Snijbiet bataat roodbaarsfilet

Heerlijke gezonde warme maaltijd met vergeten groenten. Snijbiet, zoete aardappel (= bataat), kruiden en roodbaarsfilet.

Ingrediënten voor 2 personen, alles biologisch:

  • 2 roodbaarsfilet
  • 500 gram snijbiet
  • 2 bataat = zoete aardappel
  • Gedroogde kruiden: dille, oregano, basilicum
  • Arrowroot of kuzu als bindmiddel voor de snijbiet
  • Peper en zout
  • Roomboter

Zo maak je het klaar:

  • Doe roomboter in de koekenpan en laat dit rustig smelten.
  • Spoel de roodbaarsfilet goed af met koud water. Dep de vis droog met keukenpapier. Wanneer de roomboter mooi bruin is bak je vis hierin gaar.
  • Was de snijbiet goed schoon. Snijbiet kun je op verschillende manieren bereide. Kijk op deze website voor meer info, klik hier.
  • Kook de bataat en giet ze af wanneer ze gaar zijn
  • Ik heb de snijbiet gewoon gekookt en na het afgieten van het kookvocht bind ik het vocht met arrowroot of kuzu afhankelijk hoeveel vocht er nog in de pan zit gebruik je 1 of 2 tl arrowroot of 1 a 2 brokjes kuzu (kuzu bind meer dus wellicht heb je dan iets meer water nodig, even uitproberen. Arrowroot en kuzu moet je wel eerst even oplossen in beetje koud water voordat je het bij de groenten doet). Goed door de groenten roeren tot het water volledig is opgenomen. Voeg als laatste nog oregano en basilicum aan de snijbiet toe.
  • Schep het op en strooi nog wat dille over de groenten en de vis. En gebruik de roomboter jus waar je de vis in hebt gebakken. Je kan naar behoefte eventueel nog peper en zout toevoegen.

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.