Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Rode geïrriteerde huid rondom mond? Wanneer gaat het weg?

Het is lastig te zeggen wanneer clownseczeem weg gaat. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen! Het hangt er ook vanaf hoe lang je al last hebt van Dermatitis perioralis of Periorale Dermatitis (=clownseczeem).

Recept voor hormooncrème gekregen van de huisarts?

Heb je hormoonzalf van je huisarts gekregen om je huid mee te behandelen? Dan moet je hier direct mee stoppen! Dit verergert en verslechterd deze huidaandoening namelijk.
Wanneer je stopt met de lokale corticosteroïden crème (=hormoonzalf) dan gaat je huid eerst verslechteren. Hier moet je echt even door heen, mocht je het heel vervelend vinden, bouw dan de hormoonzalf af. Begin met om de dag, dan om de 2 dagen etc….

Corticosteroïden crème bij Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus vermijden

Vraag jij je af of je een corticosteroïden crème (=hormoonzalf ) gebruikt? Klik hier voor een overzicht en de namen:

Ik heb Bianca via internet gevonden nadat ik zocht op oplossingen voor mijn huidprobleem (Clownseczeem). Vanaf het eerste contact, via mail en telefoon, heeft Bianca mij op ‘afstand ‘ geholpen! Ze is betrokken en onwijs kundig in wat ze doet!! ik ben heel erg blij dat ik met haar in contact ben gekomen en raad haar aan iedereen aan! Fantastisch!
Ackemee

Periorale Dermatitis en Vaseline niet doen!

Je huid kan droog, geïrriteerd, en pijnlijk aanvoelen. Je denkt ik hou het lekker vet met Vaseline. NIET DOEN!!! Je kan er nog beter niks op smeren dan verkeerd smeren!! En van vette vaseline knapt dit huidprobleem zeker niet op, het zal alleen nog maar erger worden. Bij deze huidaandoening moet je vette crèmes en vette producten juist vermijden.

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus voorkomen

Je kan rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus niet altijd voorkomen. Maar je kan het wel in de hand werken door de verkeerde huidverzorgende producten te gebruiken. Wanneer je te vette en verkeerde producten gebruikt kan dit er namelijk voor zorgen dat je last krijgt van clownseczeem. Iedereen kan het krijgen, maar het komt het meeste voor bij vrouwen in de leeftijd van 20 tot 45 jaar, bij mannen en kinderen komt het veel minder voor.

Waarom? Heel simpel, zij smeren niet of nauwelijks of in ieder geval aanzienlijk minder dan de dames!

Gebruik je Differin gel ( = Vitamine A-zuur creme, tretinoine crème) tegen de rimpels of tegen acne?

Pas op!!!! Dit kan rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus veroorzaken en verergeren! Wanneer je last hebt van acne en/of fijne lijntjes en rimpels kan ik je goed adviseren wat je hier het beste aan kunt doen.

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Differin gel of vitamine A creme kan dit huidprobleem veroorzaken en verergeren!

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus en zonnebank

Aangezien je huid geïrriteerd en uit balans is, raad ik je af om onder de zonnebank of in de zon te gaan. Dit prikkelt de huid nog meer en kan je huidprobleem verergeren.

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus besmettelijk

Nee het is niet besmettelijk. Impetigo = krentenbaard, dit lijkt een klein beetje op clownseczeem en dit is juist heel erg besmettelijk. Deze aandoening komt het meeste voor bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Rode geïrriteerde huid met puistjes bij de ogen

Ook al is het niet besmettelijk, kan de aandoening ook rondom de ogen voorkomen, dit heet Dermatitis Periocularis.

clownseczeem ogen

Clownseczeem ogen = Dermatitis Periocularis

Behandeling van rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus kun je behandelen met de juiste producten. Het is belangrijk dat je zo min mogelijk vette producten op je huid smeert, dit verergert deze huidaandoening namelijk. Welke producten het beste geschikt zijn voor jou, hangt af van de algehele toestand van je huid en je huidtype. Ik kan je hierin het beste advies geven, iedere huid is anders en reageert anders. Advies op maat is dus belangrijk!

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

ADVIES OP MAAT BIJ HUIDPROBLEMEN BELANGRIJK VOOR GEWENSTE RESULTAAT!

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus en antibiotica

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Ketaconazol crème

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Hormoonzalf wordt vaak voorgeschreven. Maakt het probleem erger!

Rode geïrriteerde huid met puistjes mond, kin en neus

Minocycline, antibiotica kuur.

Gebruik van antibiotica

Wanneer je naar de huisarts of dermatoloog gaat met deze aandoening krijg je of een crème: Ketaconazol of een corticosteroïde crème (=hormoonzalf ) en als het je dit al hebt geprobeerd gaan ze over op orale antibiotica; Tetracycline, Doxycycline of Minocycline.

Helaas zie ik vaak dat de werking van antibiotica van tijdelijke aard is: “het brandje blussen”! Wanneer je stopt met de orale antibiotica dan kan de aandoening binnen een aantal weken of maanden weer verschijnen!

Je kan het beter op een natuurlijke manier aanpakken.

Van binnenuit met:

  • Juiste voeding
  • Eventueel ‘bijvoeden’ door tekorten in lichaam aan te vullen met suppletie; vitamines & mineralen.

Van buitenaf met:

  • Juiste huidverzorging

Houd je darmflora gezond! 

Met antibiotica vernietig je niet alleen de foute bacteriën, maar vernietig je ook je darmflora. En aangezien 80% van ons immuunsysteem in de darmen zit, is dit niet heel verstandig.

Klik hier voor uitgebreide uitleg over een lekkende darm.

Lekkende darm

Lekkende darm kan huidproblemen veroorzaken

Door verkeerde voeding, stress, antibiotica; dalen de de darmbacteriën.

Eten dat in je spijsverteringssysteem niet goed wordt omgezet, gaat rotten en gisten, hierdoor sterven er nog meer goede darmbacteriën. Het slijmvlies van je darmen kan niet tegen gisting en rotting, het wordt aangetast en zal dan niet meer mooi sluiten met een “lekkende darm” tot gevolg. Vergelijk het maar met een lekke fietsband…..

Wanneer je darmslijmvlies is beschadigd word je immuunsysteem belast met stoffen die niet buiten de darmen terecht horen te komen. Vitamines en mineralen kunnen niet meer goed opgenomen worden, hierdoor gaat je weerstand achteruit.

GEVOLG: ZIEK WORDEN EN/OF HUIDPROBLEMEN.

Met de juiste verzorging voor je darmen en de gezonde voeding kun je het slijmvlies van de darmen herstellen en ervoor zorgen dat je de oorzaak van binnenuit aanpakt. Zo houd je de darmflora en je lichaam gezond en zal je huidprobleem verbeteren, verminderen en kan het zelfs geheel verdwijnen.

Lekkende darm

Lekkende darm kan huidproblemen veroorzaken

Clownseczeem genezing

Wanneer je huid is hersteld en je geen last meer hebt van die roodheid en pukkeltjes rondom je mond, kin en neus. Dan is het verstandig om de juiste verzorging aan je huid te blijven geven, zodat je huid bestand blijft tegen alle invloeden van buitenaf en de clownseczeem geen grip meer krijgt op jouw huid!

Mijn behandelplan geeft uitstekende resultaten bij dit ontsierende huidprobleem!

Wil je mijn advies? Laat dan je gegevens achter op het contactformulier.

Met huidverbeterende groet,

Bianca Buijs
Huidspecialist &
Orthomoleculair therapeut

Schoonheidsspecialiste Haarlem gespecialiseerd in behandeling van acne

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.