Acne tip 5: Voedingssupplementen effectieve verbetering bij ontstoken acne en puistjes

Naast je dagelijkse huidverzorging en gezonde voeding kun je ontstekingen verminderen en je huid verbeteren door de tekorten in je lichaam aan te vullen met voedingssupplementen.

Zinksuppletie heeft een soortgelijke werking als antibiotica bij acne  

Zinksupplement kan nuttig zijn. Er is aangetoond, dat zink een soortgelijke werking heeft als antibiotica op de verbetering van ontstoken acne.

Veel zinksupplementen kunnen je misselijk maken, neem het dus altijd bij de maaltijd in. En wanneer je misselijk wordt neem het dan bij de lunch of diner, en niet bij je ontbijt.

Wil jij weten welke zinksupplementen je het beste kunt nemen?

Ga niet voor zomaar een zinksupplement. Er zijn verschillende vormen van zink en worden niet allemaal goed in het lichaam opgenomen. Goedkoop is vaak duurkoop. Bonusan heeft goede zinkmethionine.

VISOLIE, OMEGA-3 VETZUREN VERBETERT EN VERMINDERT ACNE EN PUISTJES

Wanneer je last hebt van chronisch (ontstoken) acne, is het belangrijk om dagelijks hoge kwaliteit gezuiverde OMEGA-3 in een hogere doses te nemen. Wanneer je zelf een (goedkope) visolie gebruikt of aanschaft en het is van een slechte kwaliteit, dan kun je het beter niks nemen. Deze OMEGA kan namelijk  al geoxideerd zijn en dit stimuleert dan juist ontstekingen! OMEGA-3 kan in de pot al oxideren, maar ook in je lichaam, daarom moet er altijd hoog% Vitamine E in zitten of nog extra Vitamine E bij ingenomen worden.

Slechte kwaliteit visolie kan acne en ontstekingen juist bevorderen. Tip voor goede visolie klik hier.

Visolie, Omega-3-vetzuren kunnen acne verbeteren, omdat:

  • het een ontsteking remmende werking heeft,
  • reguleert je hormonen,
  • bij een acne gevoelige huid wordt de intensiteit van de ontstekingen verkort.

Wil je weten welke visolie het beste is voor jou?

Klik hier.

PRE-PROBIOTICA: DARMEN IN OPTIMALE CONDITIE VERBETERING BIJ ACNE

Wanneer je vaak last hebt van je darmen en als je aan de antibiotica bent geweest. Dan raad ik je aan om pre- en probiotica te nemen. Neem wel een goed pre- en probiotica, anders heeft het niet zoveel zin. Voor een goed advies raad ik je aan om een afspraak bij mij te maken.

MET ALLEEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN KRIJG JE JE ACNE NIET ONDER CONTROLE

Bepaalde voedingssupplementen kunnen een handje helpen om ernstige inflammatoire acne onder controle te krijgen. Maar je krijgt je acne er niet mee onder controle. Naast de suppletie is het belangrijk om je voeding aan te passen en 2x per dag je huid te verzorgen met de juiste producten afgestemd op jouw vorm van acne. En laat je huid regelmatig reinigen bij de huidspecialist. Alleen dan krijg jij je acne onder controle.

Heb je mijn hulp nodig? Ik help je graag.

Maak een afspraak voor de kennismakingsbehandeling of voor een uitgebreid orthomoleculair consult als je je lichaam meer in balans wil brengen. En daarbij ook advies en meer inzichten in je voeding wil.

Bianca Buijs

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.