Mooie samenwerking met Erlijn Suurmeijer van Kooklijn

Erlijn heb ik leren kennen toen ze bij mij in mijn praktijk kwam i.v.m. haar huidprobleem dermatitis perioralis. Gelukkig is dit inmiddels opgelost. Erlijn is altijd klant gebleven en gebruikt naar tevredenheid nog altijd de huidverbeterende producten van Dr. Baumann.

Geïnspireerd door haar heerlijke recepten op Instagram

Ik volg Erlijn via Instagram en zag daar regelmatig de heerlijkste gerechten voorbij komen. En zo is het idee ontstaan om Erlijn te vragen om triggervrije recepten te maken. Ze reageerde heel enthousiast en zo is deze mooie samenwerking tot stand gekomen. Zelf plaats ik ook wekelijks nieuwe recepten. Check de website regelmatig voor inspiratie om heerlijke gezonde triggervrije recepten te maken. Deze recepten voeden jouw lichaam met de juiste bouwstoffen en zorgen voor een gezonde stralende huid van binnenuit.

ERLIJN SUURMEIJER, KOOKLIJN

Maar wie is deze ‘dame’ achter deze heerlijke triggervrije recepten?

Graag stelt Erlijn zich aan je voor.

Mijn naam is Erlijn Suurmeijer en iets meer dan een jaar geleden heb ik besloten om het roer om te gooien (ik was projectleider in het onderwijs) en ben ik begonnen als privé-kok: verzorgen van diners, lunches, high teas en borrels bij mensen thuis of bij organisaties.

Maar deze switch kwam niet zomaar uit het niets. Al van kinds af aan was ik bezig met koken; Oma helpen, in de pannen roeren bij mijn ouders en als snel meer. Tijdens stages was ik eerder in de keuken dan in het restaurant te vinden. En vooral willen weten hoe de kok gerechten bereidt. En ook later, als er familie of vrienden over de vloer kwamen, pakte ik uit met etentjes. Uren kon ik verzanden in het zoeken naar heerlijke recepten en daarna gerust de hele dag in de keuken staan.

Ongeveer acht jaar geleden kreeg ik darmklachten die alleen maar toenamen. Ik bleek PDS (prikkelbare darm syndroom) te hebben. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, versterkte dit juist mijn passie voor eten. Ik ben mij nog meer gaan verdiepen in voeding. Hoe kan ik bepaalde gerechten wel eten? Ik experimenteerde met alternatieve ingrediënten zoals glutenvrije meelsoorten, plantaardige melk en andere groentecombinaties. Met succes, want ik ontdekte een wereld aan mogelijkheden. Ik kreeg letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken.

Uiteindelijk kreeg ik ook huidklachten (dermatitis perioralis) en zo kwam ik door te GOOGLEN bij Bianca in haar praktijk terecht. Zij heeft mij echt geweldig geholpen. Met dank aan het triggervrije dieet kwam ik van mijn huidklachten af en heeft zij mij er toe aangezet om verder te onderzoeken wat er met mijn darmen aan de hand was. Daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Het was een pittig traject, maar het was het meer dan waard. Ik kan nu veel meer eten dan voorheen en ik ben van bijna alle darmenklachten af (het heeft tijd nodig en ik zit nog in een na traject). En mijn huidklachten zijn nooit meer terug gekomen.

Hopelijk spreken de recepten jullie aan en zijn ze eenvoudig toe te passen. Uit ervaring kan ik alvast meegeven dat het helpt om maaltijden vooruit te maken, wat je kan invriezen of enkele dagen kan bewaren in de koelkast.

Groeten Erlijn

Interesse in private dining? Kijk dan wat Erlijn voor jou kan organiseren.

Neem eens een kijkje op haar website of volg haar op Instagram: Kooklijn

www.kooklijn.nl en/of instagram ‘kooklijn’

PRIVATE DINING

Er zijn veel gelegenheden die om een informeel, fijn etentje vragen. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag of jubileum, een uitgebreid kerstdiner of zelfs een begrafenis. Indruk maken op potentiele klanten tijdens een zakelijke borrel, een gezellig avondje voor familieleden organiseren – er zijn vele redenen om een kok aan huis te verkiezen boven een restaurant of cateringbedrijf. Kooklijn maakt dit mogelijk.

WERKWIJZE
Want hoe fijn is het om voor gastvrouw of –heer te kunnen spelen in je vertrouwde omgeving, zonder je druk te hoeven maken over voorbereidingen zoals boodschappen doen, zorgen voor een mooi opgemaakte tafel of de stapel vaat achteraf? Kooklijn neemt je dit alles uit handen, zodat je je volledig kunt richten op je gasten en met hen kunt genieten van een ongedwongen maaltijd zonder tijdsdruk of afleiding. Ook wanneer je te maken hebt met gezelschap met specifieke eet- of dieetwensen, biedt private dining een uitkomst.