Clownseczeem hoe kom je er vanaf? Pak de buiten- en de binnenzijde van je lichaam aan.

De binnenzijde van je lichaam (maag, darmen, lever, alvleesklier) pak je aan door deze organen meer rust te geven. Dit doe je door dagelijks 3 eetmomenten te hebben, dus geen tussendoortjes eten en/of aan intermittent fasting te doen. De verkeerde voeding sluit je uit en de juiste voeding voor herstel ga je eten. Meer rustmomenten pakken voor jezelf, stress reductie, zodat je (stress) hormonen in balans kunnen komen. Gericht voedingssuppletie inzetten om je lichaam en huid te ondersteunen en te herstellen.

 

De buitenzijde pak je aan door de juiste huidverzorging te gebruiken. En ja, je kan zeker verzorgende producten gebruiken bij dit huidprobleem…(wellicht heb je gehoord dat je er niks op moet smeren). En hoe fijn is het als je ook je rode geïrriteerde huid mag camoufleren met de juiste herstellende foundation. En geloof me, het kan echt, ik heb hier veel ervaring in.

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

 

Hormoonzalf maakt clownseczeem erger, dus dit is niet verstandig om te doen.

Heb je hormoonzalf van de huisarts gekregen om je huid mee te behandelen? Dan kun je hier het beste direct mee stoppen. Hormoonzalf kan het clownseczeem nog erger maken. Wanneer je al een aantal weken of nog langer de hormoonzalf gebruikt is het vaak beter om het af te bouwen, anders kun je een heftig rebound effect krijgen met veel roodheid en irritatie. Probeer het in 2 weken af te bouwen. Start met om de dag, en laat er steeds een dag extra tussen zitten.

Vraag jij je af of je een corticosteroïden crème (=hormoonzalf ) gebruikt? Klik hier voor een overzicht en de namen:

Ik heb Bianca via internet gevonden nadat ik zocht op oplossingen voor mijn huidprobleem (Clownseczeem). Vanaf het eerste contact, via mail en telefoon, heeft Bianca mij op ‘afstand ‘ geholpen! Ze is betrokken en onwijs kundig in wat ze doet!! ik ben heel erg blij dat ik met haar in contact ben gekomen en raad haar aan iedereen aan! Fantastisch!

Ackemee

De 21 beste tips om van dermatitis perioralis af te komen

Heb je de link weleens gelegd met je darmen?
Stress…Gestreste darmen…gestreste huid.
Wil je de inzichten ontvangen waar je naar verlangt?

Meld je dan nu aan en ontvang 21 dagen lang mijn gratis tips en adviezen.

Gebruik bij clownseczeem nooit vaseline of andere vette crèmes

Je huid voelt wellicht droog, geïrriteerd, branderig en/of pijnlijk aan. Je denkt dat je er goed aan doet door er een vette zalf, zoals vaseline op te smeren. Mijn advies: Doe het niet! Je kan er nog beter niks op smeren dan verkeerd smeren. Van vaseline knapt het zeker niet op, het zal juist erger worden. Bij deze huidaandoening moet je vette crèmes en vette huidverzorgingsproducten (dus ook natuurlijke oliën) juist vermijden.

Gebruik je Differin gel (= Vitamine A-zuur creme, tretinoine crème) tegen de rimpels of tegen acne?

Dit kan het clownseczeem ook triggeren, je bent de huid dan teveel aan het belasten met een peelende creme. Je huid raakt hier ‘gestresst’ van. De huid rondom de mond is net als de huid rondom de ogen een gevoeliger gedeelte van je gezicht. Zo kan differin gel je dus een clownsmond bezorgen.

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Differin gel of vitamine A creme kan dit huidprobleem veroorzaken en verergeren!

Zon of zonnebank wanneer je last hebt van clownseczeem

Aangezien je huid geïrriteerd, gestresst en uit balans is, raad ik je af om onder de zonnebank of in de zon te gaan. Dit prikkelt de huid nog meer en kan je huidprobleem verergeren.

Is dermatitis perioralis besmettelijk?

Nee, clownseczeem is niet besmettelijk.

