Hormonale acne en de natuurlijke oplossing

Hormonale acne en natuurlijke oplossing; hierbij pakken we het probleem bij de oorzaak aan om je huidprobleem onder controle te krijgen.

Hormonale acne, de maandelijkse terugkerende uitbraken van je acne, kun jij je klok er op gelijk zetten?

Ben jij gezegend met hormonale acne?

Een vrouwen lichaam heeft heel wat te verduren met hormonen.  Het begint vaak met de anticonceptiepil, en dan komt de kinderwens, dus de PIL aan de kant.…. Dan komen de hormonen i.v.m. de zwangerschap….dan de bevalling…na de bevalling weer aan de pil of aan een spiraaltje. Op een gegeven moment kom je in de overgang en dan de menopauze. Al deze gebeurtenissen in het leven van een vrouw geven hormonale veranderingen en kunnen bijdragen aan een grotere kans op hormonale acne. Mannen daarentegen krijgen meestal in de pubertijd een grote hormonale acne uitbraak, en als ze hier doorheen zijn, hebben ze meestal geen last meer van acne.

Helaas kunnen vrouwen, die gevoelig zijn voor acne, hun hele leven vaak met tussenpozen, last hebben van hormonale acne.

Acne door hormonale schommelingen

Na de ovulatie (14 dagen na de 1ste menstruatie dag) daalt het oestrogeen niveau. Progesteron zorgt er nu voor dat de talgklieren in de huid meer talg gaan produceren. Doordat er meer talg wordt geproduceerd dan dat er naar het huidoppervlak kan worden afgevoerd, raken de poriën makkelijk verstopt, dit kan comedonen (mee-eters) en acne veroorzaken. Na de menstruatie wordt er onder invloed van het FSH, oestrogenen hormonen geproduceerd, dit werkt weer remmend op de talgklierwerking.

Zo’n 60% van de acne gevoelige vrouwen hebben last van premenstrueel acne, dit is dus de hormonale acne. Dit veroorzaakt meer acne, puistjes en pukkels ongeveer 7-10 dagen voor de menstruatie.

Heb jij hormonale acne en PMS-klachten? Klik op de foto om BLOG te lezen.

Hormonale acne en de natuurlijke oplossing bij volwassenen

Elke periode in je leven waarbij je hormonen veranderen kan een mogelijk invloed hebben op je huid en zo op acne. Zo kun je dus in je pubertijd  en in je menopauze last hebben van acne. Ik hoor verhalen van cliënten in mijn praktijk, dat hun huid slechter werd (acne) tijdens of na de zwangerschap, na het proberen van een nieuwe anticonceptiepil  of door het stoppen met anticonceptiepil, ook het koper spiraaltje zonder hormonen kan een negatief effect op je huid hebben.

Hormonale acne door de pil

Als je een acne-gevoelige huid hebt en je wilt de anticonceptiepil gaan gebruiken, raad ik je aan om goed te overleggen met je arts. Vraag een PIL die jouw acne remt, want een PIL die hoog in de androgenen zit, daar krijg je juist meer acne van en dat wil je nou juist niet! Dus vraag naar een PIL die een hoger gehalte aan oestrogeen en lager gehalte in androgenen heeft.

Hormonale acne en de natuurlijke behandeling

Uiteraard is het niet nodig om je acne te behandelen met de anticonceptiepil, tenzij je het nodig hebt om niet zwanger te worden. Wil je dus liever niet onnodig die hormonen in je lichaam, maar wel een oplossing voor je acne. Ik kan je helpen om je hormonale acne met een natuurlijke behandeling onder controle te krijgen.

Wil jij weten hoe? Maak dan een afspraak.

Begeleiding op afstand is ook mogelijk als je niet in de omgeving van Velserbroek of Haarlem woont.

Hormonale acne en invloed van voeding 

Het is ook verstandig om op je voeding te letten bij hormonale acne. Bepaalde voeding kan het namelijk nog verergeren. Jesse van der Velde heeft een mooi artikel hierover geschreven, hier komen o.a. aan bod:

  • Hormonale acne en voeding
  • Hormonale disbalans en acne
  • Tips bij hormonale acne

Volg zijn voedingsadviezen op voor het verbeteren van je huid! Klik op de link om het artikel te lezen. http://jessevandervelde.com/oestrogeen-dominantie-vermijd-deze-oestrogenen-in-voeding/

Hormonale acne en de natuurlijke oplossing bij Praktijk voor huidverbetering.  Gevestigd in Velserbroek, vlakbij Haarlem, Santpoort, Driehuis, Zandvoort, Overveen, Bloemendaal, Heemskerk, IJmuiden.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag! Stel je vraag op het contactformulier.

Met huidverbeterende groet,

Bianca Buijs
Acne Specialist & Huidcoach

Schoonheidsspecialiste Haarlem

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.