Wil jij weten hoe je je puistjes op een natuurlijke manier kunt bestrijden?

BELANGRIJK OM TE WETEN:

Waarom het minimaal 3 à 4 maanden duurt voor jouw huid vrij van puistjes kan zijn?

Het duurt namelijk 30 tot 90 dagen voordat de pukkels, puistjes door alle huidlagen heen zijn en zichtbaar worden aan het huidoppervlak. Om de acne onder controle te krijgen heb je dus echt 3 à 4 maanden nodig, soms zelfs iets langer. Heb je eerder resultaat, dan is dat mooi meegenomen.

Belangrijk tijdens deze maanden: wees geduldig, hou vooral goed vol en wees blij met kleine verbeteringen!

Ben ik na 3 à 4 maanden klaar met de acnetherapie?

Nee, je acne hebben we dan onder controle. De talgproductie gaat gewoon door en daarom is het belangrijk om de behandeling voort te zetten en thuis de juiste producten te blijven gebruiken. Acne is een huidziekte die je moet blijven behandelen zolang je er gevoelig voor bent. 

Tijdens dit proces begeleid ik je om ervoor zorgen dat je niet terug valt en weer van voor af aan moet beginnen. In het begin van het behandeltraject kom je 1x in de week of om de week, hangt van de mate waarin je acne hebt af. Wanneer je huid beter gaat zal er ook langere tijd tussen de behandelingen zitten.

Stop dus niet met het gebruik van de producten en de behandelingen!
Dan komen de puistjes weer terug en begin je weer van voor af aan.

Kan ik puistjes op een natuurlijke manier bestrijden door zomaar een willekeurig acneproduct te gebruiken? 

Nee, absoluut niet. Iedere huid is uniek en zo ook iedere vorm van acne. Er bestaat geen
“ONE SIZE FITS ALL” oplossing en je kunt zeker niet zomaar een product gebruiken tegen acne.

Jouw huidtype en type acne vragen dus om de juiste product keuze. Alleen dan krijg je jouw acne onder controle.

Eigenlijk, als je even helder nadenkt, is het ook wel logisch dat niet iedereen dezelfde acneproducten kan gebruiken. Ik zal dit even toelichten….

Er bestaan namelijk verschillende typen acne en verschillende huidtypen. Je kan van nature een gevoelige, droge, normale, vette of een gecombineerde huid hebben. Dan kan je huid ook nog een tekort aan vocht hebben, dus dan heb je naast een bv vette huid ook nog een vochtarme huid. Dit zie je vaak bij acne huiden, zeker wanneer je al een tijdje acne producten gebruikt waardoor je huid een stuk droger is geworden. Een drogere huid verliest (verdampt) ook eerder het vocht uit de huid. Vaak is een acne huid ook een huid uit balans waardoor deze gevoelige kan zijn geworden of je huid is van nature al gevoelig.

Dan heb heb je ook nog verschillende type van acne: acne met ontstekingen, acne zonder ontstekingen (= comedonen acne), gecombineerde acne met comedonen en ontstekingen, acne met veel mee-eters.

Al dit soort huideigenschappen en verschillende huidtype met acne moeten anders worden aangepakt. Daarom zie ik in mijn praktijk regelmatig mensen die niet op de juiste manier hun acne hebben behandeld en hierdoor de acne ook niet onder controle krijgen.

Herken jij jezelf hierin:

 • Je hebt een idee, dat voeding je acne kan triggeren maar je hebt geen idee welke voeding je moet vermijden.
 • Je vraagt je af waarom de beste acnebehandelingen goed werken voor andere mensen, maar bij jou niet het gewenste resultaat geven?
 • Waarom sommige behandelingen na een paar weken geen resultaat meer geven?
 • Sterke acne producten irriteren en droge je huid uit. Nu heb je acne en ook nog eens een rode geïrriteerde gevoelige huid.
 • Je bent ten einde raad en je weet niet meer waar je naar toe moet: Dermatoloog, huidtherapeut, huidspecialist of schoonheidsspecialiste?
 • Overweeg je zelfs om aan de antibiotica (minocycline of ro-accutane = isotretinoïne te gaan? Denk daar nog maar eens goed over na.

Ik gebruik de producten van mijn zus of moeder, die geen acne heeft. Kan dat?

Nee, daar zou ik direct mee stoppen. Waarschijnlijk gebruikt jouw zus producten, voor een normale of droge huid. Tevens kunnen er verstoppende ingrediënten in zitten. Zij is niet gevoelig voor acne, dus krijgt hier geen pukkeltjes van. Maar jij, jij hebt een acne gevoelige huid, waardoor je nog meer last kan krijgen van puistjes!

Wat ik voor jou kan betekenen:

 • Start met een afspraak voor orthomoleculair consult

 • Producten afgestemd op jouw type acne en huidtype

 • Persoonlijke begeleiding

 • Jouw huid is uniek, zo ook mijn aanpak

 • In 3 à 4 maanden je acne onder controle en blijvend resultaat

 • Onze samenwerking is zeer belangrijk voor het gewenste resultaat.
  Wil jij niet je voedingspatroon aanpassen en moeite doen voor een mooie gezonde huid van binnenuit, dan kan ik je helaas niet helpen.

 • Zorgverzekeraar vergoedt acnetherapie, klik hier voor info.

Ga samen met mij voor die mooie huid vrij van acne, want je acne gaat helaas niet vanzelf over.

Wil je een afspraak maken?
Bel: 06-18947255 of vul hieronder het contactformulier in, dan bel ik jou.

Liefs
Bianca
Huidspecialist
Orthomoleculair therapeut

Bianca Buijs

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.