Clownseczeem hoe kom je er vanaf? 

Het is lastig te zeggen wanneer clownseczeem weg gaat. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen! Het hangt er ook vanaf hoe lang je al last hebt van Dermatitis perioralis of Periorale Dermatitis (=clownseczeem).

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Hormoonzalf maakt clownseczeem erger

Heb je hormoonzalf van je huisarts gekregen om je huid mee te behandelen? Dan kun je hier het beste direct mee stoppen. Hormoonzalf kan het huidprobleem nog erger maken. Wanneer je al aantal weken of nog langer de hormoonzalf gebruikt is het vaak beter om het af te bouwen, anders kun je een heftig rebound effect krijgen met veel roodheid en irritatie.  Probeer het in 2 weken af te bouwen. Start met om de dag, en laat er steeds een dag extra tussen zitten.

Vraag jij je af of je een corticosteroïden crème (=hormoonzalf ) gebruikt? Klik hier voor een overzicht en de namen:

Ik heb Bianca via internet gevonden nadat ik zocht op oplossingen voor mijn huidprobleem (Clownseczeem). Vanaf het eerste contact, via mail en telefoon, heeft Bianca mij op ‘afstand ‘ geholpen! Ze is betrokken en onwijs kundig in wat ze doet!! ik ben heel erg blij dat ik met haar in contact ben gekomen en raad haar aan iedereen aan! Fantastisch!

Ackemee
Klik hier voor meer reviews

Gebruik bij clownseczeem nooit vaseline

Bij dit huidprobleem kan je huid droog, geïrriteerd en pijnlijk aanvoelen. Je denkt dat je er goed aan doet door er een vette zalf, zoals vaseline op te smeren. Mijn advies: Doe het niet! Je kan er nog beter niks op smeren dan verkeerd smeren. Van vaseline knapt dit huidprobleem zeker niet op, het zal alleen nog maar erger worden. Bij deze huidaandoening moet je vette crèmes en vette huidverzorgingsproducten (dus ook natuurlijke oliën) juist vermijden.

Gebruik je Differin gel ( = Vitamine A-zuur creme, tretinoine crème) tegen de rimpels of tegen acne?

Pas op!!!! Dit kan het clownseczeem ook triggeren, je bent de huid dan teveel aan het belasten met een peelende creme. Je huid raakt hier ‘gestresst’ van.

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Differin gel of vitamine A creme kan dit huidprobleem veroorzaken en verergeren!

Zon of zonnebank wanneer je last hebt van clownseczeem

Aangezien je huid geïrriteerd en uit balans is, raad ik je af om onder de zonnebank of in de zon te gaan. Dit prikkelt de huid nog meer en kan je huidprobleem verergeren.

Is dermatitis perioralis besmettelijk?

Nee, clownseczeem is niet besmettelijk.

Impetigo = krentenbaard, dit lijkt een klein beetje op clownseczeem, maar dit is juist wel heel erg besmettelijk. Deze aandoening komt het meeste voor bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Clownseczeem bij de ogen, Dermatitis Periocularis

Ook al is het niet besmettelijk, dit huidprobleem kan ook rondom de ogen voorkomen: Dermatitis Periocularis.

clownseczeem ogen

Clownseczeem ogen = Dermatitis Periocularis

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

ADVIES OP MAAT BIJ HUIDPROBLEMEN BELANGRIJK VOOR GEWENSTE RESULTAAT!

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus en antibiotica

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Ketaconazol crème

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Hormoonzalf wordt vaak voorgeschreven. Maakt het probleem erger!

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Minocycline, antibiotica kuur.

Gebruik van antibiotica

Wanneer je naar de huisarts of dermatoloog gaat met deze aandoening krijg je of een crème: Ketaconazol of een corticosteroïde crème (=hormoonzalf ) en als het je dit al hebt geprobeerd gaan ze over op orale antibiotica; Tetracycline, Doxycycline of Minocycline.

Helaas zie ik vaak dat de werking van antibiotica van tijdelijke aard is: “het brandje blussen”! Wanneer je stopt met de orale antibiotica dan kan de aandoening binnen een aantal weken of maanden weer verschijnen!

Je kan het beter op een natuurlijke manier aanpakken.

Van binnenuit met:

  • Juiste voeding
  • Eventueel ‘bijvoeden’ door tekorten in lichaam aan te vullen met suppletie; vitamines & mineralen.

Van buitenaf met:

  • Juiste huidverzorging

Houd je darmflora gezond! 

Met antibiotica vernietig je niet alleen de foute bacteriën, maar vernietig je ook je darmflora. En aangezien 80% van ons immuunsysteem in de darmen zit, is dit niet heel verstandig.

Klik hier voor uitgebreide uitleg over een lekkende darm.

Lekkende darm

Lekkende darm kan huidproblemen veroorzaken

Door verkeerde voeding, stress, antibiotica; dalen de de darmbacteriën.

Eten dat in je spijsverteringssysteem niet goed wordt omgezet, gaat rotten en gisten, hierdoor sterven er nog meer goede darmbacteriën. Het slijmvlies van je darmen kan niet tegen gisting en rotting, het wordt aangetast en zal dan niet meer mooi sluiten met een “lekkende darm” tot gevolg. Vergelijk het maar met een lekke fietsband…..

Wanneer je darmslijmvlies is beschadigd word je immuunsysteem belast met stoffen die niet buiten de darmen terecht horen te komen. Vitamines en mineralen kunnen niet meer goed opgenomen worden, hierdoor gaat je weerstand achteruit.

GEVOLG: je kan ziek worden en/of huidproblemen krijgen. 

Met de juiste verzorging voor je darmen en de gezonde voeding kun je het slijmvlies van de darmen herstellen en ervoor zorgen dat je de oorzaak van binnenuit aanpakt. Zo houd je de darmflora en je lichaam gezond en zal je huidprobleem verbeteren, verminderen en kan het zelfs geheel verdwijnen.

Lekkende darm

Lekkende darm kan huidproblemen veroorzaken

Clownseczeem kun je effectief op een natuurlijke manier behandelen

Wanneer je huid is hersteld en je geen last meer hebt van die roodheid en pukkeltjes rondom je mond, kin en neus. Dan is het verstandig om de juiste verzorging aan je huid te blijven geven, zodat je huid bestand blijft tegen alle invloeden van buitenaf en de clownseczeem geen grip meer krijgt op jouw huid!

Met mijn online programma: De Gezonde Huidreis  krijg je naast de inzichten hoe jij van binnenuit en van buitenaf aan dit huidprobleem kan werken ook nog een 1 op 1 consult. Ben je benieuwd wat dit programma inhoudt? JA IK BEN BENIEUWD!

De 21 beste tips om van dermatitis perioralis af te komen

In de afgelopen jaren heb ik al vele klanten van hun dermatitis perioralis afgeholpen. Het succes van mijn aanpak is het werken aan de oorzaak i.p.v. symptoombestrijding. Mijn adviezen zijn, naast de juiste huidverzorging, gericht op het ondersteunen van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Jouw lichaam weet namelijk heel goed hoe het zichzelf kan helen.

Meld je nu aan en ontvang 21 dagen lang mijn gratis tips en adviezen.