzuur middels injectables  krijgt de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terug en vervagen de rimpels. Hyaluronzuur werkt tevens volume vergrotend door waterabsorptie. Hyaluronzuur is geschikt voor diepe en oppervlakkige rimpels in de huid en voor het accentueren van de lippen. Het middel wordt met een dun naaldje in de huid gebracht. Er zit verdoving in de gel waardoor u de prikjes bijna niet voelt. Indien nodig kunnen we de huid nog extra verdoven. De behandeling duurt ongeveer een half uur en u kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten. De huid kan na de behandeling een beetje gezwollen zijn en roodheid vertonen. Dit neemt geleidelijk af en is meestal na een paar uur weer verdwenen. In een enkel geval is er sprake van een blauwe plek. Deze verdwijnt na een paar dagen en is desgewenst eenvoudig te camoufleren. Resultaat is direct zichtbaar en gemiddeld houden de resultaten 9 maanden tot 1 jaar aan, sommigen zelfs 1,5-2 jaar.

radiesse-top

Radiesse is een ‘longer lasting’ tijdelijk vulmiddel. Het is samengesteld uit een waterige gel (70%) en calcium-hydroxylapatiet (CaHa)-deeltjes (30%) wat is opgebouwd uit calcium en fosfaat-ionen. Deze komen van nature ook in het lichaam voor, waardoor Radiesse veilig en biocompatibel is voor het vullen van zacht weefsel. Zo heeft Radiesse dezelfde kenmerken als bot en tanden en kan het niet  leiden tot toxische of allergische reacties. Het is meer dan 7  jaren uitvoerig getest in klinisch onderzoek en daaruit is gebleken dat de veiligheid en werkzaamheid goed zijn.

Stralend door het leven
Sommige lijnen en rimpels worden veroorzaakt door het dunner en slapper worden van de huid. Fillers worden gebruikt voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verstevigen van de huid. Denk hierbij aan de neus-lippen plooi, afhangende mondhoeken, het vergroten van de lippen, de rokerslijntjes in de bovenlip, of het accentueren van jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen. Er bestaan diverse soorten fillers met verschillende eigenschappen. De arts zal je adviseren welke filler het beste past bij jouw wensen.

Waarvoor wordt Radiesse o.a. gebruikt ?

. Opvullen rimpels
. Verzachten marionetlijnen en afhangende mondhoeken
. Volumeverbetering jukbeenderen
. Opvullen van de wangen
. Verbetering contouren kaaklijn
. Kinvergroting bij kleine of sterk teruggetrokken kin
. Handverjonging
. Wenkbrauwlift
. Filler Facelift

Radiesse is een ‘longer lasting’ tijdelijk vulmiddel voor rimpels, contouren en handverjonging die langer blijft zitten dan de hyaluronzuren (12-24 maanden resultaat). Radiesse heeft een FDA Approval (strenge Amerikaanse veiligheidsnorm).

Voor welke fillerbehandelingen kun je terecht:

. Radiesse
. Emervel
. Restylane
. Stylage

Wat zijn fillers?

Fillers (vulmiddelen) behoren tot de groep van injectables. Ze worden dus met een dun naaldje onder de huid ingebracht. Het doel van een behandeling met fillers is om rimpels en plooien in het gezicht te verzachten en de gezichtscontouren te verbeteren.

Er bestaan diverse soorten fillers met verschillende eigenschappen. Er worden altijd tijdelijke fillers gebruikt, gebaseerd op lichaamseigen of natuurlijke stoffen. Er wordt gewerkt met producten die al geruime tijd op de markt zijn en waarvan de effectiviteit en veiligheid op lange termijn reeds is bewezen. Thans wordt gewerkt met Radiesse en Emervel. In de toekomst zullen Teosyal en Restylane (Vital) aan dit assortiment  worden toegevoegd. De arts zal je adviseren welke filler het beste past bij jouw wensen.

Voor de behandeling met fillers

Verschillende fillers hebben elk specifieke eigenschappen en resultaat. Het is daarom belangrijk om tijdens het intakegesprek je wensen kenbaar te maken. De arts kan je dan ook de voor- en nadelen van de verschillende fillerbehandelingen voorleggen en voor en na foto’s laten zien.

Tijdens het gesprek worden je wensen en verwachtingen genoteerd en krijg je uitleg van de arts over het verloop van de behandeling, de te verwachten resultaten en de risico’s. Er worden algemene en specifieke medische vragen gesteld en je tekent een behandelovereenkomst. Er worden “voor” foto’s gemaakt.

Waarvoor zijn fillers geschikt?

Sommige rimpels worden veroorzaakt door het dunner en slapper worden van de huid. Fillers worden gebruikt voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verjongen van het gelaat.

Fillers zijn geschikt voor:
. Neus-lippen plooi
. Afhangende mondhoeken
. Vergroten van het lipvolume
. Rokerslijntjes in de bovenlip
. Accentueren van de lipcontour
. Accentueren van de jukbeenderen
. Lachrimpels in de wangen
. Versteviging van de huid
– van de wangen
– van het decolleté
. Holle slapen
. Ronder maken van het gezicht
. Handverjonging
. Borstvergroting (Macrolane)

Radiesse
Radiesse is een tijdelijke filler voor rimpels, contouren en handverjonging die langer blijft zitten dan de hyaluronzuren (12-24 maanden resultaat). Radiesse heeft een FDA Approval (strenge Amerikaanse veiligheidsnorm)

Waarvoor wordt Radiesse o.a. gebruikt?
. Opvullen rimpels
. Verzachten marionetlijnen en afhangende mondhoeken
. Volumeverbetering jukbeenderen
. Opvullen van de wangen
. Verbetering contouren kaaklijn
. Kinvergroting bij kleine of sterk teruggetrokken kin
. Handverjonging
. Wenkbrauwlift
. Filler Facelift

Belangrijk om te weten:

Voorzorg:
. Gebruik 24 uur voor de behandeling geen alcohol of bloedverdunners/aspirine.
. Vrouwen die zwanger zijn of die borstvoeding geven behandelen we uit voorzorg niet.

Nazorg:
. Na de behandeling kunt u even bijkomen met een drankje en indien nodig met een coolpack om de huid tot rust te laten komen.
. Tevens maken wij na de behandeling met iedereen een afspraak voor nacontrole, waarbij met behulp van tevoren genomen foto’s het resultaat van de
behandeling wordt geëvalueerd.

Mocht je meer info willen, maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Laat je gegevens achter op het contactformulier:

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.