Impetigo = krentenbaard, dit lijkt een klein beetje op clownseczeem, dit is wel heel erg besmettelijk. Deze aandoening komt het meeste voor bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Clownseczeem bij de ogen, Dermatitis Periocularis

Ook al is het niet besmettelijk, dit huidprobleem kan ook rondom de ogen voorkomen: Dermatitis Periocularis.

clownseczeem ogen

Clownseczeem ogen = Dermatitis Periocularis

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

ADVIES OP MAAT BIJ HUIDPROBLEMEN BELANGRIJK VOOR GEWENSTE RESULTAAT!

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus en antibiotica

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Ketaconazol crème

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Hormoonzalf wordt vaak voorgeschreven. Maakt het probleem erger!

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Minocycline, antibiotica kuur.

Gebruik van antibiotica

Wanneer je naar de huisarts of dermatoloog gaat met deze aandoening krijg je of een crème: Ketaconazol of een corticosteroïde crème (=hormoonzalf ) en als het je dit al hebt geprobeerd gaan ze over op orale antibiotica; Tetracycline, Doxycycline of Minocycline.

Helaas zie ik vaak dat de werking van antibiotica van tijdelijke aard is: “het brandje blussen”! Wanneer je stopt met de orale antibiotica dan kan de aandoening binnen een aantal weken of maanden weer verschijnen.

Je kan het beter op een natuurlijke manier aanpakken.

Van binnenuit met:

  • Juiste voeding
  • Eventueel ‘bijvoeden’ door tekorten in lichaam aan te vullen met suppletie; vitamines & mineralen.

Van buitenaf met:

  • Juiste huidverzorging

Houd je darmflora gezond!

Met antibiotica vernietig je niet alleen de foute bacteriën, maar vernietig je ook je darmflora. En aangezien 80% van ons immuunsysteem in de darmen zit, is dit niet heel verstandig.

Klik hier voor uitgebreide uitleg over een lekkende darm.

Lekkende darm

Lekkende darm kan huidproblemen veroorzaken

Door verkeerde voeding, stress, antibiotica; dalen de darmbacteriën.

Eten dat in je spijsverteringssysteem niet goed wordt omgezet, gaat rotten en gisten, hierdoor sterven er nog meer goede darmbacteriën. Het slijmvlies van je darmen kan niet tegen gisting en rotting, het wordt aangetast en zal dan niet meer mooi sluiten met een hyperpermeable darm (ofwel lekkende darm) tot gevolg. Vergelijk het maar met een lekke fietsband…..

Wanneer je darmslijmvlies is beschadigd word je immuunsysteem belast met stoffen die niet buiten de darmen terecht horen te komen. Vitamines en mineralen kunnen niet meer goed opgenomen worden, hierdoor gaat je weerstand achteruit.

GEVOLG: je bent vaak moe, je kan vage klachten krijgen, ziek worden of huidproblemen krijgen.

Met de juiste verzorging voor je darmen en de gezonde voeding kun je het slijmvlies van de darmen herstellen en ervoor zorgen dat je de oorzaak van binnenuit aanpakt. Zo houd je de darmflora en je lichaam gezond en zal je huidprobleem verbeteren, verminderen en kan het zelfs geheel verdwijnen. Je lichaam heeft een fantastisch zelf herstellend vermogen. Laat je lichaam hier optimaal gebruik van maken.

Clownseczeem kun je effectief op een natuurlijke manier behandelen

Wanneer je huid is hersteld en je geen last meer hebt van die roodheid en pukkeltjes rondom je mond, kin en neus. Dan is het verstandig om de juiste verzorging aan je huid te blijven geven, zodat je huid bestand blijft tegen alle invloeden van buitenaf en de clownseczeem geen grip meer krijgt op jouw huid!

Met mijn online programma: De Gezonde Huidreis  krijg je naast de inzichten hoe jij van binnenuit en van buitenaf aan dit huidprobleem kan werken ook nog een 1 op 1 consult. Ben je benieuwd wat dit programma inhoudt? JA IK BEN BENIEUWD!

De 21 beste tips om van dermatitis perioralis af te komen

Pak het clownseczeem bij de oorzaak aan! Jouw lichaam weet namelijk heel goed hoe het zichzelf kan helen.

Meld je nu aan en ontvang 21 dagen lang mijn gratis tips en adviezen.