Groene avocado smoothie

Deze groene avocado smoothie stimuleert de aanmaak van filaggrine in de huid

Wist je dat?

Avocado bevat het stofje perseose, dit stimuleert de aanmaak van filaggrine in de huid.
Bij mensen met eczeem en ichthyosis vulgaris (vissenhuidziekte) komt vaak een genetische afwijking in de huid voor, waardoor zij minder filaggrine aanmaken.

Filaggrine is een eiwit in de huid dat ervoor zorgt dat de huid voldoende vocht vasthoudt in de hoornlaag, dit is het bovenste laagje van de huid. Wanneer er een tekort aan filaggrine is, dan droogt de hoornlaag uit. Hierdoor kan de huid gaat jeuken en schilferen. Doordat de huidbarrière nu ook minder in tact is verdampt het vocht uit de huid ook sneller waardoor de huid dus ook nog eens erg vochtarm wordt. Door deze disbalans in de huid kan je huid je ook minder goed beschermen tegen ongewenste indringers.

Hierdoor kan uitwendig gebruik van avocado of avocado olie (perseose olie) de huidklachten verminderen. Smeer de olie dagelijks op de aangedane plekken. Je kunt ook een avocado prakken en dat op de huid smeren. Het eten van avocado kan ook werken. Het beste resultaat behaal je door dagelijks avocado te eten en de olie te smeren.

De avocado tip!

Avocado’s zijn super gezond en bevatten mooie vitamines, mineralen en omega-9 vetzuren. Je kunt avocado zowel inwendig als uitwendig gebruiken.

Heb je last van eczeem of ichthyosis vulgaris?

Gebruik dan dagelijks avocado, zowel inwendig (eten) als uitwendig (smeren).
Probeer eens een maand 1 à 2 avocado’s per dag te eten en je huid dagelijks in te smeren met avocado olie (perseose olie).

Ingrediënten:

 • Halve komkommer
 • 1 hele avocado
 • 2 stengels bleekselderij
 • Half bosje peterselie
 • Sap van halve citroen
 • 250 ml water (afhankelijk van eigen smaak qua dikte van de sap). I.p.v. water kun je ook ongezoete amandelmelk toevoegen.
 • 2 eetlepels hennepzaad

Verder nodig:

 • Blender of staafmix

Zo maak je het klaar:

Halveer de avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de blender. Snij de komkommer en bleekselderij in grove stukken en voeg dit toe. Knijp de halve citroen uit en voeg alle overige ingrediënten toe. Mix vervolgens tot een egale sap. Voeg eventueel extra water of amandelmelk toe als je de sap nog te dik vindt.

Alternatieve tip: voeg een appel of peer toe (grove stukken, klokhuis verwijderd).

Heerlijk met de pompoenmuffin, klik hier voor recept.

Avocado smoothie met pompoenmuffin

Recept is van Erlijn Suurmeijer, private dining. Voor meer info: www.kooklijn.nl
Kooklijn

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and Terms of Service apply.